Log in

View Full Version : Kako se zove VST koji....?

Nemania
06-09-2013, 01:41 PM
Kako se zove neki VST plug koji se cesto koristi za muziku tipa Guetta i sl, a funkcija mu je da na primer neki sint koji svira duge tonove-po ceo takt "secka" na sesnaestine ili tridesetidvojke. (cesto se koristi u zavrsnim fazama neke muzicke recenice).
Pa se posle jos metne :) side chain compressor i to zvuci super.

DzoniPFC
06-09-2013, 02:00 PM
Side-chain GATE?

http://www.youtube.com/watch?v=pS5Qp1ZVJQo

http://www.youtube.com/watch?v=_ux7qb5e98k

Nemania
06-09-2013, 02:11 PM
Tako nesto, ali da li i GATE moze da se podesi kao i Sidechain compressor -po KICK-u ili postoji plug tipa neki Gate koji ima BPM opciju na sebi

STUDIOTON
06-09-2013, 02:13 PM
Fabfilter Pro-G

Filip_
06-09-2013, 02:20 PM
Kako se zove neki VST plug koji se cesto koristi za muziku tipa Guetta i sl, a funkcija mu je da na primer neki sint koji svira duge tonove-po ceo takt "secka" na sesnaestine ili tridesetidvojke. (cesto se koristi u zavrsnim fazama neke muzicke recenice).

Probaj i Sugar bytes-ov Effectrix (pogledaj demo na youtube-u ili negde, koristim ga godinama)... http://www.sugar-bytes.de/content/products/Effectrix/

...doci ces takodje do vrlo zanimljivih razultata na tu temu.

awacs
06-09-2013, 02:28 PM

To seckanje ti je lak?e, preciznije i br?e da radi? ručno (automatizacijom), nego da se cima? sa pode?avanjem sidechaina (na kome na kraju ionako mora? i da isključi? slu?anje trigger kanala). I takođe je lak?e, preciznije i br?e da to radi? na audio tracku koji si renderovao sa MIDI kanala (instrumenta), nego na samom MIDI kanalu/instrumentu.

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz
06-09-2013, 02:41 PM
http://www.electronisounds.com/pics/ubergate.jpg

DaBear
06-09-2013, 03:27 PM
Mislim da pricas o Izotope Stutter plugu...

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/XAR-XjGik2w?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

spartakus
06-09-2013, 03:27 PM
Ja se slazem sa vasom mislim da ti je lakshe da seckash note imash vishe mogucnosti na taj nacin..a shto se tice gate aputiga mislim da se zove(ima slempler i gate odvojeno,2 uredjaja..uopshte nije zahtevan..taj gate i rverb u ludilo za glasove i padove(long stringove)..

Ivan Jasic
06-09-2013, 03:44 PM
Gate

awacs
06-09-2013, 03:45 PM
Mislim da pricas o Izotope Stutter plugu...

"I sort of predict this is gonna get pretty overused, but jump in now before it does." :)

Pozdrav,

Vasa

Nemania
06-09-2013, 03:48 PM
Hvala drugari na odgovorima. Sigurno ce mi nesto od ovog zavrsavati posao. Ovaj sugar bytes mi se svidja, to su te dj-evske fore koje sam trazio...
A sto se tice rucnog seckanja, ne verujem da to ikada moze da izadje kako sam zamislio, em potrosis mnogo vremena, a taj efekat sam mislio koristiti ponekada i na svim trakama istovremeno..e sad kako to da uradim, da ga stavim na glavni master, pa kad nije u funkciji da ide na Bypass ili ...da pravim grupu za sve trake nije mi logicno...?

awacs
06-09-2013, 03:53 PM
A sto se tice rucnog seckanja, ne verujem da to ikada moze da izadje kako sam zamislio, em potrosis mnogo vremena..

?ta ga znam, Skrillex se ubi od ručnog seckanja, ali on valjda ima vremena napretek ;)

Pozdrav,

Vasa

Ivan Jasic
06-09-2013, 04:00 PM
to ti je svaki gejt

awacs
06-09-2013, 04:05 PM
to ti je svaki gejt

:confused::confused::confused: Hajde svega ti, objasni i Nemanji i meni (a i ostalima) kako da povežemo „svaki gejt” da bismo dobili stutter. Mislim, bez sidechaina i još ponečega...

Pozdrav,

Vasa

Ivan Jasic
06-09-2013, 04:07 PM
A imas foru da rucno napravis side-chain, to smes

awacs
06-09-2013, 04:13 PM
A imas foru da rucno napravis side-chain, to smes

Super. Hajde objasni kako.

