PDA

View Full Version : pokretanje vst bakni sa usb flash memorije

damir23
08-08-2013, 06:55 PM
dakle da li je moguće vući banke vsti-a sa usb memorije 64 gb
nije neka velika ergela ali da ne moram instalirati na svaki komp..
naime za ono ?to radim vi?e mi ne treba
e sad ima li usb dovoljnu brzinu da vučem banke za recimo sampletank i ez drummer, eventualno par semplova za kontakt
dakle radi se o stiku a ne usb externom disku

psionic
08-08-2013, 08:36 PM
dakle da li je moguće vući banke vsti-a sa usb memorije 64 gb
nije neka velika ergela ali da ne moram instalirati na svaki komp..
naime za ono ?to radim vi?e mi ne treba
e sad ima li usb dovoljnu brzinu da vučem banke za recimo sampletank i ez drummer, eventualno par semplova za kontakt
dakle radi se o stiku a ne usb externom disku

Trebalo bi da das malo precizniju informaciju o kom stiku se radi. Sa mog stika mogu da dobijem brzine preko 100MB/s, sve zavisi od proizvodjaca. U principu bi trebalo da moze.

damir23
08-08-2013, 08:43 PM
ha vidio sam ga u dučanu
koliko bi trebalo da je brzina za neko normalno funkcioniranje..
usput rade li vsti na način da učitaju banku i koriste je ili čitaju real time
jer po mom ako je drugi način u pitanju svakako treba ne?to veća brzina
ili sam u krivoj traci..........

psionic
08-08-2013, 09:12 PM
ha vidio sam ga u dučanu
koliko bi trebalo da je brzina za neko normalno funkcioniranje..
usput rade li vsti na način da učitaju banku i koriste je ili čitaju real time
jer po mom ako je drugi način u pitanju svakako treba nešto veća brzina
ili sam u krivoj traci..........

Npr kontakt ima opciju DFD - direct from disk, sto znaci da ne arci memoriju na racunaru, vec u bafer strimuje direktno sa harda - sta to znaci - sam mozes da zakljucis.

Ja se ne bih mnogo razmisljao - naravno da je brze bolje - ne samo za semplove, mozda ti nekad zatreba za nesto drugo. Evo OVDE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44148&page=1) smo pobrojali neke USBove sa tim - skoro SSD brzinama, ali oni rade na USB3. Na USB2 postizu nesto slabije rezultate (naravno da rade i kao usb2 ali nisu maximalno brzi), ali svakako dovoljne.

Ako uzmemo da hard npr pri kopiranju jednog veceg fajla, bude na oko 100-150MB/s (ume da padne i na 30 kad krene da radi sa vise manjih fajlova), tih 60-70MB/s za USB2 bi trebalo da je dovoljno - jos pri tom imaju mnogo manje vreme pristupa...