Log in

View Full Version : Logic Pro X

Bitch
16-07-2013, 02:45 PM
...soon?

http://www.macworld.com/article/2044283/logic-pro-x-loses-none-of-its-power-gains-great-new-features.html

Moritz
16-07-2013, 02:48 PM
http://www.apple.com/logic-pro/

Bitch
16-07-2013, 03:03 PM
http://www.apple.com/logic-pro/

Ludilo! A pre 20min je stajao Logic 9 na Apple sajtu:) mislim da imam kuci screenshot, ostao Safari na 9.

...edit / eve ga screen:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/805136/Screen%20shot%202013-07-16%20at%204.47.10%20PM2.png

...beta testeri su cudo.

DzoniPFC
16-07-2013, 03:30 PM
Au! Ovo nisam ocekivao, mislio sam da ce logic X ostati mit ...
Totalno sexy DAW, ljubav na prvi pogled :da:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/5tuWFzMVjA4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

STUDIOTON
16-07-2013, 07:33 PM
ovo je full.. sve za 199$ .. u zadnje vreme poceo sam da kupujem software .. i to nije problem, problem je sto mnogo kupujem :) ima crack ali ja odem u store i ipak kupim. evo danas uzeh pcm lex bundle iako ima crack .. :wink:

i ovaj logic mora da se uzme :banghead:

Sky Net
16-07-2013, 09:28 PM
ovo je full.. sve za 199$

200$?? :shock:

Prodato, moze lock :D

Nocni-Ekspres
16-07-2013, 09:36 PM
Hahah

milos
17-07-2013, 01:30 AM
http://www.macprovideo.com/tutorial/logic-pro-100-whats-new-in-logic-pro-x
Meni je jedino bitno da li su resili neke stare boljke ispod haube npr da ti zadnji core bude napadnut...ili mozda uveli novinu da mogu lako da pitch shiftujem audio kao u Liveu i, rex2 drag n drop u exs24 odmah da rasparca itd...
Mislim, ovo je generalno budalastina, prepakovana 9-ka sa Melodyne i midi effects koje se pre mogao resiti kroz environment
Kada imas sliku brkatog bubnjara zvanog Gavin u nekom tamo Drummeru , uzas bre!!!!
Ovo je trebalo da bude izdanje sa 5x boljim dizajnom, poboljsanim chanel EQ i kompresorom, mozda nesto integrisano kao npr VBC za summing i naravno tape plugin i pocepali bi ...

Sky Net
17-07-2013, 02:22 AM
Naravno da su uvijek nova izdanja ustvari ''prepakovana'' stara, o bilo kom DAW-u da se radi..jer, kad bi firme slusale sve zahtjeve korisnika, i implementirale sve sto znaju i mogu - sta bi prodali za pola godine, godinu..ovako mogu redovno da gule, plati za update, plati za verziju 01, pa 03, pa 08, pa nova platforma (kobajagi), pa opet update-i sve tako.

Nocni-Ekspres
17-07-2013, 05:34 AM
Kupio sam ovaj Logic pro x.E sad cu da vidim sta su sve odradili ili sta nisu pa se javaljam sa rezultatima.Uskoro vise

silicon science
17-07-2013, 11:42 AM
Jedva chekan novitete

OFF
17-07-2013, 11:51 AM
Ne kontam, je 'l ovo kompletna verzija sad za 200$?
zar nije pre bilo sve oko 500$?

oce da ostave pirate bez leba :(

milance
17-07-2013, 12:17 PM
Sve za 200! Nema potrebe za pljackom... ;)

silicon science
17-07-2013, 12:42 PM
Sracunali su da ce ovim novim dizajnom Mac Pro-a da uzmu kesh (a i treba jer je preteran dobar dizajn) i da ostaje lufta da malo bocnu konkurenciju :wink:

Max D.
17-07-2013, 02:55 PM
Istina al' opet (bar meni) nekako čudno da neki Apple proizvod nije preskup :grin:

(a sad ozbiljno, ne izgleda mi kao neki revolucionarni pomak u smislu samog programa ali opet jedva čekam da ga probam)

STUDIOTON
17-07-2013, 02:58 PM
Konkurenciju ce da bocnu tek kada odrade i win podrsku .. ovako.. tesko

Dexxy
17-07-2013, 07:45 PM
Pojavio se na pijaci :)

Bitch
17-07-2013, 08:01 PM
Pojavio se na pijaci :)

Već? :)

...mada ne radi na 10.6.8 ... Sacekacu malo

alavuk
17-07-2013, 08:24 PM
Installation Instructions

1. Unpack.
2. Burn or mount the image.
3. Enjoy!

NOTE For 10.7 owners and below, you could try editing the info.plist file and the LSMinimumSystemVersion value - supposedly that should work.

milance
17-07-2013, 09:27 PM
Već? :)

...mada ne radi na 10.6.8 ... Sacekacu malo
10.8.4 pa nadalje...

