Log in

View Full Version : Isključivanje/uključivanje monitora

matija
26-09-2013, 10:02 AM
Pozdrav. Koristim monitore Yamaha HS 500 (uz slu?alice), zvučnu M-Audio Firewire solo i radim u Cubase-u. Ono ?to me zanima jest kako u procesu rada u programu isključiti monitore u momentu kada ?elim imati zvuk samo u slu?alicama? Pretpostavljam da nije rije?enje stalno ih isključivati/uključivati tako ?to gasimo i palimo prekidač na njima samima (do sada sam radio tako-nadam se da ih nisam o?tećivao tim načinom). Kako u samom programu to jednostavno pode?avat?

alavuk
26-09-2013, 11:03 AM
neku mixeticu da kupis ili one "switcheve" smpro uh zaboravih ime ... ?

matija
26-09-2013, 11:34 AM
neku mixeticu da kupis ili one "switcheve" smpro uh zaboravih ime ... ?

Hm? Činilo mi se jednostavnije. Ne mogu sada ni?ta kupovati:ups:Mislio sam da se to mo?da mo?e rije?avatii u control panelu od kartice. Ne?to kao mutirati balanced output od zvučnika.
http://i.imgur.com/jvXZN8z.jpg?1

darkstar
26-09-2013, 11:39 AM
Da naravno da mozes u okviru maudia da mutujes zvucnike i predjes na sluske...

matija
26-09-2013, 11:43 AM
Da naravno da mozes u okviru maudia da mutujes zvucnike i predjes na sluske...

Okej. Po?to sam na poslu, mo?e? mi samo reći koji je od ovih kanala sa gornje slike za balansirane izlaze od monitora? na koji kliknem "mute"?

darkstar
26-09-2013, 01:44 PM
A jel me lozis ?

matija
26-09-2013, 10:14 PM
A jel me lozis ?
:grin:

mladjastojanovic
27-09-2013, 02:41 AM
Da ne otvaram novu temu posto bi naslov bio isti,mene zanima slicna stvar... Koliko je stetno drzati upaljene monitore, karticu, kontroler zvucnika,itd. na jednom produznom i jednim klikom (na taster produznog kabla)paliti i gasiti sve?

awacs
27-09-2013, 10:11 AM
Pa ono... ?po pe-esu? bi bilo najbolje da pojačala, ili aktivne zvučnike, uključuje? kao poslednje, a isključuje? kao prve. Dakle, koristi prekidače na zvučnicima :)

Pozdrav,

Vasa