Log in

View Full Version : snimanje simfonijskog orkestra....

OFF
25-09-2013, 10:28 PM
elem....dodje i ovo na red... najveci moguci izazov (radost i strepnja) :)

radi se o jednom malo manjem sastavu (60 muzicara), u pozoristu....

ono sto imam (za tu namenu, teren) - 8 ulaznih kanala na snimach i 3 stereo para (c414, c480 i mk012)... imam jos dosta mikrofona ( za koje ne verujem da ce koristiti za ovu akciju - md421, 441 po nekoliko kom...... violet u67....)...

Nisu sad bitni mikrofoni, vec koncepcija.... da li je neko snimao?

Da li da pokusam sa jednim stereo parom (npr ORTF kod dirigenta) ?
ili da kombinujem taj stereo par sa jos nekoliko mikrofona, na nekim tishim sekcijama.....

Najveci problem je sto tu nema puno vremena (a ni zivaca ni strpljenja od strane izvodjaca/dirigenta) za moje experimente.....

ili da idem sa 3 stereo para (desni - violine viole, centralni- duvaci, levi chela, bassovi)? pa nesto da uklapam posle....

awacs
25-09-2013, 10:45 PM
Pisao Dejo Vučković ponešto na tu temu. A i sam si učestvovao u njoj :)

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31923

Pozdrav,

Vasa

OFF
25-09-2013, 11:03 PM
korisno....:)

jesi radio ti sa decca tree?
Nemam tri ista mica, pa razmisljam.... sme li centralni da se razlikuje? :banghead:

awacs
25-09-2013, 11:54 PM
jesi radio ti sa decca tree?
Nemam tri ista mica, pa razmisljam.... sme li centralni da se razlikuje? :banghead:

Nisam radio sa decca tree, obično sam (kao i ti) radio u cajtnotu i sa opremom koja je bila pri ruci :)

Ne mogu da ti ka?em ni?ta pametnije od onoga ?to je Dejo već napisao, samo da spomenem: koju god varijantu generalnog stereo para da izabere? (MS OMNI plus 8 ili ORTF), gledaj da ne bude prebilzu dirigenta (ne ?eli? da slu?a? njegovo disanje i prevrtanje partirure), dakle ? ?to vi?e, to bolje.

Pozdrav,

Vasa