Log in

View Full Version : Jel neko probao..

spartakus
18-07-2013, 10:52 PM
Neshto sam razmisljao ako zvucnik npr monitor laze dali je moguce nekako eksternim eq napraviti flat signal.ako bi barem priblizno uspeo da dovedem kriticne freqvence na svoj polozaj(uh).zanima me dali je moguce ovako neshto postici i dali bi se zvucnici vremenom iskidali od extremnog eq..

DaBear
18-07-2013, 11:20 PM
pre su se koristili veliki externi eq (2 x 31 band, na pr) za korekciju sobe..ALI radili su ljudi koji znaju....

mladjastojanovic
18-07-2013, 11:22 PM
Pa sam eq bi bio dovoljan samo za jednu glasnocu,sa promenom jacine slusanja trebalo bi drugacije podesiti eq...to je samo jedan od problema,svakako treba probati exsterni eq,trebalo bi biti bolje slusanje sa njim. Ja sam vec postovao o krk ergu(merenje) koji ima bas tu funkciju i prilicno sam zadovoljan kako sve to radi. Problemi slusanja su uglavnom nize frekvencije, tako je i njegova funkcija do 500 hz. Laciki receno,pri preslusavanju pesama poceo sam da cujem bas gitaru bez muljanja, ali utisak je da je sve nekako tanje i preciznije. To je po meni malo naprednije resenje ali je svakako ograniceno. Dok se ozbiljno ne uradi soba i ne uzmu vrhunski monitori postoje ove alternative.

spartakus
19-07-2013, 12:32 AM
Dabear to je prava stvar..moram pogledati oglase koliko se krecu ja mislim da bi meni eq sa 16 pojasa zavrshio posao..

nikolaivanic
21-07-2013, 01:22 PM
mogao bi da probas pre kupovine sa nekim soft analizerom/generatorom shuma da preko nekog flat cod mikrofona probas odziv zvucnika i sobe na mestu slusanja.. onda ubacis soft eq u master liniju (samo za slusanje) i izravnas... pa vidi. to funkcionise
imas i mogucnost da pogledas behrov deq 2496 ili sl ima sve funkcije, automatski radi ekvilizaciju

disco violence
21-07-2013, 06:46 PM
Ja sam to radio za Adame A7 uzeo freq response graf,eq i fotoshop i raspao se dok nisam napravio ?ta sam hteo, isao sam do tih detalja da ni sam sebi sada ne verujem kako me nije mrzelo da sve to radim.Radi se o tome ako hoće? da dobije? ?to bolji rezultat treba ti vrhunski EQ kao ?to je Algorimix EQ Orange ili Red ili npr DDMF LP10 EQ.Ova EQ su jedinstveni po tome jer ne menjaju phase shift signala koji se obradjuje,kod DDMF LP10 mo?e? da odredi? koliko će? uticati na fazu signala.Problem nastaje onog trenutka kada uklući? ove plugove jer tro?e previ?e resursa pa signal tj komp počne da krcka i onda krene? da povećava? latenciju dok krckanje ne prestane.Ovo je ok uraditi da prekontroli?e? mix,raditi na ovaj način je malo zamorno osim ako nema? neku zver od ma?ine.U svakom slučaju ovo su odlični profi pluginovi koji se koriste za profi mastering(pogledaj koliko ko?ta Algoritmix EQ od nekoliko megabajta-neverovatno).Najveći fazon je kad primeni? ove EQ-e na signal mora? dobro naćuliti u?i da primeti? ?ta se tu ustvari dogodilo.:D