MUzzY
17-07-2013, 11:40 PM
Logic koristim od verzije 7 i 98% znanja sam stekao u njemu... 9 pro koristim prakticno non-stop... Ja sam beskrajno razocaran apple-ovim stavom premo pro aplikacijama.
Ovo em izgleda glupo i decije (tacno sam znao da ce da ga urade kao garage band) em su novosti mizerne. Jedino se radujem MIDI pluginovima... plus mora najnoviji os. Ladno cu ovu verziju da preskocim. Nista nisu uradili po pitanju performansi koje su se od verzije 7 srozavala svakim novim updejtom,...
Nista me ne motivise da uradim upgrade. Ostace 9pro za pre-production i aranzmane i PT 11 za mix...

milance
18-07-2013, 01:51 AM
Logic koristim od verzije 7 i 98% znanja sam stekao u njemu... 9 pro koristim prakticno non-stop... Ja sam beskrajno razocaran apple-ovim stavom premo pro aplikacijama.
Ovo em izgleda glupo i decije (tacno sam znao da ce da ga urade kao garage band) em su novosti mizerne. Jedino se radujem MIDI pluginovima... plus mora najnoviji os. Ladno cu ovu verziju da preskocim. Nista nisu uradili po pitanju performansi koje su se od verzije 7 srozavala svakim novim updejtom,...
Nista me ne motivise da uradim upgrade. Ostace 9pro za pre-production i aranzmane i PT 11 za mix...
Daj mu sansu,ja sam se igrao do malopre jedno par sati,maltretirao ga i NIJEDAN od starih error-a vise nije tu. Sve je smooth i znam da je afinitet potpuno individualan al boje bas odmaraju oci! Sa 9 kom sam imao takve debilne probleme da mi je upropastila zadnji projekat (pobrisala gomilu gitara,jer je bilo puno seckanja/editinga) i sve sam morao ponovo da sviram! :banghead: Sutra ca pasti ozbiljan test,al zasad... :wink:

Bitch
18-07-2013, 04:17 AM

Postoji PT11 na pijaci za OSX?

Nocni-Ekspres
18-07-2013, 06:54 AM
PT 11 nema jos an pijaci

STUDIOTON
18-07-2013, 08:01 AM
Jel moze x pored 9 ke da se instalira ili mora 9 ka u kantu?

OFF
18-07-2013, 08:18 AM
Jel moze x pored 9 ke da se instalira ili mora 9 ka u kantu?

mislim da moras i OS podmladiti, nece da radi na ovim standardnim ruOSX..

STUDIOTON
18-07-2013, 08:19 AM
Ne, imam mbpro retina 13 :) i naravno i 10.8.4

Nocni-Ekspres
18-07-2013, 08:19 AM
Treba da se ima 10.8.4

STUDIOTON
18-07-2013, 08:42 AM
Moze i 9 i X :)

OFF
18-07-2013, 10:59 AM
Ne, imam mbpro retina 13 :) i naravno i 10.8.4

:wink:

STUDIOTON
18-07-2013, 11:21 AM
Sve se ima, samo pare nedostaju /?/

Dexxy
18-07-2013, 12:16 PM
Ima i para na pijaci :D:banghead:

milance
18-07-2013, 12:18 PM
Ako koga interesuje,2. dan rada (maltretiranja) i NI DA ZUCNE! LETI!!! 9-ka je zesce smesna naspram ove verzije... ;)

Ogi
18-07-2013, 01:18 PM
Primećujem odu?evljenje izgledom i MIDI FX-ovima...

