View Full Version : workflow cub-PT
damir23
06-08-2013, 07:17 AM
za one koji rade u oba daw-a. Ima li sličnosti u načinu rada.. Zapravo konkretnije treba li sve iznova pri prelasku s jednog na drugi ili se mo?e iskoristiti neki određeni postotak naučenog na jednom od programa.
MUzzY
06-08-2013, 12:05 PM
Osnovni koncept svakog DAW softwera je isti.
Precice i raspored odredjenih elemenata UI-a kao i menadzment fajlova u okviru sesije je specifican za svaki software.
Uglavnom, razlike u workflow-u nisu nepremostive i rese se sa par dana citanja uputstva, gledanja tutorijala i eksperimentisanja.
Po meni.... najbolji nacin prelaska u neki DAW je da u glavi napravis prelaz ne sa prethodnog DAWa nego sa realnog, starinskog, analognog studija, i da tu trazis paralele...
damir23
06-08-2013, 03:13 PM
Po meni.... najbolji nacin prelaska u neki DAW je da u glavi napravis prelaz ne sa prethodnog DAWa nego sa realnog, starinskog, analognog studija, i da tu trazis paralele...
eh na tome nisam nikad radio pa je taj način nemoguć..
Ima li PT mogućnost kao npr reaper-prilagođavanje sučelja ili je zabetoniran kao cubase
nema veze ?to nisi radio, samo treba pratiti tu logiku. Tu naravno ne mislim na editing, key prečice i sl.
damir23
06-08-2013, 04:56 PM
nema veze što nisi radio, samo treba pratiti tu logiku. Tu naravno ne mislim na editing, key prečice i sl.
a jbga baš taj dio mene zanima najviše..programiranje, editing i te stvari
:banghead:
mix, master-nit imam adekvatne opreme a znanja još manje za takve podvige
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.