View Full Version : Studio Rescue video serijal za kucne studije
Moritz
24-08-2013, 04:10 PM
Kao sto naslov kaze, odlican serijal koji ce svakom pocetniku u ovom poslu biti od pomoci.
Pored stotine odgovora na samom Rumski forumu ovaj video ce da ubrza dobijanje odgovora na postavljena pitanja u vezi sa problemima oko akustike malih kucnih studija.
http://www.youtube.com/watch?v=02qpJt0hsL0
psionic
24-08-2013, 05:02 PM
Dress my nest - ko je gledao (tacnije, kome zena gleda) Fox Life, zna o cemu pricam :rotfl:
DzoniPFC
24-08-2013, 09:01 PM
Pa ovo je na nivou emisije "Pozajmi mi auto" sa Happy TV kanala.
Da li su ovi fancy sundjeri ikad nesto konkretno napravili po pitanju kvaliteta akustike u prostoriji...? Zalepi covek par komada i wow - akustika u sobi je sad sredjena.
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/5P5qUua3NRQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
psionic
24-08-2013, 09:31 PM
Ma ok, ali to je klasicna bedroom produkcija, nista preozbiljno...
Moritz
24-08-2013, 10:22 PM
Pa ovo je na nivou emisije "Pozajmi mi auto" sa Happy TV kanala.
Da li su ovi fancy sundjeri ikad nesto konkretno napravili po pitanju kvaliteta akustike u prostoriji...? Zalepi covek par komada i wow - akustika u sobi je sad sredjena.
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/5P5qUua3NRQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Jako banalilzujes stvari, covek daje vrlo konkretne predloge i objasnjenja zasto i kako ...a ti sundjeri mogu da urade nesto a i svasta ako se korektno upotrebe.
Ovde je rec o kucnim ( sobnim) studijima koji su vecina u nasoj zemlji a posebno kod pocetnika
DzoniPFC
25-08-2013, 12:02 AM
covek daje vrlo konkretne predloge i objasnjenja zasto i kako ...
Svidja mi se to sto gospodin Francis Buckley objasnjava i pokazuje koliko je postavka radne povrsine i monitora bitna, uvodi vlasnike kucnih studija u svet teorije o osnovnim stvarima vezane za akustiku, i zatim demonstracija pronalazenja najbolje pozicije u sobi - "sweet spot" (koliko god je to izvodljivo u malim spavacim sobama)...
I tu se prica o brzom i efikasnom tretmanu zavrsava jer sundjeri tesko da mogu popraviti situaciju u takvim prostorijama, dobri su samo za manje korekcije, ali uglavnom mogu samo pogorsati situaciju...
Ovaj serijal vidim kao indirektni marketing za Rode mikrofone, Opal monitore i sundjere (koji su glavni u celoj prici koliko se secam - davno sam gledao ove snimke).
Ne bih se ja bunio ali smatram da su ovakve demonstracije zavaravajuce jer mnogi misle da ce bas na taj nacin otkloniti probleme u sobama. I tako se pojavi masa tih kucnih (pretezno hip hop) "producenata" (ciljna grupa ovih video tutorijala) koji misle da uz pomoc ovih skupih sundjera otklanjaju probleme u sobama (a pravi problem su naravno bass frekvencije - pomenuti sundjeri jednostavno nisu delotvorni u tom opsegu, i stete zdravim frekvencijama koje su zasluzne za early-reflections. Bez njih dobija se onaj neprijatni "gluvi/usisavajuci" osecaj u prostoriji).
I na kraju resenje se trazi po forumima, osvanu thread-ovi koji ukazuju da je zvuk u sobi muljav i tup, odbiju se saveti i komentari vezani za beskorisnost tih sundjera, skoro je bio takav slucaj na forumu... Zasto je tesko shvatiti da se akustika moze poboljasti jedino ozbiljnim bass trap tretmanom (a to oduzima puno prostora i nisu preporucljivi u spavacim sobama) i da su im ti sundjeri skoro beskorisni kao i tanji DIY bass trapovi, i da im je skoro isto kao bez takvog "tretmana"...
loscolorados
25-08-2013, 04:51 PM
Svidja mi se to sto gospodin Francis Buckley objasnjava i pokazuje koliko je postavka radne povrsine i monitora bitna, uvodi vlasnike kucnih studija u svet teorije o osnovnim stvarima vezane za akustiku, i zatim demonstracija pronalazenja najbolje pozicije u sobi - "sweet spot" (koliko god je to izvodljivo u malim spavacim sobama)...
