PDA

View Full Version : Cubase 5 i ASIO problemi!!!!!!

LAMPASH
30-07-2013, 03:48 AM
Ovako, u Cubaseu 5 kada ukljucim ASIO od Line 6 Toneporta Cubase krece da baguje kao blesav, tona na masteru nema, program "secka", ma sve je otislo u tri lepe:banghead: Jedino se vidi da prima MIDI signal iz master klavijature. E sada kada ukljucim ASIO od terratec karte sve radi kao po loju:confused: Ovo mi se desava od danas tj. nocas! A pazite ovo, Oba ASIO drivera normalno rade u Cubase-u SX3 (koga iz ne znam kog razloga imam instaliranog) i FL11. Toneportov ASIO sljaka i u standalone pluginovima kao sto su guitar rig, TH2 itd. U Cubase 5 sam probao sa menjanjem latencije u ASIO driveru i to mi je jedino palo na pamet.

STa da radim, kako da sredim ovo sad:banghead::mad::banghead::mad:

Hm, sada videh da su nestali full duplex driver ASIO i onaj ASIO multimedia driver. Znaci imam samo ova dva navedena!

Pomagajte!

Sky Net
30-07-2013, 05:31 AM
Probaj da uninstaliras C5, i sve te drivere, sa nekim programom koji cisti i registry (Revo uninstaller npr), pa da ponovo instaliras.

alavuk
30-07-2013, 08:42 AM
cubase je najlakse de instalirati , neka prvo de instalira drajvere od na primer terrateca pa ako opet se desava isto onda neka de instalira i drajvere od toneport-a pa opet reinstalacija toneportovog drajvera posto mislim da je ovo vise do drajvera tj asio-a kartica nego do cubase-a ...i usput disejbluj integrisanu kartu ukoliko je imas

DADDY Z
30-07-2013, 09:00 AM
meni su se desavali slicni problemi(druga kartica doduse) dok nisam primetio da mi na postavci problematicnog asio drajvera nije dodeljen nijedan kanal za input (govorim o vst connections-F4)....kada sam to podesio-sve proradilo

psionic
30-07-2013, 01:47 PM
Ne verujem da ima veze sa drajverima od kartica. Prvo reinstalacija Cubasea, to je najlakse, mozda se neki fajl ostetio ili tako nesto. Reinstalacija cubasea, pa ako nece - onda - :banghead: ...onda cemo videti sta dalje...

LAMPASH
30-07-2013, 06:38 PM
Uh, malopre sam se probudio jer sam se do jutros rkao sa ovim i resio sam problem. Oborio sam sistem jer reinstalacije drivera i cubase-a nisu pomogle, e sad ima da urastem u stolicu dok ne budem instalirao sve plugove. u svako slucaju hvala vam ljudi!
P.S.
ebem ti windows i cubase!

Sky Net
30-07-2013, 08:13 PM
Naravoucenije:cim sve instaliras i podesis, napravi full image particije C, i spremi negdje na externi disk ili sl, i iduci put nemas problema.

psionic
30-07-2013, 08:56 PM
Naravoucenije:cim sve instaliras i podesis, napravi full image particije C, i spremi negdje na externi disk ili sl, i iduci put nemas problema.

...ejjjj-men... (amin)

LAMPASH
30-07-2013, 10:39 PM
Ma znam, zaboravio sam to da uradim kada sam instalirao ovaj win jos pre 2 GODINE kada sam kupio nov komp, (redovna defragmentacija i "ciscenje" registry-a cine cuda :) ) ali sada cu da odradim sa Norton Ghostom image i cao djaci8-)

Sky Net
30-07-2013, 11:02 PM
Meni Acronis radi posao, ali isto je to, sto je sigurno, sigurno

frag
31-07-2013, 11:41 AM
ja sam 4 godine terao istu instalaciju XP-ja, a onda je mrezna na ploci krenula da zeza, kao i IDE HDD, pa se raspalo sve upravo dok sam radio system restore. da nije bilo problema s hardware-om ne bi ni pao Win.

u svakom slucaju, pozeljno je napraviti rucno neki restore point na sedmici "just in case". image svakako!