PDA

View Full Version : Allen &heath zed r16

EDO GRAND
15-09-2013, 06:13 PM
Pozdrav drugovi.Da vas pitam dali ko poznaje mixer
Allen & Heath ZED-R16??
Dali je bolje recimo raditi na xp mix dream i neve 8816 suming...ili taj ZED r16.?

HVALA i POZDRAV.

Everbeatz
15-09-2013, 07:16 PM
Pozdrav drugovi.Da vas pitam dali ko poznaje mixer
Allen & Heath ZED-R16??
Dali je bolje recimo raditi na xp mix dream i neve 8816 suming...ili taj ZED r16.?

HVALA i POZDRAV.

Bolje za sta? ZED je mixer sa eq sekcijom i konverterima dok su ovo summing boxevi.

Pitanje za tebe - da li snimas multikanalno i sta vec posedujes od opreme? Pored toga sta ti je opis zanimanja...to su neke stvari koje bi pomogle u eventualnim odgovorima, ovako mozemo da diskutujemo do kraja vremena i veka o razlicitosti opreme, ali je sutina u tome da objasnis cime se tacno bavis i sta ti je potreba.

Poz

EDO GRAND
15-09-2013, 07:35 PM
Bolje za sta? ZED je mixer sa eq sekcijom i konverterima dok su ovo summing boxevi.

Pitanje za tebe - da li snimas multikanalno i sta vec posedujes od opreme? Pored toga sta ti je opis zanimanja...to su neke stvari koje bi pomogle u eventualnim odgovorima, ovako mozemo da diskutujemo do kraja vremena i veka o razlicitosti opreme, ali je sutina u tome da objasnis cime se tacno bavis i sta ti je potreba.

Poz

Trenutno imam xp mix dream,apogee roseta 800,lexikon pcm91.i la610 predpojacalo i tc power core sa kojeg koristim md3.
Koristim najvise UAD plug ine za farbanje instrumenata,kompresore itd itd..
Razmisljo sam da taj moj xp mix dream zamjenim sa analognom mixetom koju sam naveo gore...pa sam u dvomima,dal da pored xp mix dream uzmem jos taj.analogni mixer ili da uzmem pored xp mix dreama uzmem jos jedan polovan neve8816.??

Arthur
15-09-2013, 09:53 PM
e ovo je već pitanje gde sumnjam na to da me neko zajebava. uporedi samo cene tih sprava i zapitaj se.

EDO GRAND
15-09-2013, 11:37 PM
e ovo je već pitanje gde sumnjam na to da me neko zajebava. uporedi samo cene tih sprava i zapitaj se.

U cemu je problem ? ja poznajem summing box...dali je nesto cudno.sto sam naveo ?? ,,znam da mi fali kanala jel koristim xp mix dream sa 16kanala ,pa mi zafali, a kolega je dosta cito o tom analognom mixeru na drugim.forumima ,pa sam ja pito ko ima iskustva sa tim kako i sta dalje,,,dal da kupim pored toga xp mix dreama jos polovan neve recimo ili bi bolje bilo taj mixer analogni,kao sto moj kolega tvrd,i da je cito o njemu.

Sto bih se zezo sa tim ?? ja samo pitam.

POZZZ

EDO GRAND
15-09-2013, 11:41 PM
Znam da je NEVE "king" al kolega tvrdi da je taj analogni mixer dobar ,zato sam pito

POZZ

Arthur
16-09-2013, 10:04 AM
taj a&h je super sprava za male pare, ali ne u rangu ozbiljnih sprava za ozbiljne sprave.
Ja sam razmišljao da ga kupim za lajv, ali ima male reglere, samo 4 auxa od kojih su 2 fixno pre-fade. To mi je prilično usralo utisak.

EDO GRAND
16-09-2013, 11:06 AM
taj a&h je super sprava za male pare, ali ne u rangu ozbiljnih sprava za ozbiljne sprave.
Ja sam razmi?ljao da ga kupim za lajv, ali ima male reglere, samo 4 auxa od kojih su 2 fixno pre-fade. To mi je prilično usralo utisak.

Kakvo je drug tvoje misljenje recimo o zavrsnoj slici....dali je po tvom misljenju bolje imati 2kom. XP mix dream ili ipak jedan NEVE8816 ?

POZZZ

awacs
16-09-2013, 11:29 AM
Pa, kako to mo?e da se poredi? Dva Mix Dream-a imaju 32 kanala, a jedan Neve 8816 ima 16 kanala. To je kao da pita? da li je bolji Harley Davidson motocikl ili Fiat 500L.

Pozdrav,

Vasa

EDO GRAND
16-09-2013, 06:03 PM
Pa, kako to mo?e da se poredi? Dva Mix Dream-a imaju 32 kanala, a jedan Neve 8816 ima 16 kanala. To je kao da pita? da li je bolji Harley Davidson motocikl ili Fiat 500L.

