View Full Version : Midi..omni..
spartakus
23-08-2013, 03:25 PM
Hej cao pozdrav svima,hteo sam da pitam pa kroz primer cu pokushati da objasnim..
Kada hocu da loadujem midi file u cubase opcija file\import midi i cubase otvori midi tj napravi vishe midi fajlova(za gitare,bubanj,flaute,kontrabas,bass,lead..itd).e sad ja bih da nekako podesim da sve to otvori u jednom midi fajlu.procitao sam u sound and musicu da se to zove midi omni i da je malo nezgodno kada pootvara sve te zapise u jednom fajlu(ali spreman sam da utroshim vremena koliko je potrebno,da pobrishem nepotrebno)ako neko ima ideju kako bih to mogao da izvedem..unapred zahvalan..
alavuk
23-08-2013, 04:10 PM
export as type 0 ali pre toga sve midi kanale prebaci na any chanel ! barem je tako u cubase-u
spartakus
16-08-2015, 11:23 AM
Ako moze pomoc e pa ovako cim ubacim neki midi file u neki kanal sa synthom
on mi automacki promeni boju,hajde nema veze sadnem i napravim novu boju.Ali cim pritisnem play on ponishtava moji boju i vraca na onu staru,kao da uz midi file ide odredjena kolicina podataka mislim pored nota.radim u abletonu
aj ako neko zna kako da prevazidjem ovaj problem..
awacs
16-08-2015, 12:23 PM
Ne znam Ableton, ali to ?to pominje? je verovatno do CC poruka (Control Change Messages). Negde su upisane promene banki, patcheva, čega god.
U Cubaseu se to gleda i menja u List Editoru (kompletan spisak događaja ? Note On, Note, Off, Velocity, Expression, Program change, sva?ta ne?to), mora da Ableton ima ne?to slično. Pročačkaj po Helpu, Manualu, neđe...
Pozdrav,
Vasa
spartakus
17-08-2015, 07:11 PM
Nikako ne uspevam da prevazidjem ovaj problem ako neko zna reshenje bio bih mu zahvalan..
awacs
17-08-2015, 07:32 PM
Nikako ne uspevam da prevazidjem ovaj problem ako neko zna reshenje bio bih mu zahvalan..
A ?ta si sve poku?ao? Čisto da bi neko ko poznaje Ableton (a to nisam ja :)) mogao da zna odakle da počne.
Pozdrav,
Vasa
spartakus
17-08-2015, 09:58 PM
Sve oko midija sam probao,nekako mi cubase deluje kao da ima dosta vishe podeshavanja za midi(ma secam se kao kroz maglu da sam to uspeo da prevazidjem).Uglavnom nisam uspeo da reshim problem tako da sam poceo da radim copy paste nota i jbg,ko mi je kriv kad ne znam da sviram.Jedini synthovi koji ne slushaju te midi poruke su romleri a ja bash njih ne koristim vishe.vaso sve sam zivo prevrnuo ableton se sastoji iz 8 menija
1) look fell
2) audio
3) midi sync
4) file folder
5) libarary
6) record warp launch
7) cpu
8) licenses maintenance
uh mislim da jedino lesha ima reshenje ili audiostorm do tad copy paste..:banghead:
awacs
18-08-2015, 03:14 PM
Aj dok se ne javi neko normalan pogledaj ova dva klipa. U principu te zanimaju kontrole Bank Change / Program Change, pa ih nekako nateraj da budu OFF. Nisam gledao klipove do kraja, ali mi liči da je to tu negde.
https://www.youtube.com/watch?v=HGRPyA2wyms
https://www.youtube.com/watch?v=e5kcaVfjqf4
Pozdrav,
Vasa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.