Log in

View Full Version : kako da dobijem slicno sta pipat?!! MIX

branoy
11-10-2013, 03:18 AM
ee ljudi , evo npr uzeo da pokusam napravit ton neki mix od preslave, bugarka, imam njen cd balade, i ubacio ovu pesmu, i ajd da probam , sve je to tu negde jacina, al sta oni ovako urade ja ne znam ovako sto bi rekli zamutiti sliku, i dat joj jos to malo energije ,, ? sve sto cujete recite sta bi se moglo i sa cim popravit doterat, ? eto ucimo npr mix online, ja da znam sta bi vise pipao ne bi vas iskusnije pitao hehe

evo wav direkt iz cubesa i video,

https://soundcloud.com/branoy/preslava-branoy-test-mix

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/vlSCu4XgYew?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Everbeatz
11-10-2013, 02:01 PM
Sta ti je TACNO pitanje prijatelju? :) Ok zvuci ovo tvoje, daj tu referencu da cujemo

branoy
11-10-2013, 06:09 PM
pa tu je druze, pola ide moje , pola njeno , i tako u krug da ne ponavljate,
na video prvo su moji vsti kanali pa gore njen orginal wav, i u krug

psionic
11-10-2013, 09:53 PM
Heh, verovatno čovek nije prepoznao Preslavu :D
Prvo bih uzeo neko pristojno slušanje, jer ti je bas u... Čuješ njen bas i kick, totalno su uklopljeni ? Tvoj se bas nekako suvise razliva negde oko 50-60ak Hz (narocito zvuci suplje kad sidje u onaj donji "F", bar ovde kod mene... Dalje, sner ti je potpuno drugačiji, fali mu udarac, previše nekog clapa preko njega, pa se opet razliva... Ostalo - manje više, čak je i nevažno. A magiju dodaje tu i njen dobar (odlican) vokal kao i postprodukcija.

branoy
11-10-2013, 10:22 PM
nije prepoznao sto posto heheheh,

na sluske radim od 3,5 eu (al da ti kazem radee bolje od onih od 200eu i vise sto sam slusao u artistu :D marka igoodlo, dok milion sam kupio tih do 10 eu i rade bezveze da je to strasno, kasnije nigde nisam vise nasao te sluske a uzeo bi ih jos deset komada :D ja skupio pare otisao u artist i razocarao se u hvaljene modele,,

imas li ti kakav ovakav sner?? da je to sto kazes? dva sam tu stavio, neki akusticni i isto od nekog akusticnog dobio sa nekim filterom da zvuci kao klap.
postprodukcija mi ne ide u glavu kod vecine, to nema u muzici, to je spoj filma i muzike, u video produkciji?
msm sta smatrate vi pod postprodukcijom u aduio??

ja kad ovo pojacam u slusalice, i kad kruze oba, tu je to negdee odnosi, ipak ja sve na DAW radim, ko zna kroz sta su oni, ja nemam vokal i pratece na ovo,

branoy
11-10-2013, 10:28 PM
nadjoh i neku bugarsku acapellu, idem videti ima li od ove pesme sto referenciram
https://soundcloud.com/georgi_aleksandrov_m/preslava-galena-acapella

psionic
11-10-2013, 10:29 PM
Ako imas bilo kakve neke zvucnike, pusti - neki stub muzicki, liniju... Exportuj na CD. Sluske ti ubiju taj donji bas i ne cujes, deluje OK, ustvari neko ko ga ima, zvuci mu skroz drugacije. To je kao da crtas bojom koju ti ne vidis, zamrljas sve sa njom, onda upalis UV lampu, a ono slika sva izvrljana, boja se prikaze...
Uf al sam dao primer :banghead: - nadam se da razumes.

Sner - pa njen je kraci malo, odsecniji.

Postprodukcija je - nabijanje RMSa, korekcija upravo tih brundanja u basu i tome slicno... kad uradis ceo miks, mozes na masteru da se pozabavis time, ili da u korenu saseces, ako znas gde je problem tacno. PProd. obicno radi druga osoba, pa ima priliku objektivnog sagledavanja pesme iz nekog neutralnog ugla - nesto kao korekcija miksa. Mastering, postprodukcija... to je (valjda) isto sr*nje... ?