Pozdrav,

Vasa

DA, ali NEVE ima svoju farbu ,a xp mix.dream imam sad i znam kako radi...znam.da je.sto.vise kanala bolje za zavrsnu sliku ,al ipak mislim da je.neve neve...sama cjena kaze sve,Xp mix dream je 1000E nov,a NEVE 8816 2600e pa razmisli..

EDO GRAND
16-09-2013, 06:12 PM
Nije receno sto je skuplje je i bolje.,al koga god pitam od kompozitora i tonaca u beogradu sto se bave profi sa muzikom, svi kazu NEVE je NEVE.
Da je velika razlika izmedzu ta dva summinga. Uzeo bih jos jedan xp mix dream ,dobijes ga za 700e polovan,pa neznam.Zato sam razmisljo da.radim.na neve pa polako povremeno jos.jednog kupiti,kad prvog isplatim.

POZZ

awacs
16-09-2013, 06:50 PM
Nije receno sto je skuplje je i bolje.,al koga god pitam od kompozitora i tonaca u beogradu sto se bave profi sa muzikom, svi kazu NEVE je NEVE.
Da je velika razlika izmedzu ta dva summinga.

Ljudi svašta pričaju, to ti je valjda poznato. Neki ljudi kažu i da Pro Tools zvuči bolje od Cubase-a. Da li bi zato ti trebalo da pređeš na Pro Tools?

Uzeo bih jos jedan xp mix dream ,dobijes ga za 700e polovan,pa neznam.Zato sam razmisljo da.radim.na neve pa polako povremeno jos.jednog kupiti,kad prvog isplatim.

Tri pitanja:

1) Jesi li ti zadovoljan Mix Dreamom?

2) Jesu li tvoje mušterije zadovoljne tvojim miksevima?

3) Da li te je neka mušterija napustila i otišla kod nekoga ko ima NEVE?

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz
16-09-2013, 07:07 PM
Trenutno imam xp mix dream,apogee roseta 800,lexikon pcm91.i la610 predpojacalo i tc power core sa kojeg koristim md3.
Koristim najvise UAD plug ine za farbanje instrumenata,kompresore itd itd..
Razmisljo sam da taj moj xp mix dream zamjenim sa analognom mixetom koju sam naveo gore...pa sam u dvomima,dal da pored xp mix dream uzmem jos taj.analogni mixer ili da uzmem pored xp mix dreama uzmem jos jedan polovan neve8816.??

Imas ti dosta toga prijatelju, nema potrebe da nabavljas vise ista - mnogi rade na puno 'siromasnijim' setup-ovima i imaju sjajne rezultate.

Sto se mene tice trosi pare i dalje, ali bi ja na tvom mestu pre investirao u neki mentoring i znanje.

Poz

EDO GRAND
16-09-2013, 10:56 PM
Ljudi sva?ta pričaju, to ti je valjda poznato. Neki ljudi ka?u i da Pro Tools zvuči bolje od Cubase-a. Da li bi zato ti trebalo da pređe? na Pro Tools?

Tri pitanja:

1) Jesi li ti zadovoljan Mix Dreamom?

2) Jesu li tvoje mu?terije zadovoljne tvojim miksevima?

3) Da li te je neka mu?terija napustila i oti?la kod nekoga ko ima NEVE?

Pozdrav,

Vasa

1) Zadovoljan ,,fali jedino kanala.
2) Musterije su do sad prezadovoljnje
3) Za sad niko ne bjezi.

4) U svaki poso je treba ulagati,nebitno.ili bila muzika ili nesto drugo,to svi znamo.

POZZZZ

EDO GRAND
16-09-2013, 10:58 PM
Imas ti dosta toga prijatelju, nema potrebe da nabavljas vise ista - mnogi rade na puno 'siromasnijim' setup-ovima i imaju sjajne rezultate.

Sto se mene tice trosi pare i dalje, ali bi ja na tvom mestu pre investirao u neki mentoring i znanje.

Poz

Sto se tice znanja,mislim da imas pravo,toga bikad ne fali..

POZZZZ

EDO GRAND
16-09-2013, 10:58 PM
Pardon, znanja uvjek fali :)

POZZ

VladaNS
16-09-2013, 11:26 PM
DA, ali NEVE ima svoju farbu ,a xp mix.dream imam sad i znam kako radi....

Ej vidi, ne govorim ti iz prve ruke jer nemam 8816, ali sam citao u komentarima da je izuzetno transparentan i da se jedva cuje da radi. Mozda to da imas u vidu...

Everbeatz
17-09-2013, 12:47 AM
Ej vidi, ne govorim ti iz prve ruke jer nemam 8816, ali sam citao u komentarima da je izuzetno transparentan i da se jedva cuje da radi. Mozda to da imas u vidu...