I tu se prica o brzom i efikasnom tretmanu zavrsava jer sundjeri tesko da mogu popraviti situaciju u takvim prostorijama, dobri su samo za manje korekcije, ali uglavnom mogu samo pogorsati situaciju...
Ovaj serijal vidim kao indirektni marketing za Rode mikrofone, Opal monitore i sundjere (koji su glavni u celoj prici koliko se secam - davno sam gledao ove snimke).
Ne bih se ja bunio ali smatram da su ovakve demonstracije zavaravajuce jer mnogi misle da ce bas na taj nacin otkloniti probleme u sobama. I tako se pojavi masa tih kucnih (pretezno hip hop) "producenata" (ciljna grupa ovih video tutorijala) koji misle da uz pomoc ovih skupih sundjera otklanjaju probleme u sobama (a pravi problem su naravno bass frekvencije - pomenuti sundjeri jednostavno nisu delotvorni u tom opsegu, i stete zdravim frekvencijama koje su zasluzne za early-reflections. Bez njih dobija se onaj neprijatni "gluvi/usisavajuci" osecaj u prostoriji).
I na kraju resenje se trazi po forumima, osvanu thread-ovi koji ukazuju da je zvuk u sobi muljav i tup, odbiju se saveti i komentari vezani za beskorisnost tih sundjera, skoro je bio takav slucaj na forumu... Zasto je tesko shvatiti da se akustika moze poboljasti jedino ozbiljnim bass trap tretmanom (a to oduzima puno prostora i nisu preporucljivi u spavacim sobama) i da su im ti sundjeri skoro beskorisni kao i tanji DIY bass trapovi, i da im je skoro isto kao bez takvog "tretmana"...
a ?ta je po tebi rje?enje za taku jednu prosje?nu sobu? najbolje da se ljudi prestanu bavit svojim hobijem
awacs
25-08-2013, 06:55 PM
ovaj video ce da ubrza dobijanje odgovora na postavljena pitanja u vezi sa problemima oko akustike malih kucnih studija.
http://www.youtube.com/watch?v=02qpJt0hsL0
Da ne bi bilo zabune, kliknuo sam na dugme HVALA zato što sam se do suza smejao gledajući ovaj video. Pitanja su prava, problemi su pravi, samo što su odgovori i rešenja... :rotfl::rotfl::rotfl: Ali super kao zabavno štivo, kad se čovek umori od gledanja reklama za magične kuhinjske aparate na TopShop-u :thumbsup:
Pozdrav,
Vasa
DaBear
25-08-2013, 10:01 PM
e jbga..sad bez tretmana sobe - nema svrhe baviti se muzikom kod kuce !!
Nije nego !! U moje vreme NIKO o tome nije razmisljao...samo smo "chmarali" sa spravama i radili muziku..a bogami i gomila novih producenata po Londonu radi u sobnim varijantama sa 0% tretmana...
Reenje je da STALNO uporedjujes snima sa nekim pravim snimkom koji je sican stilski pesmi na kojoj radis.. onda odes kod nekoga (svako zna nekoga ko ima bolje zvucnike) i poneses OBADVE pesme..i tvoju i onu "pravu" pa uporedis i tamo ..odma se vidi razlika..pa opet kuci itd itd..pa malo u kolima, pa na sluske itd..sve se moze...
darkstar
26-08-2013, 04:23 PM
E kolko me ovaj dabear ponekad iznervira komentarima toliko me ponekad odusevi :)
Brate dragi uvek bilo - ko zeli da uradi nadje nacin,.ko nece nadje izgovor.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.