-?ta se dogadja sa "couldn't process all data..." porukama na početku playback-a?
-na GS-u se masovno ?ale na čekanje da počne da svira (prijavljuju 3 - 10 sekundi od momenta kad se startuje playback do zvuka)
- da li je re?en grafički prikaz waveform-a (kad se menja gain audio regiona)
- da li - ako selektuje? nekoliko audio regiona sa različitim vrednostima gain-a i menja? im gain zajedno - zadr?e isti RELATIVNI odnos, ili ih "poravna" sve na istu vrednost?
- da li pamti kompletni routing na stripu (nivoe sendova i ?ibera, output...)

Po onome ?to čitam, stiče se utisak da su se najvi?e pozabavili kozmetikom, da im je ideja bila da bude dopadljiv "novim nara?tajima" koji bi ba? voleli da probaju da "prave hitove in no time"... funkcionalnost i features za ove ?to ?ive od pravljenja muzike - slabo.

Ogi
18-07-2013, 01:20 PM
Ako koga interesuje,2. dan rada (maltretiranja) i NI DA ZUCNE! LETI!!! 9-ka je zesce smesna naspram ove verzije... ;)

Zaboravih da pitam - kako, tačno, izgleda to "maltretiranje" i kako bi trebalo da "zucne"?
Pitam ozbiljno, nije podjebavanje.

STUDIOTON
18-07-2013, 01:36 PM
meni i to kozmeticki izgeda budjavo :(

Ogi
18-07-2013, 01:46 PM
meni i to kozmeticki izgeda budjavo :(
Po screenshot-ovima - jeste ru?an...

diviner
18-07-2013, 02:51 PM
ako koga interesuje,2. Dan rada (maltretiranja) i ni da zucne! leti!!!

a zimi ? :)

milance
18-07-2013, 03:13 PM
Primećujem odu?evljenje izgledom i MIDI FX-ovima...

-?ta se dogadja sa "couldn't process all data..." porukama na početku playback-a?
-na GS-u se masovno ?ale na čekanje da počne da svira (prijavljuju 3 - 10 sekundi od momenta kad se startuje playback do zvuka)
- da li je re?en grafički prikaz waveform-a (kad se menja gain audio regiona)
- da li - ako selektuje? nekoliko audio regiona sa različitim vrednostima gain-a i menja? im gain zajedno - zadr?e isti RELATIVNI odnos, ili ih "poravna" sve na istu vrednost?
- da li pamti kompletni routing na stripu (nivoe sendova i ?ibera, output...)

Po onome ?to čitam, stiče se utisak da su se najvi?e pozabavili kozmetikom, da im je ideja bila da bude dopadljiv "novim nara?tajima" koji bi ba? voleli da probaju da "prave hitove in no time"... funkcionalnost i features za ove ?to ?ive od pravljenja muzike - slabo.
Ovo pitas kao bivsi korisnik 9-ke ili sadasnji 10-ke??
Sve te "anomalije" koje si sad naveo a ja mogu da ih potvrdim kao dugogodisnji korisnik od verzije 5 (pogotovo vers. 9) su nestale! Pricam o ova dva i po dana,koliko vec radim projekat u X-u. Mene je izludjivala 9-ka a na zadnjem projektu mi je mogla napraviti ozbiljan problem,jer sam bio u roku da predam pesmu a obrisao mi je (izgubio) masu guitar traka,pa sam morao sve da presviravam...sto sam vec napomenuo u ranijem postu. :rolleyes:
ZA SADA sve funkcionise BESPREKORNO,otvarao sam i stare projekte,trpao namerno plugove,editovao audio (seckao) da vidim dal ce napraviti isti problem,ukljucivao Flex Pitch na nekoliko traka u punom projektu,bla,bla...
Sve sto sam mogao da se setim da je bilo ranije problem sam radio i za sad kuc,kuc. ;)
Primecujem i da nema vise spajka na jednom procesoru koji me je ranije izludjivao,jer je znao da se pojavljuje i na skoro praznom projektu!!
Ako sta mene pitate,daleko je ovo od Samo Kozmetike...
Masina je i5 overklokovana na 4.2 i 16gb rama...ako i to nesto znaci... ;)

milance
18-07-2013, 03:14 PM
a zimi ? :)
Javicu ti... ;)

awacs
18-07-2013, 04:02 PM
-na GS-u se masovno žale na čekanje da počne da svira (prijavljuju 3 - 10 sekundi od momenta kad se startuje playback do zvuka)

...a i kad startuje... obrati pažnju na start plejbeka u ovom klipu: http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=348424&postcount=4 (na 01:10, i nadalje kad god startuje bez pre roll-a)

