Log in

View Full Version : Brzi gudaci, sekcije

OFF
21-08-2013, 08:35 AM
Mozda je tema za audio soft, ali kontam da su klavijaturisti ti koji imaju ideju.....

Treba mi neki VST ili kontakt biblioteka sa jako brzim gudacima....pozeljno je da ne bude neka simfonijska varijanta, vec neka manja sekcija..... sve sto sam probao je previse lenjo za neka izvodjenja u popularnoj muzici...

Arthur
21-08-2013, 09:16 AM
probaj stari edirol orchestral. Iako su na svoju foru lo-fi, umeju lepo da legnu u mix

milanCHE
21-08-2013, 10:05 AM
vidi,ako ti treba neka mala gudacka grupica,dve violine,viola i cello (npr.),ja sam uzimao sledecu varijantu: violine i viola iz kontakt biblioteke "london strings" (oko 3.5 GB), cello iz kontakt biblioteke "garritan gofriller cello" (oko 500 MB),i cisto ispod mozes da provuces jednu grupu ispod ova cetiri malopre navedena instrumenta,recimo iz "session strings" kontakt biblioteke,ali one obicne kontakt banke (od 2 GB,a ne one PRO sto je deset puta veca) sve moze da se jako lepo izartikulise i da zazvuci odlicno,britko,sveze,da ti ne smuljavi ili "pojede" mix i sto je najvaznije ,imas opcije za svaki od instrumenata spiccato,staccato,PROGRAMIBILNI tremolo!,pizziccato....ne mogu da ti posavetujem nista pametnije tipa jedan plug in koji ima sve to lepo upakovano....a probao sam svasta i imam svasta....session strings pro, kirk hunter pop strings, vienna,....tra,la,la...sve je to preveliko i pre-simfonijski...ovako sa svega 6,7 GB banki mozes da radis sta hoces....i naravno,slazem se sa Arturom,onaj mali edirolov orchestral moze da ti isto super odradi posao,meni ide na k. samo sto stalno kad ulazim u projekat moram da mu ucitavam sejvovane presete,nece lepo sam da ti otvori vec napravljene presete,nego moras stalno da ih sam pozivas nakon ucitavanja vst-a:mad:....
pozzz

darkstar
29-08-2013, 12:52 PM
Offe, sklopi sam enseble u motifu...ali ne presete, to je sve sporo. sklopi sam bez efekata i dobices odlican rezultat

OFF
29-08-2013, 02:04 PM
Offe, sklopi sam enseble u motifu...ali ne presete, to je sve sporo. sklopi sam bez efekata i dobices odlican rezultat

tako cu i uraditi..... definitivno ostajem na motifu kao bazi, a ovo sam mislio iz kontakta nesto da layerujem, ali mi je motif zahvalniji za to:wink:

Bitch
31-08-2013, 03:55 PM
meni je jedina stvar koja pada na pamet, kada se pomenu brzi gudaci - Roland :) tj. bilo koja sprava od njih. Zvuci mozda smesno, ali je to bar moj slucaj :)

TOSHO
13-09-2013, 04:01 PM
Ja bih uzeo bilo koji vst gudaca, i na isti kanal stavio kompresor sa jako brzim attackom :rotfl: