PDA

View Full Version : Kontakt skripta, fabrichka greska?

OFF
11-08-2013, 12:21 AM
Da li je neko probao na bilo kom instrumentu u bilo kom novijem kontaktu da pokrene neke od transform skripti (note to cc, note range to cc, tako nesto)....

Ocajnicki mi treba nacin da mapiram neke CC na dirkama, i sve to radi, osim sto cim ukljucim neku od te 2 skripte, nema zvuka na tom instrumentu..... Midi stize do njega, ali zvuk nestane.... cim bypassujem skriptu, zvuk dodje......

Ima li neki drugi nacin da dodelim neke dirke nekim CC porukama u kontaktu?

Tranzit
11-08-2013, 11:33 AM
Ako mislis Note to CC routing, to funkcionise bez problema na Kontaktu, na znam gdje je problem kod tebe. Ako bas nece, onda ces morati da ubacis Kontakt u neki VST host program koji ima midi processing, pa u njemu da odradis te routinge. Tih programa ima dosta, pocevsi od besplatnog "VST Hosta", pa do Cantabile Performera i Bome's Midi Translatora. Posebno za ova dva posljednja je to sala vic.

OFF
12-08-2013, 11:59 AM
Ako mislis Note to CC routing, to funkcionise bez problema na Kontaktu, na znam gdje je problem kod tebe. Ako bas nece, onda ces morati da ubacis Kontakt u neki VST host program koji ima midi processing, pa u njemu da odradis te routinge. Tih programa ima dosta, pocevsi od besplatnog "VST Hosta", pa do Cantabile Performera i Bome's Midi Translatora. Posebno za ova dva posljednja je to sala vic.

ne znam ni sam.... probao sam na dva kompa na 3 os-a, 3 verzije kontakta i cubase i fortre... uvek isto.... funkcionise sve, dodelim cc kontrolu dirci, sve radi samo sto se izgleda generise i neka poruka koja smanji (ugasi) zvuk potpuno. Midi dolazi do instrumenta u kontaktu. ali zvuka nema dok ne mutiram skriptu...

probacu sa nekim drugim programom da resim to.....

psionic
12-08-2013, 07:24 PM
ne znam ni sam.... probao sam na dva kompa na 3 os-a, 3 verzije kontakta i cubase i fortre... uvek isto.... funkcionise sve, dodelim cc kontrolu dirci, sve radi samo sto se izgleda generise i neka poruka koja smanji (ugasi) zvuk potpuno. Midi dolazi do instrumenta u kontaktu. ali zvuka nema dok ne mutiram skriptu...

probacu sa nekim drugim programom da resim to.....

Nisam bas neki script guru, ali aj da i ja prozborim neku...
da li si probao da stavis 2 instrumenta, jedan sa mapiranim midi CCovima, drugi sam instrument koji treba da svira ? I oba da primaju note na isti midi kanal, tako da ih paralelno okidas...

Takodje zar nemozes nekako preko midi modulacija unutar samog kontakt instrumenta da napravis da okida te potrebne midi kontrolere ? Npr velocity > cc11 ?? Ili tako nesto ?

OFF
12-08-2013, 07:41 PM
Nisam bas neki script guru, ali aj da i ja prozborim neku...
da li si probao da stavis 2 instrumenta, jedan sa mapiranim midi CCovima, drugi sam instrument koji treba da svira ? I oba da primaju note na isti midi kanal, tako da ih paralelno okidas...

Takodje zar nemozes nekako preko midi modulacija unutar samog kontakt instrumenta da napravis da okida te potrebne midi kontrolere ? Npr velocity > cc11 ?? Ili tako nesto ?

probacu... mada mislim da prva varijanta nece ici..... kao da postoji neki midi filter koji skine neke cc (npr 7 ili 11).....

OFF
13-08-2013, 10:54 PM
resio sam, posle mnooogo muke..... nasao sam par pluginsa, koji rade kao VST, ali ih Forte (koji mi je glavni host za ovu akciju) ignorise...... sve sam probao od predlozenog, cak i da probam paralelno cubase i forte da drzim (iz cubasea samo plug za midi transform)..... nista...

Na kraju sam resio ovako - Bome midi translator program, podignem paralelno sa Forte... malo zezanja oko midi in/virtual out......... malo hexadecimalnog programiranja... i to je to.... sad radi bez greske.... bilo koja nota (ili bilo koja midi poruka) u zeljeni CC sa zeljenom vrednoscu...... extra!