Pozdrav,

Vasa

Ogi
18-07-2013, 09:51 PM
Ovo pitas kao bivsi korisnik 9-ke ili sadasnji 10-ke??
Sve te "anomalije" koje si sad naveo a ja mogu da ih potvrdim kao dugogodisnji korisnik od verzije 5 (pogotovo vers. 9) su nestale...
...Primecujem i da nema vise spajka na jednom procesoru koji me je ranije izludjivao,jer je znao da se pojavljuje i na skoro praznom projektu
Jo? uvek nisam "biv?i" korisnik LP9, a ako ćemo o "sta?u" sa Logicom - prvo Notator i Creator (C-Lab) na Atariju, a posle razdvajanja firme na Cubase i Logic, kupio sam prvi Logic.
Atari 1040ST i Logic v1.7... beat that! 8-)
Taj spajk o kome priča? je jo? jedna od stvari na koju se masovno ?ale. Moguće da sa svojom ma?inom ima? vi?e sreće od ostalih...
A za ono hendlovanje grafike, gaina i relativnog gaina - nisi me ubedio... :wink:
Nisi to ni probao, je l' da?:rolleyes:

STUDIOTON
18-07-2013, 09:58 PM
Na kraju ce cubase 7 biti softver godine :)

Dexxy
18-07-2013, 10:32 PM

+1

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

milance
19-07-2013, 12:58 AM
A za ono hendlovanje grafike, gaina i relativnog gaina - nisi me ubedio... :wink:
Nisi to ni probao, je l' da?:rolleyes:
Pa vidis,medju prvim stvarima sam bas spazio da je grafika sad super,jer bas cesto koristim Zoom Tool (jedna od stvari koja mi bas zafali kad odem u PT il nesto drugo) i Waveform ostaje HD koliko god da uvelicas. Ranije je bas smaralo kad se zamuti i bude odvratno...jel da?! ;) Ako sam dobro skontao da na to mislis..? :confused:
Sve u svemu,uredno nastavi sa exploatisanjem dragog nam DAW-a kao sto si i dosad i videces...bas je gusht sad! ;) pozz

MUzzY
19-07-2013, 02:20 AM

Tesko, pored PT 11 ;)

milos
19-07-2013, 02:26 AM
Ostajem na 10.6.8 i Logic 9.1.8 jos sledece 4 godine...

filip
19-07-2013, 09:11 AM
Radi 9.1.8 i na 10.7.4 ;-)

Ogi
19-07-2013, 11:43 AM
Pa vidis,medju prvim stvarima sam bas spazio da je grafika sad super,jer bas cesto koristim Zoom Tool (jedna od stvari koja mi bas zafali kad odem u PT il nesto drugo) i Waveform ostaje HD koliko god da uvelicas. Ranije je bas smaralo kad se zamuti i bude odvratno...jel da?! ;) Ako sam dobro skontao da na to mislis..? :confused:
Sve u svemu,uredno nastavi sa exploatisanjem dragog nam DAW-a kao sto si i dosad i videces...bas je gusht sad! ;) pozz
Na?alost, nisam pitao za običan prikaz waveforma.
Ono ?to me zanima je:
kada selektuje? audio region, u njegovom "Inspector box-u" (gore levo) ima? i polje "gain". Prati? me?
Kada menja? vrednost tog gaina, waveform menja ili ne menja prikaz?

Takodje, ako selektuje? nekoliko audio regiona (od kojih jedan ima gorepomenuti Gain npr. +2 dB, drugi -3 dB, treći -7 dB, itd.) i u Inspectoru (koji verovatno u tom slučaju prikazuje zvezdicu, jer su različite vrednosti) povuče? Gain za +2 dB, da li su NOVE vrednosti +4, -1 i -5 dB, ili je sva tri audio regiona "poravnao" na +2 dB?

Kad se već uhvatih tog prokletog Gaina - da li su povećali rezoluciju, odnosno da li u Inspectoru postoje manji koraci od 1 dB?

'Ajde proveri, pa javi...

STUDIOTON
19-07-2013, 12:48 PM
Takvu su glupost napravili da prosto ne mogu da verujem .. na mbpro 13 ne vidi se ceo program .. ne vidim kompletan workflow, a ne moze da se "smanji" da bude na 13ici od ivice do ivice .. neverovatno kakav promasaj :mad:

screen je u full size

filip
19-07-2013, 12:59 PM
A full screen mode?