Ruku u vatru stavljam ako nisu radili sve na kompu - doduse u dobro sredjenoj sobi sa vrhunskim preslusavanjem.

(ponovo procitaj predhodni post, nesto sam izmenio dok sam pisao :banghead:)

branoy
11-10-2013, 10:58 PM
imam druze monitore tannoy system 600 , imam dinacord, imam male drvene one sto se nakace na liniju odlicne, imam jos jedne, imam samo jednu kutiju mono, al radim posle 00h, kad moji spavaju, tako nema sanse, a znas kako je kod nas, il po danu spavam, il mi se neradi dok se ne razbudim, tek posle 00h mogu do 10h ujutro, dok ne zaspim,

ako kad odvojim i napravimo prostoriju izvan kuce onda cu moci do mile volje, ili po danu

sad za bass gitaru ne znam sta bih onda, ova je fingered bas iz halion one u c5,
kick odakle je najbolje za ovakve stvari vadit ga trazit? u vegance paketu su uzas, sve nabudzeno klub, not lajk vecinom.

sve sto si ti rekao cujem ja to, verovatno sam po svom dodao sub basa na bas gitaru pa je u tim frekvencijama

psionic
12-10-2013, 07:49 PM
Tesko je naci bas 100% isto, ali - da nisi sve u kantu bacio, imao bi gde da trazis :D
Bas gitara moze da se doradi mozda na EQu, samo mi sner malo skripi. Nadji neki slicniji i to je otprilike to... Mozes da trazis u onim raznim kolekcijama semplova, ne moras BFD i ToonTrack, ima dosta banki semplova sa posebnim semplovima bubnja, to je lakse - pa u battery. E sad, vokal, prateci.. sve to cini taj konacni zvuk takav kakav je.

branoy
15-10-2013, 12:09 AM
kakav je ovde kick i snare? trudio sam se da se cuju oni lepo, nadjoh projekat,

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/Qh225uA0LIg?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

EDO GRAND
15-10-2013, 09:27 PM
kakav je ovde kick i snare? trudio sam se da se cuju oni lepo, nadjoh projekat,

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/Qh225uA0LIg?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Meni licno.je.ovo extra ,pa nek prica ko sta hoce.
Elementi ljepi,,zvuk topal ne izljece nista sto je najbitnije.

Drug,jesil radijo na.tom.projektu sta sa pararelnom kompresijom mozda ?

POZZZ

EDO GRAND
15-10-2013, 09:30 PM
Jel kik iz neke tvoje kolekcije kikova ili....
Bas imas u centru jedan .a drugi ovaj svira nesto poput nexusa,,stereo i to mi se extra svizda!!

POZZZ

branoy
16-10-2013, 01:04 AM
nisam druze ,, nisam sa tom paralelnom nikad radio, cuo sam ,al nisam upoznat da znam sta to radi, ne znam zasta je najvise namenjena za koji dio dal master kanal il pojedinacno neke delove, poslao sam ti u inbox na fejsu materijal .pozz

branoy
16-10-2013, 05:30 AM
evo jedna isto sa lepim kick, malo drugacije od prethodnih stvari, kontam jos utegnuti, mada svidja mi se ,lakse mi je ovako nesto napravit i smixat nego nekog narodnjaka npr rumba jbt,

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/23T7E-9FxOo?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

branoy
16-10-2013, 07:32 AM
haha dodatak ne vezano za temu, :D jutros se zezao

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/PGsn_Z9EBgs?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

EDO GRAND
16-10-2013, 08:57 AM
nisam druze ,, nisam sa tom paralelnom nikad radio, cuo sam ,al nisam upoznat da znam sta to radi, ne znam zasta je najvise namenjena za koji dio dal master kanal il pojedinacno neke delove, poslao sam ti u inbox na fejsu materijal .pozz

Meni dobro dodze kod bubnja ,,jedan komoresor radi tek toliko da kupi vrhove,a drugi (pararelni ) ga napumpas na max i dodajes volumenski pored glavnih...nekako dobijem onaj big drums sto inace nisam nikad mogo. Probaj bit ce sano bolji rezultati ,slabiji nece bit .

hvalaa i pozzzz