PDA

View Full Version : Sonar X3

psionic
04-10-2013, 04:36 AM
Stigla je i treca reinkarnacija mog omiljenog DAW softvera - SonarX3. Sonar je vecito bio neka posebna prica, totalno imao neku svoju filozofiju rada i ono sto je bio veliki problem je bila njegova stabilnost. Razne decje bolesti koje su pratile X1, izlecene su u X2 i program je sada potpuno stabilan, posle X2a patcha vise nije ludovao. Workflow je priblizen ostalim slicnim DAWovima - tipa Presonus Studio One.
Ono sto je kuriozitet X3 je VST3 podrska, kao i VST2, 32bita, 64bita... Guta sve! Doradjen je deo za snimanje, pa je "overdubbing" postao - cakewalk :) To mi je u proslosti najvise i smetalo, a sada to malo potseca na Cubaseovo resenje. Super!
Tupavi promasaj koji se zove "vocalign" u prevodu - jako losa sprava za pitch korekcije je najzad poslata u penziju i sada su i oni - kao i Presonus, preuzeli ARA sistem i Melodyne. Jos jedan plus za njih. Bilo kako bilo, X3 je tu ! :dance:

Jan
04-10-2013, 02:16 PM
Deluje super ! Integrisani melodajn, konzol emulacije, tape emulacije, la2a, dobri interni plagovi, vst2-vst3... Deluje odlicno, mogo bih da probam nekada kad budem imao vremena na raspolaganju...

Uro?_86
04-10-2013, 03:27 PM
Samo što Sonar X3 ne može na "XP". -Tako da ću morati i ja konačno da pređem na sedmicu,sad sam našo "valjan" razlog.
A i neće biti više sve tako "sivo",sad su kanali u boji :-)

psionic
04-10-2013, 07:00 PM
Xp koliko cujem - nece biti podrzan.
...nego, jel neko zna da li i gde mogu da skinem demo ? nesto ne kapiram kako da dodjem do demo verzije na njihovom sajtu - ako toga ima uopste ?

damir23
04-10-2013, 09:33 PM
http://www.pluginboutique.com/product/23-DAW/730-SONAR-X3
mo?da

branoy
08-10-2013, 08:39 PM
ma nema nist mozda, crekovan hahah , ima na pijaci za probat, testirat. haha
r - 2 - r

psionic
09-10-2013, 01:09 AM
ma nema nist mozda, crekovan hahah , ima na pijaci za probat, testirat. haha
r - 2 - r

E, moj Brano... Nasao si cika - psionicu da prodajes infornacije o pijaci :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Salim se, naravno da sam ga odma' nasao, kliktao sam refresh 3 dana neprekidno k'o ludak dok se nije pojavio na listi programa na doticnoj "pijaci" :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Hvala u svakom slucaju

EDIT: Evo posle nekog vremena igranja sa X3, shvatio sam nesto: X serija pocinje da biva ozbiljan konkurent npr Studio One-u i cak Cubaseu... Njegova mix konzola mi nekako najbolje lezi od svih DAWova koje sam probao... Ali - naplacivati za update osnovne verzije - sto npr Cubase radi besplatno - je cist idiotizam. Mislim da bi Roland trebao da otpusti tog shefa Cakewalka i da zaposle nekog ozbiljnog coveka :mad:

Prvi utisci - malo doteran i sredjen X2. Stvari koje su svakako vec trebale da budu odradjene u 2ci su sada, za dodatnih 150$ uradjene u 3ci (za vlasnike X2, toliko kosta apdejt) Alo bre, ljudi, to ostali proizvodjaci softvera daju za dz. Opet, ruku na srce, VST3 je veliki korak napred, pa u neku ruku opravdava novu verziju. Melodyne - nema potrebe pominjati posebno :)

VST scan u pozadini dok radite, super stvar - nije od zivotne vaznosti, ali sada je menadzment VSTova malo unapredjen - takodje jedna od stvari koje su jos u kecu trebale biti odradjene. Bolno los VST management koji se "vuce" jos iz doba 7 i 8 verzije, je sada malo doteran - npr ako imate Kontakt 32 i Kontakt 64, on ce ostaviti samo jedan koji je u saglasnosti sa OSom i instaliranom verzijom X3ke - Vazi i za VST3. Reaper ima tu foru odavno, ali nema VST3 podrsku. X3 podrzava cak i DX plaginove. Sada jos da ubace AU i RTAS - i stvarno ce sve da guta :)

branoy
09-10-2013, 03:11 AM
evo i neke vece verzije, preko 5Gb, Cakewalk SONAR X3 Producer-UNION[/URL]
D: haha. hha,
</code>