STUDIOTON
19-07-2013, 01:00 PM
postavio sam screen koji je u full pa pogledaj .. ni ovako ni onako .. moram da pomeram program da bi video sve.. Kakav propust :banghead:

filip
19-07-2013, 01:03 PM
jaoooo :banghead:

Svejedno full screen mode u logicu (kojim vole da se hvale na svim fotkama) ionako nije koristan ako cepas precice (esc+...) haha, odmah si escapeovan :banghead:

hahah

Sky Net
19-07-2013, 01:28 PM
Takvu su glupost napravili da prosto ne mogu da verujem .. na mbpro 13 ne vidi se ceo program .. ne vidim kompletan workflow, a ne moze da se "smanji" da bude na 13ici od ivice do ivice .. neverovatno kakav promasaj :mad:

screen je u full size

Ovo se zove..ne znam ni ja kako se zove ovako nesto..valjda bi trebao da radi resize pa da je i 7 incha u pitanju :shock:

STUDIOTON
19-07-2013, 01:35 PM
nope , ne radi /?/

Ogi
19-07-2013, 01:57 PM
Bar su fejderi lepi... ba? izgledaju "pro".:rolleyes:

STUDIOTON
19-07-2013, 02:05 PM
pa sta bi ti hteo za 199$ :nosepick:

Everbeatz
19-07-2013, 02:45 PM
Pojma nemam, ja sam najvise vremena proveo radeci na ver 8, a jako malo na 9. Osmica mi je omogucavala da uradim sta god mi je trebalo.

Ovo je bas kako Ogi kaze, update za mladje, sa eye candy GUI (meni licno malo pretamno deluje). Klasicna lozana na nove verzije i update-ove iako se ne secam da je nesto falilo songovima koji si bili radjeni cak i na ver 5 :)

MUzzY
19-07-2013, 04:31 PM
Vec krecu glasine kako X bolje zvuci od 9 :D

Trebalo je samo da se skoncentrisu na performanse i da moooozda malo dorade UI... Meni je najfunkcionalniji bio Logic pro 7, pre nego sto su presli na ovaj glupi UI look u 8 i 9 verziji...

milos
20-07-2013, 12:02 AM
Bar su fejderi lepi... ba? izgledaju "pro".:rolleyes:
Haha, Bravo Ogi
:D8-)
Ne znam kako da vam opisem osecaj ali , i dalje je to Logic ali nemam taj osecaj kada ga upalim - Kao da je neki Studio One sa ogromnim ikonama i menijima ili slicno.
Inace, po meni je GUI losiji nego prethodni. 8-ica i 9-ka sa onom svetlo-tamno sivom kombinacijom izgleda mnogo bolje , isto tako i manje naguzvano...
Probajte prebaciti screenset, videcete da za Logic X treba vremena da sve iscrta dok je na 10.6.8 i Logic 9 sve instant.
Nikada nisam probao 7 ali korisnici kazu da je imao najbrzi odziv.

STUDIOTON
20-07-2013, 09:08 AM
Ruzniji GUI nisam video odavno. Odabrali su g*vno boju. Bravo Apple

milance
20-07-2013, 01:04 PM
Na?alost, nisam pitao za običan prikaz waveforma.
Ono ?to me zanima je:
kada selektuje? audio region, u njegovom "Inspector box-u" (gore levo) ima? i polje "gain". Prati? me?
Kada menja? vrednost tog gaina, waveform menja ili ne menja prikaz?

Takodje, ako selektuje? nekoliko audio regiona (od kojih jedan ima gorepomenuti Gain npr. +2 dB, drugi -3 dB, treći -7 dB, itd.) i u Inspectoru (koji verovatno u tom slučaju prikazuje zvezdicu, jer su različite vrednosti) povuče? Gain za +2 dB, da li su NOVE vrednosti +4, -1 i -5 dB, ili je sva tri audio regiona "poravnao" na +2 dB?

Kad se već uhvatih tog prokletog Gaina - da li su povećali rezoluciju, odnosno da li u Inspectoru postoje manji koraci od 1 dB?

