PDA

View Full Version : Zimske gume Novi Sad

Nemania
09-10-2013, 12:28 PM
Treba da kupim par zimskih guma (pozeljno marke semperit, jer su mi dve zadnje takodje semperit).
E o cemu se radi.
Nasao sam na kup-prod, lika koji prodajeNOVE Semperitove gume 205/55/r16
za 60e po komadu, sto je veoma povoljno (u radnji su oko 11-12000),
medjutim rizicno mi je da ih narucim kurirom, jer ne znam da nisu mozda one PROTEKTIRANE (cija je slicna cena oko 50-60e), koje svakako ne bih voleo da pazarim.. Mada sam ga pitao on kaze da nisu, i da je uvoz iz nemacke, god 2013.

Pa me zanimaju dve stvari, kako da znam da li je guma protektirana ili ne?
I ima li neko mozda iz Novog Sada, a ko se razume u gume, i koga ne bi mrzelo da skokne da ih samo pogleda.. Ja zaista nemam nikoga u Ns, pa reko neko od kolega, ako ima takvih..

VladaNS
09-10-2013, 02:37 PM
Za to ne znam, ali ako ti bude trebao kompresor za zimske gume preporucujem model 1176 :wink:

DzoniPFC
09-10-2013, 02:49 PM
Za to ne znam, ali ako ti bude trebao kompresor za zimske gume preporucujem model 1176 :wink:

hehe je 'l ovaj?

http://img694.imageshack.us/img694/8523/64699554.jpg

awacs
09-10-2013, 06:01 PM
kako da znam da li je guma protektirana ili ne?

Stavi jednu za koju pouzdano zna? da nije protektirana na jedan kanal, a onu koju ispituje? na drugi, pa obrni fazu i vidi da li će da se poni?te. Naravno, pre toga napumpaj obe gume na isti nivo 1176-icom.

Pozdrav,

Vasa

Nemania
09-10-2013, 06:25 PM
Samo zezajte vi ljudi..:rolleyes:

Ozbiljno, jel ima neko iz Ns ko je slucajno u fazi kupovine guma, pa da pogleda i za mene?:D
Ove nove na koje sam naisao, su stvarno povolje...cak i da vam ne trebaju trenutno vredi ih kupiti, pa neka stoje! :D

awacs
09-10-2013, 07:27 PM
Naravno. A ko ti je rekao da je dobro da gume ?stoje??

Pozdrav,

Vasa

diviner
10-10-2013, 01:41 AM
Imas u Kediju (http://www.vulkanizerkedi.rs/) Wintere te dimenzije za 7890 din, sto mu dodje oko 70ak eura...Pa ti sam vidi da li se isplati rizikovati...

Bockie
10-10-2013, 09:34 AM
Stojanov, npr...za punto classic nudi wintere za 4.400 (4.200+200din balansiranje i montaža)+ besplatno čuvanje letnjih guma...

alen
10-10-2013, 10:37 AM
wintera je odlicna guma za sve pare,plus je NOVA,rizik sveden na 0.Vozim ih vec 5-6 zima unazad.

diviner
10-10-2013, 12:16 PM
Wintere su odlicne i za letnji period (stoji da ih je steta trositi ljeti...ali se i to rjesi sa nesto malo vecim pritiskom u gumama) jer se ne cuju... za one koji nemaju bas kamaru para kao ja za dva seta guma to je veliki plus...

LACKY
10-10-2013, 11:35 PM
Naravno, najozbiljnija ekipa se skupi kada se trazi konkretan savet. To je kvalitet Rumskog, a ne trivijalije: Savet za produkciju basa (sta god to znacilo), nova pesma, savet za mix etc.
Ovo je ipak konkretno, a na konkretno pitanje se moze dati i konkretan odgovor (uz propratnu zevzekanu).
Da, protektiranu gumu ces najlakse provaliti ako je pogledas iznutra, obicno je matirana iskrzala (primetices da nije nova), jer se protekt radi iskljucivo spolja (gazna povrsina).

Tiki the Boyler
12-10-2013, 08:42 PM
Tigar, a bogami ni Sava vi?e nikad neće na moje auto!!!

Razlika u cijeni u odnosu na vrhunsku gumu je 20tak EURa, a moja glava, cijenim, vrijedi bar malo vi?e!

Prije bilo kakve kupovine nije zgoreg pogledati...
http://www.tyrereviews.co.uk/

diviner
12-10-2013, 08:52 PM
Ma to ti je kao i sa svim drugim stvarima...zavisi na sta naletis...kontrola kvaliteta, skladistenje, kakvog je bila bas tada zica za armaturu kvaliteta kada su vulkanizirali gumu oko nje (i kvalitet iste), zavisi od milion faktora sta ce na kraju da te zapadne...

Tiki the Boyler
13-10-2013, 01:29 PM
Mislim da kod ozbiljnih firmi (u bilo čemu) kvalitet finalnog proizvoda ne smije da zavisi od datuma, mjesečnog ciklusa radnice na traci i sl.
Upravo postavljanje (visokih) standarda čini ne?to boljim od onog drugog. Ako ja trebam da probam 12 Wintera (ne znam samo kako) da bih odabrao najbolji set ili par... jebiga onda :wink:

diviner
13-10-2013, 02:01 PM
Da...samo sto je "ne smije da zavisi" zapravo kondicional, i kao takav uvijek "zavisi" od toga i toga... :)

Rhino
13-10-2013, 06:06 PM
Ja od kako sam poceo da vozim na continental gumama, nemam potrebu za drugim brendom.

Prosle sezone sam uzeo neke francuske zimske, ne znam im ni ime sad (rangiraju se solidno po netu)... Ustedio sam par desetina eura istina i zajebao se..

Nije stvar pomodarstva, stvarno me boli uvo sto pise na pneumaticima, ali to nam je jedini kontakt sa asfaltom, njet mala stvar..