Log in

View Full Version : Pitanje za iskusne :)

dj duochebag
23-07-2013, 02:09 AM
dakle, problem moj je sto nemam uslova da tretiram sobu kako treba. elem, imam krk-e v6 mk II, ali nikako ne mogu da cujem pun potencijal (pogotove niske) zbog gore pomenutog problema. planiram u najskorije vreme da kupim ath m50, pa ce mi to olaksati sam monitoring. ali planiram da prodam krk-e, i uzmem neki hi-fi. jer mi bez veze stoje, a ne koristim ih kako valja i trebuje :)
moje pitanje je : da li ste imali neka izkustva sa hi-fi zvucnicima, recimo do 400e. ako ste imali, koja je preporuka?:) razmilsljam da uzmem adame f5, posto imam poverenja u njihov kvalitet (znam da je ovo najgora verzija, i da je hi-fi jbg :)) ili mozda neka druga solucija? nemam pojma, pomagajte hitno! :)

dj duochebag
23-07-2013, 02:26 AM
izvinjavam se, sad videh thread na ovu temu bukvalno :)
losa koncentracija..
pozdrav

Anthony
23-07-2013, 02:23 PM
ja sam mislio prodat Adam A3x...kad sam ih oka?io na sub da probam odlu?io sam kupit Adamov Sub7 po?to soba nije savr?ena i ne treba mi 30 hz u njoj...ja sam cuo da je ta stara serija krk-a odli?na...nemoj to prodavat,ako ima? stalno prebivali?te u sobi (da nisi npr.podstanar ili student neki u njoj) odi na dizajniranje i konstrukcija studija,tamo ima? sve o akustici,ljudi znaju ?ta pri?aju....vjeruj mi soba je SVE! ja sam svoje adame iz lo?e sobe stavio u veliki dnevni boravak (?irok 5m dug 6m i visok skoro 4m) tu su zvu?ali kao potpuno novi zvu?nici...nemoj ovo shvacat olako ;) sto se hi fia ti?e,vjerovatno nebis pogrije?io sa nekim KVALITETNIM hi fiem,ovu jeftinjavu je bolje izbjegavat iako se na sve mozes "nau?it"...

dj duochebag
28-07-2013, 06:08 PM
ja sam mislio prodat Adam A3x...kad sam ih oka?io na sub da probam odlu?io sam kupit Adamov Sub7 po?to soba nije savr?ena i ne treba mi 30 hz u njoj...ja sam cuo da je ta stara serija krk-a odli?na...nemoj to prodavat,ako ima? stalno prebivali?te u sobi (da nisi npr.podstanar ili student neki u njoj) odi na dizajniranje i konstrukcija studija,tamo ima? sve o akustici,ljudi znaju ?ta pri?aju....vjeruj mi soba je SVE! ja sam svoje adame iz lo?e sobe stavio u veliki dnevni boravak (?irok 5m dug 6m i visok skoro 4m) tu su zvu?ali kao potpuno novi zvu?nici...nemoj ovo shvacat olako ;) sto se hi fia ti?e,vjerovatno nebis pogrije?io sa nekim KVALITETNIM hi fiem,ovu jeftinjavu je bolje izbjegavat iako se na sve mozes "nau?it"...
ah.. treba para za to, a i cela jedna strana sobe je u prozorima.. mislim da cuda napravim neke ultrateske stalke za monitore, i kapiram da ih odaljim od zida sto vise, jer ovako skoro uopste ne cujem niske, a imao sam priliku da ih cujem u drugoj prostoriji (manjoj) i zvucali su mnoogoo bolje :) mozda bih mogao da postavim ona sranja za visoke (ne znam kako se zovu) :) na plafon, mada ne znam da li bi to uopste nesto menjalo, posto bi soba pored toga bila skroz netretirana.. in any case, hvala vi na savetima :)