View Full Version : Reveal Sound SPIRE - snizena cena do 15.09.
http://www.reveal-sound.com/
http://www.reveal-sound.com/img/shot.png
Moj favorit od novih synth-ova.
Do 15. septembra 69 EUR, posle 139 EUR. Vrlo verovatno cu ga kupiti. Bas ono, i zvuk, i factory preset-i, i user interface - sve mi je na mestu. Bolje i7 + Spire, nego Virus i JP8080. Ozbiljno.
Adam Szabo se ukljucio u izradu preset-a, sto je uvek lepa vest (covek, po mom misljenju, pravi najbolje farbe).
Prilicno guta CPU ali i zvuci ozbiljnije nego Sylenth, Massive, Zebra. Kako ljudi prelaze na jace procesore, bice i vise prostora za neke slozenije algoritme. Spire sam prvi put zapazio zbog obrade JMJ - Oxygen Part 2, sto se moze cuti gore desno na sajtu pod br. 2 :grin:
Spire je Sylenth za i7 i jace masine!
Ghost Dog
09-09-2013, 03:49 PM
Slažem se, jako lep synth. :)
Edit: Evo sad sam ga probao još malo i bogme, ako se uključe svi oscilatori i nabudži polifonija (a pri tom uključi i nekoliko drugih instrumenata), ne vredi ni i7.
Dotični pri tom pokazuje zauzeće od 42%, a Studio One puca po šavovima. :grin:
Da li je do kartice, ovoga puta nisam pametan (E-Mu 0404 PCI je u pitanju). I kad podignem latencu sa 5ms na 20ms, opet sve puca.
Jeste malo kretenski raditi takve stvari (dizati polifoniju u nebesa, a synth zvuči lepo i punačko i bez toga, možda čak i lepše), ali nije loše znati koliko (bilo koji) sistem može da se optereti.
Nije bas tako strasno, to te nesto zeza driver.
Ozbiljan zvuk se tu radi NEMA GRESKE. Ja vrlo malo kupujem jer mi je to zabava tj. ne zaradjujem od muzike, ali ove "programere" cu da podrzim.
Evo moje nesto na brzinu, mozda jednog lepog dana napravim celu stvar (doterani preset-i iz Spire-a) :rotfl:
Ghost Dog
10-09-2013, 02:13 PM
Dakle, nije sam u DAW-u, i polifonija je podignuta koliko god mo?e biti podignuta, ali opet .... malo se čudno pona?a, i ovoga puta ne znam ?ta je u pitanju, ali nije ni bitno. :)
Sa normalnom polifonijom, radi lepo.
milos
14-09-2013, 09:44 PM
Ovaj synth ima dosta agresivan FM karakter koji je dobar za trance plucks, Skrillexove besne robote i fast envelope arpeggija.
Ne znam, zvuci mi kao neki hibrid massivea FM8 i Sylentha zajedno ali preagresivan u mixu.
Ako te je onaj Oxygene demo privukao i vise tezis ka tom zvuku, ima boljih solucija...
Inace, ako volis vec gotove presete sigurno ce ti se svideti Samijevi (poznatiji kao Aiyn Zahev)
http://www.aiynzahev-sounds.com/#!sound-sets/cjg9
Ma ono, Spire mi se svidja zbog svega, kupio sam ga u zadnji cas (nesto je zezao DigitalRiver).
Nisam ni hteo previse "mekan" Oxygen zvuk:D
Odlican je taj Aiyn Zahev...
Jos malo zezanja...
Spire MOZE da odradi mekan, topao zvuk. Moze da odradi skoro sve, bolje od drugih VA plugin-ova.
Ono sto sam primetio je da je EQ uradjen u stilu Virus-a, a to izmedju ostalog znaci da cak ni npr. ogroman low-end boost ne dovodi do distorzije nego zvuk postaje sasvim fat & warm. Suvi oscilatori zvuce uglavnom tanko, kao i na svakom VA. Ali lepo uradjen bass boost daje jedan specijalan karakter, koji nije ni analog ni digital ali jeste "warm".
A to je samo jedna od prednosti Spire-a.
Evo ilustracije u 8 taktova. Bass je Spire, String-like synth je takodje Spire (dobijen od jednog naucno-fantsticnog pad-a kojeg ni i7-3820 ne moze da potera u svih 16 glasova). Kompleksno, skupo. Atmosfericni zvuk je Omnisphere, a kratak ritmicki FM synth Discovery Pro - navodna imitacija Nord Lead-a.
Ma, ko to jos kupuje hardware? O hardware-u cu razmisljati kad pristignu kvantni sintisajzeri.
Mislim, to vi je taj "sound" :D
Nije da ja radim za Reveal Sound, ali sta cu :rotfl:
Lepo od brace Rusa da su napravili nesto sto nije vojna ili svemirska tehnologija... malo i mi da se omrsimo :grin:
Ja ozbiljno mislio da sljunem 800-900 Eur za novi Virus Snow, jeste malo puno za hobi, ali hej. I onda umesto 900 potrosim 69 Eur. Ili ajde, Spire + 3820 oko 370 Eur.
Jos uvek sam fasciniran EQ-om (a tu je i kompresor). Naravno da bi neko vest umeo od krs synth-a da napravi slican zvuk s pravim plugin-ovima, ali BRZINA I INTUITIVNOST kojim se to postize na Spire-u su neprevazidjeni! Oblikovanje waveform-a i low end-a, 5 sekundi. Mislim da sam negde i procitao da im je Virus bio uzor. Paleta zvukova koju Spire pokriva je zaista ogromna, od onih Jarre-ovskih preko dubstep-a do narodnjaka. UNISON je tek ubica, sa posebnim podesavanjima za svaki oscilator a to cu tek da istrazujem. FX? Ludnica.
Ovakav zvuk je radio Corsten 99-te na Virusu i JP-u... Danas je sve "in the box" a hardware ne nudi nista spektakularno novo. Onaj Rolandov novi SH-koliko-bese je najobicniji plasticni slinavko.
Obratite paznju kako je low end lepo zaokruzen, mekan, a opet dovoljno definisan. Barem na mojim KRK-ovima. Isao sam ja tu do granice, moze i cistije, ali onda nije taj fazon. Kad se pojaca slusanje, bass veoma lepo ispuni prostor a pwm lead zacini pricu...
Normalno ima ovde jos dosta obrade, Side-chain, pa na masteru svasta, ali to je to, to je Spire.
Ghost Dog
29-12-2015, 12:48 PM
Ako nekome znači info, trenutno je aktuelan blagi (ali, ipak solidni) popust ....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.