PDA

View Full Version : Deep Vally - izasao album..pokidale!!

DaBear
08-09-2013, 03:06 PM
Ko se seca, skoro sam bio okacio jednu stvar..sad vidim izasao album. Sve je i dalje hooky, sirovo, catchy, energije do jaja...
evo jedne od stvari...

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/jBVUFKBN19k?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dushan_S
10-09-2013, 01:18 AM
Ona jako dobro i interesantno peva. Kao, ?enski plant. I nije lo? songwriting sam po sebi. Sa druge strane imam utisak da je ovo, u ?ali i slikovito rečeno, rok muzika za sve one vlasnike Apple gadget-a koji nikad nisu pustili Led Zeppelin a čuli su jedan "hit" od White Stripes. To jest, smrdi mi na prodaju po ko zna koji put recikliranih 70's muda za (hipsterske) bubrege. Kao, "vidi jeeee iskreni sirovi rok n roll...ekskluzivno za vas na MTV-ju".

Digresija:
Malo me smara to ?to izgleda da je vizura ljudi o rok muzici postala da to danas mora da bude vađenje nečega iz naftalina i onda recikla?a ili pakovanje u "moderno" ruho. Umesto da je vitalnost ne?to ?to proizilazi iz vitalnosti same muzike, vitalnost se dobija tako ?to se svira predefinisana "vitalna" forma. Tačno se zna, kako ne?to mora da produkcijski zvuči da bi bilo "iskreno", "rok sirovo", "ogoljeno", a to samo po sebi postaje antiteza svim tim terminima. Korporativno plasirana i sprovedena iskrenost. Al ajd da ne kakim dalje, da su njih dve ?ive i zdrave i da recikliraju bar jo? dva albuma, dok se ne posvađaju. De fakto nije lo?e, to ?to je meni jezivo dosadno se ne va?i jer nisam tipičan konzument.

loclso
10-09-2013, 11:00 AM
Ajd sto su skinule Cepeline (i Stripes (?)), nego poskidase i nas Repetitor i Disciplinu (-..

Znak
10-09-2013, 11:52 AM
Tačno se zna, kako ne?to mora da produkcijski zvuči da bi bilo "iskreno", "rok sirovo", "ogoljeno", a to samo po sebi postaje antiteza svim tim terminima. Korporativno plasirana i sprovedena iskrenost.

Odlična analiza situacije u rok muzici. Ali na sreću i danas postoje neki koji nam daju ne?to zaista iskreno, rok sirovo, ogoljeno (bez navodnika), ?to produkcijski zvuči upravo suprotno od takvih očekivanja. Samo treba prepoznati.