Pozdrav,

Vasa

Ivan Jasic
06-09-2013, 04:24 PM
Gating is the use of a gate

Ivan Jasic
06-09-2013, 04:34 PM
Photek je pravio rucno side-chain sa fade in - fade out,stvar se zove "Look at your self" artist Synkro

spartakus
06-09-2013, 04:56 PM
Kada kazesh rucno dali mislish na veshtachki sidechain..

awacs
06-09-2013, 05:02 PM
Ma, misli na crtanje automatizacije. Nema veze sa onim ?to se u uobičajenom ?argonu zove sidechain. Čoveku do?lo da ne?to napi?e, pa napisao :)

Pozdrav,

Vasa

Ivan Jasic
06-09-2013, 05:03 PM
I ovo je isto dobar primer gejta, Synkro i Versa - She said

Ivan Jasic
06-09-2013, 05:17 PM
Problem je sto mi koristimo ne licencirane proizvode i jedan isti vst ce kod mene da radi drugacije nego kod tebe. Imam db audiowere i stalno vraca vrednosti, a po meni je ok zvuk,jak je.BG Tech mnogo krci.

psionic
08-09-2013, 02:16 AM
Covek hoce gater - tj efekat koji note secka na 32 ili 16, u zadatom ritmu. Efekat je popularno nazvan "trance gate" i na primer Ubergate koji je Everlast dao je sjajan. Intenzivno koristim i Gater Pro, brz je i jednostavan. Ritam mu se moze nacrtati ispunjavanjem kockica, trajanje na knob - slicno kao ubergate :

http://static.kvraudio.com/i/b/gater-pro.1350382073.png

Postoji Sugar Bytes Turnado, izmedju ostalih MILION opcija, ima i takav GATER efekat. Izotope stutter izmedju ostalog, ali nije preterano prost, ako samo to treba, naravno pored trance - gate efekta ima jos hiljadu zezanja i manipulacija sa istim - "advanced piece of har... ovaj software"

Image Line Gross Beat sam ostavio za kraj kao "the ultimate gater-scratch tool"

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/xIvrpNizeeU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

@awacs

Pa obican, klasican gate efekat mozda moze da uradi to, ali uz maltretiranje da se preko sajdcejn kanala salje trigger signal koji ce da otvara i zatvara gate - u ritmu nadolazecih trigera sa tog SC kanala, otvarace se i zatvarati signal na glavnom - ali to sto se dobije, nije stutter - vec trance-gate efekat... tako ga bar zovu ovi sto prave plaginove...

Ko se navikne na ove automatizovane plaginove, nikakvo crtanje i drndanje sa SCom mu nece padati napamet, jer pruzaju daleko vise mogucnosti automatizacijom VST parametara od bilo kakvog "handjoba" i rucnog seckanja...

spartakus
08-09-2013, 07:21 AM
Po meni je najbolja kombinacija i jedno i drugo i automatizovni trance gatovi i melodije odsvirane na 16,32,64 takta.prvenstveno zbog mnogo mnogo vishe mogucnosti..i arpegiatori mogu da zavrshe posao u potpunosti..ovo je moje vidjenje na celu stvar..

awacs
08-09-2013, 10:44 AM
Pa obican, klasican gate efekat mozda moze da uradi to, ali uz maltretiranje da se preko sajdcejn kanala salje trigger signal koji ce da otvara i zatvara gate - u ritmu nadolazecih trigera sa tog SC kanala, otvarace se i zatvarati signal na glavnom

Pa naravno, samo ?to ?gate sa sidechainom? nije ?običan gate?.

Pozdrav,

Vasa

Mogli
08-09-2013, 11:24 PM
Tremolator, Sound Toys :)

awacs
09-09-2013, 04:19 PM
Evo ozbiljnih korisnika Izotope Stuttera (cenim). Tamo negde od 5:15 bašbašbaš :)

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/s7w0eqUBp3c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

Nemania
12-09-2013, 05:01 PM
Nasao sam super plug koji radi veoma prosto a daje super rezultate. Zove se Trance gater, i jos je free plug in..
Ali jbg zakasnio sam, vec sam uradio stvar za koju mi je trebao..
Hteo sam krajeve fraza glasa na nekim mestima da provucem kroz taj trance gater..ali sad sta je tu je..
U ovoj pesmi sam to hteo da napravim

http://www.youtube.com/watch?v=GSv7sWJ35mI

Mogli
13-09-2013, 02:41 PM
Nasao sam super plug koji radi veoma prosto a daje super rezultate. Zove se Trance gater, i jos je free plug in..
Ali jbg zakasnio sam, vec sam uradio stvar za koju mi je trebao..
Hteo sam krajeve fraza glasa na nekim mestima da provucem kroz taj trance gater..ali sad sta je tu je..
U ovoj pesmi sam to hteo da napravim

http://www.youtube.com/watch?v=GSv7sWJ35mI

Odlicno ti to radis!