Log in

View Full Version : Yamaha motif dirke, Fs, FSX

OFF
25-08-2013, 11:17 PM
Godinama vec sviram yamaha FS dirke (od dx7 pa na ovamo..... trenutno motif es7)..... iz nekih razloga cu verovatno motif prebaciti u ES rack a uzeti motif XS (ili XF), ali ne mogu nigde da probam ovu dirku...bar u dogledno vreme

moze li neki opis razlike u sint akciji - meko/tvrdo, brzo/sporo, plitko/duboko...klavir/lead/hamm........

mada je to jako individualno, ali sigurno da postoje nacini da se opisu poboljsanja (?) na novoj top dirci kod Yamaha

Rhino
26-08-2013, 10:59 PM
Ne znam kako da ti objasnim pismenim putem po zadatim definicijama, ali mogu da kazem da je dirka fenomenalna (pricam o xs7, znaci nije hammer dirka kao na xs/xf 8).

Dosta je 'teska', 'duboka' i precizna.. Hamondi i klaviri se sviraju super, za neke sintove/zujalice u pocetku mi se dojmila 'spora' i u pocetku sam te sintove znao da sviram preko druge sprave na cije sam dirke navikao.. Al vise to ne radim...

OFF
26-08-2013, 11:06 PM
Danas sam je probao..... kratko doduse....ali utisak mi je da je zaista bolja od stare dirke (Motif/triton)

Ali ono sto mi se ne dopada, je jer mi je nekako - ni tamo i 'amo...... prelaka za klavir, a preteska za trcanje i sportsku svirku......

Ako smem da kazem, meni je do sad najbolja dirka (naravno ne za klavir) ona koju imam na kurzweilu k2661..... plastichna i bez veze na suvo kad se proba....ali kad se ukljuci klavijatura.... neverovatno - sve izlazi na njoj....

Da li neko zna koja je dirka unutra (nije fatar tp9, bar ne lichi)?

Rhino
26-08-2013, 11:56 PM
Ne znam koja je dirka na kurzweilu, ali sve je stvar navike :)

darkstar
27-08-2013, 03:56 PM
Taj kurZ ima bas takve dirke kao sto si opisao....ovako odvratne,za svirku super.

Sta znam,.i dalje nisam naleteo na bolju sint dirku od motifa xs...ali to je verovatno i stvar ukusa.

OFF
27-08-2013, 04:23 PM
Taj kurZ ima bas takve dirke kao sto si opisao....ovako odvratne,za svirku super.

Sta znam,.i dalje nisam naleteo na bolju sint dirku od motifa xs...ali to je verovatno i stvar ukusa.

vara li me utisak, da XS zvuci malo sterilnije od ES ?

darkstar
27-08-2013, 04:29 PM
Po mom misljenju vara. Opet,ne znam koliko preseti zvuce sterilno jer na to nikad mnogo ne obracam paznju ...

Offe jel ti imas es?

OFF
27-08-2013, 05:10 PM
imam es7 već dugo, ali izgleda da cu uzeti xs6 po?to imam roland a70 koji mi je suuper poluotezani master... Xs pre svega zbog fw opcije, inače mi es jo? uvek radi odlično. Deluje mi drugačiji zvučno od Xs... I na prvu, es mi zvuci malo krupnije...ali je xs def. dobra varijanta sa sadasnjom cenom i integracijom u daw-u

darkstar
27-08-2013, 07:30 PM
Hm ... pa iskreno najveci korak napred su ti neki efekti, a ne verujem da bi ti to opravdalo razliku u ceni...nisam siguran koliko bi dobio tim upgradeom....

OFF
27-08-2013, 09:58 PM
Hm ... pa iskreno najveci korak napred su ti neki efekti, a ne verujem da bi ti to opravdalo razliku u ceni...nisam siguran koliko bi dobio tim upgradeom....

Cak gubim divna PLG prosirenja.:(....
Jedini razlog je FW kartica i integracija laptopa u celu pricu (forte)...

Na ES ne moze FW koji se kaci na win7.... glupost.....

darkstar
28-08-2013, 07:01 AM
Ok ali i dalje mislim da ti je pametnije mozda sacekati da izadje novi motif pa da skocis solidno stepenika gore....sta znam znas ono lako je tudjim k..... koprivu mlatiti :)