Log in

View Full Version : Kori?tenje analognih gitarskih pedala kao send FX u Cubaseu?

loscolorados
08-09-2013, 04:53 PM
Pozdrav,
Imam Scarlet 2i2 + Golden Age Pre 73 mk2.
Palo mi je na pamet da bih mogao koristiti Gitarske pedale kao Send FX u Cubaseu???
Najvi?e bih volio provla?iti bubnjeve i Soft Synthove, mo?da i vokale...
Neke pedale koje imam su: Boss ds1, Zvex Fuzz Factory, Tube Screamer, EH Big Muff PI, Pro Co Rat 2...

BTW... S obzirom da imam samo dva outputa na kartici koja koriste zvu?nike, mo?da bi ih mogo osloboditi i slu?ati ovo sve preko slu?alice, a outpute da koristim za ovo, ili da po?aljem iz headphone outputa u pedalu...

Dali je to mogu?e i dali bi neko bio tako ljubazan da mi objasni korak po korak kako da to izvedem:grin: Puno hvala

Moritz
08-09-2013, 08:34 PM
Pritisnes F4 VST konekcije i odes na external FX i napravis BUS ( Mono ili stereo zavisi od efekta koji kacis) i onda kad dodas bus odredis mu ulazne i izlazne tacke na tvojoj kartici IN ( return fx) - AD i OUT(send fx) - DA . I tako ponovis za sveki eksterni FX koji hoces da koristis, naravno da si ogranicen brojem ulaza i izlaza na tvojoj audio kartici . Bitno je da das ime tom BUS-u da bi znao koji efekat odabiras u mikseru

Kada si to napravio onda odes na mikser i kada dodajes novi FX kanal onda u odabiru efekta odes na Steinberg plugins pa u odeljak External FX i tamo ces naci sve tvoje spoljne efekte. JAko je bitno da uradis delay ping ( tako Cubase premerava koliku latenciju tvoj efekat unosi u sistem).
Srecno i javi sta si uradio

P.S. jbg tek sad videh kakvu karticu imas, mislim da neces moci da uradis FX patch, jer Cubase trazi master out...mada mozda i budes mogao ako je tvoja kartica sa fleksibilnim rutingom

alavuk
24-06-2014, 01:07 PM
da li postoji opcija da iskoristim i drugu karticu na kojoj imam opticki izlaz a da ga vratim analogno ?

hofmann
24-06-2014, 09:43 PM
jedino ako mozes da sinkujes dve kartice preko clock-a

hofmann
24-06-2014, 09:47 PM
a ustvari i da mozes da sinkujes kartice ne znaci ti nista jer ne mozes spdif na analogne sprave da kacis.

sorry zbog lazne nade :grin:

alavuk
02-07-2014, 02:35 PM
ne ne ne samo mi treba digitalni ulaz u efektor ...

hofmann
05-07-2014, 11:33 AM
zar giraske pedale imaju to?