Pa nije bas transparentan, radio sam s njim i ima svoj potpis definitivno.

awacs
17-09-2013, 12:29 PM
1) 4) U svaki poso je treba ulagati,nebitno.ili bila muzika ili nesto drugo,to svi znamo.

Naravno. Za početak ? ako hoće? vi?e kanala treba ti jo? jedna Rosetta. Ali, ?to ka?e Everbeatz, osim sabirnica i konvertora ima i drugih stvari u koje se isplati ulagati.

U krajnjoj liniji, sam mora? da odluči? ?ta te vi?e muči - nedostatak kanala ili kvalitet zvuka.

Pozdrav,

Vasa

P.S. E, sad vidim da ti ustvari ima? MixDream XP (bez izlaznog trafoa). Onda naravno da postoji razlika u zvuku. Kao ?to verovatno postoji i razlika u zvuku između tvog i FULL MixDream-a, koji ima izlazni trafo i ko?ta malo vi?e od Neve 8816. A svi ko?taju manje od Neve 5059, koji ima i ulazne trafoe (?to je TEK razlika u zvuku). Pa sad ti vidi.

EDO GRAND
17-09-2013, 09:33 PM
Naravno. Za početak ? ako hoće? vi?e kanala treba ti jo? jedna Rosetta. Ali, ?to ka?e Everbeatz, osim sabirnica i konvertora ima i drugih stvari u koje se isplati ulagati.

U krajnjoj liniji, sam mora? da odluči? ?ta te vi?e muči - nedostatak kanala ili kvalitet zvuka.

Pozdrav,

Vasa

P.S. E, sad vidim da ti ustvari ima? MixDream XP (bez izlaznog trafoa). Onda naravno da postoji razlika u zvuku. Kao ?to verovatno postoji i razlika u zvuku između tvog i FULL MixDream-a, koji ima izlazni trafo i ko?ta malo vi?e od Neve 8816. A svi ko?taju manje od Neve 5059, koji ima i ulazne trafoe (?to je TEK razlika u zvuku). Pa sad ti vidi.

DA,koristim xp mix dream trenutno.
Taj "full"spl mix dream je bijo za 1500 polovan,pa sam se dvoumijo...jel opet ja vise vjerujem u NEVE8816 ,a sad neve 8816 kosta 2600-16kanala, a spl mix dream veliki je isto tako cena,al.32kanala i tu sam u dilemi. Po meni mi fali kao prvo kanala ,pa posle sound.

Mozes.li mi nesto pomoci,dakle xp mix.dream nema izlazni trafo,znaci kad bi kupijo jos jednog bi pridobijo samo na kanalima ,a ne na kvaliteti?ako sam te dobro razumije za te trafoe.?
POZZ

branoy
17-09-2013, 10:31 PM
Edi kreno poso u Sloveniji, treba coveku jos kanala hehe!! pozz

EDO GRAND
18-09-2013, 01:28 AM
"Upo sam u te vode brate,i samo.gledam.sta da prodam da kupim neve hhaha pozzzzz

branoy
18-09-2013, 12:01 PM
hehe, ma razumem sve, :) poz brate

EDO GRAND
18-09-2013, 09:27 PM
Brate,imas li iskustva sa neve8816 ?
Pitam :wink:

Kakvo je tvoje misljenje ili vise kanala xp mix dream ili manje NEVE?

POZZ

branoy
18-09-2013, 09:38 PM
nemam , jbg, ni tu a ni drugu spravu, ali ovde imas tih kolega sto se MAX u to razumeju, od svih ovde mora ih uvek bar 10 znati o njima jer dosta toga su koristili i sve im je proslo kroz ruke.

da je po mom, ja bih uvek isao na onu koja bolje zvuci nek je i manje kanala. onda polako pa skupit se za drugu i vise kanala.

jesi menjao fejs ? nemam te , imao davno na starom profilu, al imam novi od skora (branoy works) pozzzZ

EDO GRAND
19-09-2013, 11:44 AM
nemam , jbg, ni tu a ni drugu spravu, ali ovde imas tih kolega sto se MAX u to razumeju, od svih ovde mora ih uvek bar 10 znati o njima jer dosta toga su koristili i sve im je proslo kroz ruke.

da je po mom, ja bih uvek isao na onu koja bolje zvuci nek je i manje kanala. onda polako pa skupit se za drugu i vise kanala.

jesi menjao fejs ? nemam te , imao davno na starom profilu, al imam novi od skora (branoy works) pozzzZ

Pa da ,i ja sam tog misljenja bolje 16 kanala neve,nego xp mix dream.
Polako,ja bi sve preko noci al neide ;-)

F.b = edogrand2 cim mi proradi dodajem te.

POZZZZ