PDA

View Full Version : win7 pro VS win7 home

Boombass
14-08-2013, 07:18 PM
Da li netko zna da li ima kakve razlike u produkciji izme?u "win7 pro" i "win7 home"? I da li bi trebalo sve raditi na "win7 home" kao i na "win7 pro" ?
Molio bi one koji su probali i jedno i drugo.

Nocni-Ekspres
15-08-2013, 06:32 AM
Ako se bavis sa muzikom dovoljonje da imas Win7 home,ako mislis da imas neki nali ftp server itd onda normlano win7 pro.Ostalo je sve isto.

Boombass
15-08-2013, 08:19 AM
Da, nisam napisao ali mislio sam na audio produkciju.

Nocni-Ekspres
15-08-2013, 10:49 AM
Slobodno instaliraj Home.

LAMPASH
15-08-2013, 02:34 PM
'Ajde kad ste poterali temu o Vindouzima, da vas priupitam nesto o "service pack-u1" za windows7. Da li je pametno instalirati ovaj pack na sistem u kom su vec instalirani programi ili samo na taze podignut win? Secam se kada se pojavio SP1 za XP, nije bilo pametno trpati ga na sistem u kome su instalirani programi. A da li to vazi i zaWin7?

Dushan_S
15-08-2013, 03:17 PM
Za poslednjih deset godina, uvek sam update-ovao windows sa zakrpama čim se pojave i nikad nisam imao problema. Apsolutno nikad. Tako i prvi service pack za sedmicu. E sad, moguće je da u nekom specifičnom slučaju osoba mo?e da ima problem, pa ako ima? neki specifičan komad hardware-a ili lupam, radi? u nekoj starijoj verziji pro tools-a itd, google je tvoj prijatelj... Pretra?i da li je neko pisao po forumima vezano za eventualni problem. Mada čak i kad je neko imao problem, to ne znači da će? ga ti imati i obrnuto. Ljudi u nekim slučajevima instaliraju sva?ta na komp, ne odr?avaju ga, registry im se pretvori u đubre, virus im pojede poneki sistemski fajl, onda instaliraju preko toga service pack i kad sve krene po zlu ispadne da je service pack kriv... Ima i takvih slučajeva. Ako ni?ta drugo, napravi system restore, ili ako ume? mo?e? i image celog sistema na drugoj particiji ili drugom hardu, pa će? biti siguran i onda instaliraj service pack pa vidi :)

psionic
15-08-2013, 03:41 PM
Za poslednjih deset godina, uvek sam update-ovao windows sa zakrpama čim se pojave i nikad nisam imao problema. Apsolutno nikad. Tako i prvi service pack za sedmicu. E sad, moguće je da u nekom specifičnom slučaju osoba može da ima problem, pa ako imaš neki specifičan komad hardware-a ili lupam, radiš u nekoj starijoj verziji pro tools-a itd, google je tvoj prijatelj... Pretraži da li je neko pisao po forumima vezano za eventualni problem. Mada čak i kad je neko imao problem, to ne znači da ćeš ga ti imati i obrnuto. Ljudi u nekim slučajevima instaliraju svašta na komp, ne održavaju ga, registry im se pretvori u đubre, virus im pojede poneki sistemski fajl, onda instaliraju preko toga service pack i kad sve krene po zlu ispadne da je service pack kriv... Ima i takvih slučajeva. Ako ništa drugo, napravi system restore, ili ako umeš možeš i image celog sistema na drugoj particiji ili drugom hardu, pa ćeš biti siguran i onda instaliraj service pack pa vidi :)

Word... Potpuno se slazem sa gorenavedenim :)

Stavi Norton Ghost i napravi image, pa posle mozes da radis sta god hoces... A i korisno je zbog radi nekih eventualnih buducih krahova sistema...

BlasterMaster
15-08-2013, 05:26 PM
'Ajde kad ste poterali temu o Vindouzima, da vas priupitam nesto o "service pack-u1" za windows7. Da li je pametno instalirati ovaj pack na sistem u kom su vec instalirani programi ili samo na taze podignut win? Secam se kada se pojavio SP1 za XP, nije bilo pametno trpati ga na sistem u kome su instalirani programi. A da li to vazi i zaWin7?

meni na win 7 64 ultimate nije do sad pravilo problem nikad... cak se i prekjuce opet nesto updejtovao sistem ono prilikom gasenja/restarta do sad mi nista nije nesto poremetilo ako mislis na drajvere ili neke vste...

AudioStorm
16-08-2013, 03:58 PM
meni na win 7 64 ultimate nije do sad pravilo problem nikad... Cak se i prekjuce opet nesto updejtovao sistem ono prilikom gasenja/restarta do sad mi nista nije nesto poremetilo ako mislis na drajvere ili neke vste...

+1