View Full Version : Adam A7 Reflex port?!
disco violence
04-10-2013, 10:44 AM
Od kada sam pazario adame A7 jedna stvar mi nije bila jasna,zbog čega je reflex port na oba monitora morao da bude sa leve strane,zar nije bilo logičnije da na levom monitoru reflex port bude sa leve,a na desnom sa desne strane za ime simetrije home studija.Mo?da su se ljudi ba? zbog toga ?alili na port noise jednog od monitora jer im isti nisu bili u vinklu?!
Granata
04-10-2013, 02:28 PM
zato shto se prodaju na komad :D.
disco violence
04-10-2013, 06:11 PM
zato shto se prodaju na komad :D.
Da odem u radnju i kazem dajte mi tri leva Adama.:rotfl:
hofmann
05-10-2013, 09:59 PM
mislim da port noise uopste ne zavisi od toga. Niske frekvencije nisu usmerene pa mozda zbog toga nije vazno ako je vec ispred a ne pozadi, gde se nalazi izlaz bass refleksa. Mada kad pogledam stvarno jeste debilno, kapiram da ih je mrzelo da se iscimaju i naprave paralelni nacrt za rupu sa druge strane.:banghead:
Bockie
06-10-2013, 01:00 AM
Ne... Vrlo je jednostavno....
A7 je model koji nosi sve kompromise sveta vezano za proizvodnju i troškove.
Dakle, levi i desni port bi poskupeo ceo proces za bar 15-20%...
Zakomplikovao bi distribuciju, garanciju, pakovanje, skladištenje...more problema koje sve zajedno nosi...
Par kutija bi bio blizu 4 cifre u krajnoj prodaji...
Dolazimo do toga da je doneta odluka da se ponudi kutija koja radi "tako i tako, po toj i toj ceni" jer "to traži tržište"...! :wink:
Voi-la!
Za te pare...prilično je best buy!
Ja to zovem toi-toi...:D
hofmann
06-10-2013, 01:09 AM
hahaha toi-toi ? meni tu nesto smrdi :rotfl:
disco violence
06-10-2013, 07:11 AM
Ne... Vrlo je jednostavno....
A7 je model koji nosi sve kompromise sveta vezano za proizvodnju i troškove.
Dakle, levi i desni port bi poskupeo ceo proces za bar 15-20%...
Zakomplikovao bi distribuciju, garanciju, pakovanje, skladištenje...more problema koje sve zajedno nosi...
Par kutija bi bio blizu 4 cifre u krajnoj prodaji...
Dolazimo do toga da je doneta odluka da se ponudi kutija koja radi "tako i tako, po toj i toj ceni" jer "to traži tržište"...! :wink:
Voi-la!
Za te pare...prilično je best buy!
Ja to zovem toi-toi...:D
Nisu pogrešili u proračunu budući da sam ja izgleda jedini koji je postavio ovo pitanje,tražio sam po netu nisam naišao na sličnu temu jedino se ljudi žale da im monitori ne rade isto.Za mene lično ovo nije mali propust,mada vidim da su na novim modelima poradili po pitanju simetrije.
hofmann
06-10-2013, 09:28 AM
jesu ali i dalje ima port noisa.
Ponosni vlasnik A7X :grin:. Iskeno ne vidim nikakav problem u tome.
Do takozvanog port noisa dolazi iskljucivo kada odsrafis monitore bahato i slushas samo jednu frekvencu, ko to jos i kada radi u normalnim uslovima miksa ili produkcije. Dobro sem kada juris pikove signala da bi ih ubio noch filterom :ups:
Bockie
06-10-2013, 09:32 AM
Do takozvanog port noisa dolazi iskljucivo kada odsrafis monitore bahato i slushas samo jednu frekvencu, ko to jos i kada radi u normalnim uslovima miksa ili produkcije.
...ili kad očekuje? da 6.5 inčna glasno odsvira 12hz...:wink:
Granata
06-10-2013, 01:25 PM
Nisu pogre?ili u proračunu budući da sam ja izgleda jedini koji je postavio ovo pitanje,tra?io sam po netu nisam nai?ao na sličnu temu jedino se ljudi ?ale da im monitori ne rade isto.Za mene lično ovo nije mali propust,mada vidim da su na novim modelima poradili po pitanju simetrije.
Pa ne radi se tu o propustu, jednostavno su imali dobar razlog da taj port naprave na strani a ne na sredini. Strana na kojoj se nalazi port je sitan problem u odnosu na problem koji u zvuku stvara port generalno (kompromis da bi mali zvuchnik imao vishe basa).
Inache nisam nigde video da neko proizvodi potpuno simetrichne monitore (mozda postoje al su retkost).
BlasterMaster
06-10-2013, 03:13 PM
bockie je lepo objasnio, taj port stoji sa jedne strane, sa zadnje je pojacalo i skretnice sve ostalo, a sa druge donje strane stoji dugme i voljum, za koje sam mislio da su nesto malo ali posto mi se jedan prekidac vremenom razdrndao (sto je mozda najveca mana a7ica, a novi prekidaci su skupi i retko se nalaze identicni) kad sam otvarao vido sam da je unutra sve tacno "ukutkano" kako treba...time su smanjeni troskovi velicine kutije sigurno za nekih 15 posto sto opet na liniji od recimo 20k komada pravi ogromno manji utrosak drveta, materijala itd sto rezultira u ceni...i za tu cenu taj kvalitet i to je to...kasnije su uvideli da je mozda bolje da se ima dva porta i da se isplati fabrici povecanje cena kad vec imaju trzhisnu reputaciju (koju su malo prokockali tim port noiseom al ajde...) pa sad na f seriji neki totalno drugaciji port design mada i dalje ne znam dal je cisto estetski ili da se sto bolje rese tog noisea...
disco violence
07-10-2013, 08:27 AM
Inache nisam nigde video da neko proizvodi potpuno simetrichne monitore (mozda postoje al su retkost).
Yamaha NS 10 je simetrican monitor/zvucnik.:confused:
Granata
07-10-2013, 04:29 PM
Yamaha NS 10 je simetrican monitor/zvucnik.:confused:
dobro, jedan je NS10, i vishe se ne proizvodi, lepo rekoh da su simetrichne kutije retkost.
disco violence
07-10-2013, 06:35 PM
dobro, jedan je NS10, i vishe se ne proizvodi, lepo rekoh da su simetrichne kutije retkost.
?to je slo?iće? se velika ?teta.Eno ga i Fostex PM 641 simetričan.:D
Granata
07-10-2013, 09:14 PM
?to je slo?iće? se velika ?teta.Eno ga i Fostex PM 641 simetričan.:D
E pa ako i Fostex moze, onda vala sramota za Adama :D.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.