'Ajde proveri, pa javi...
Nista se ne menja kad pomeras Gain i nema manje od db.
Pravo da ti kazem.ja sam to slabo i koristio,tako da meni to nesto i ne smeta..
Inace,stabilnost je i dalje vrx vrxova i jedina stvar koju izgleda nisu jos resili je da kad posle restarta pustas arr,opet bar dvaput iskoci da ne moze da "prati" al posle je sve kul... :wink:

STUDIOTON
20-07-2013, 01:07 PM
Dobro je kad bar neko ima da je zadovoljan :wink:

milance
20-07-2013, 01:52 PM
Dobro je kad bar neko ima da je zadovoljan :wink:

Pa vidi,s obzirom da sam ih menjao (DAW-ove) ko ciganin konja zadnjih par godina,ne bi li mogao ko covek da radim i mislim uglavnom o muzici a ne da izigravam kompjuterskog operatera... Veruj mi da jesam zadovoljan! Al opet...rezultat je NAJbitniji i da dodjes do njega bez nepotrebih teskoca. Ovde zasad to funkcionise...a vreme ce jos pokazati... ;)

Ogi
21-07-2013, 12:34 AM
Nista se ne menja kad pomeras Gain i nema manje od db.
Pravo da ti kazem.ja sam to slabo i koristio,tako da meni to nesto i ne smeta..
Inace,stabilnost je i dalje vrx vrxova i jedina stvar koju izgleda nisu jos resili je da kad posle restarta pustas arr,opet bar dvaput iskoci da ne moze da "prati" al posle je sve kul... :wink:

Ja (a verujem i mnogi) sam to veoma koristio - ume da u?tedi puno automatike...

Logic je, na?alost, prestao da bude ozbiljan učesnik DAW scene. Nisu ti "propusti" u programu ne?to za čime ne postoji potreba korisnika, ili ne?to ?to je prekomplikovano za implementaciju. Steinberg ODAVNO ima (do skoro mi je bilo te?ko da, kao zakleti Lod?ikovac, to priznam) gomilu pristupačnijih protokola i alatki koje ubrzavaju workflow, svi ostali (uključujući i Digital Performer, koji je va?io za ubedljivo najsporiji i najneintuitivniji DAW) su te neke "obične" stvari uveli bez ikakve pompe i predstavljanja kao "breaktrough" pobolj?anja.
Ova prepotentna ?gadija predstavlja NOVU VERZIJU, ne čak ni apdejt, posle 4 (ČETIRI, za ove sa jeftinijim kartama :grin: ) godine, sa na?minkanom grafikom i MIDI FX-ovima?! :banghead:
Bez "32bit plug-in compatibility"?! :banghead:
Bez mogućnosti da memori?e? Channel Strip sa kompletnim rutingom?! :banghead:
Sa fensi fejderima i ugradjenim EZ Drummer-om?! :banghead:
Cela dana?nja muzika se vrti u ~2 dB, a najmanji korak za brze korekcije gaina je 1 (JEDAN!) dB?! :banghead:
Ako otvori? Kontakt sa 16 outputa, rodi? mečku da naredja? Aux-e da mo?e? da miksa? (bubanj, npr) kao čovek (i to ne mo?e? da napravi? kao preset)?! :banghead:

Mislim da je (kao ?to su mnogi nagadjali) trebalo da naprave LogicX samo kao aplikaciju za iOS telefone i tablete, bez podr?ke za Android. Taman da omladina ima čime da se zabavlja dok čeka prevoz do ?kole, umesto da igra "Angry Birds"...

OFF
21-07-2013, 12:55 AM
skontah ja da nesto ne stima cim je 200$....

milance
21-07-2013, 08:40 AM
[QUOTE=Ogi;348651]
Bez "32bit plug-in compatibility"?! :banghead:

Vreme je da pocne da se koristi memorija koju smo kupili i da se batali 32bita.

Ako otvoriš Kontakt sa 16 outputa, rodiš mečku da naredjaš Aux-e da možeš da miksaš (bubanj, npr) kao čovek (i to ne možeš da napraviš kao preset)?! :banghead:

Moze,kao Track Stack...i vec sam napravio par komada (bas za bubanj). :wink:
Mada je moglo i ranije samo na drugi nacin a to je da uvezes iz drugog projekta i da biras sta uvozis i kako...mada je Track Stack brza varijanta!

Ogi
21-07-2013, 12:20 PM
Super je ta priča "vreme je da se koristi memorija, 32 bita su pro?lost". Aplikacija radi u 64-bitnom okru?enju, a to je jedino bitno za iskori?ćenje memorije o kojoj priča? - plug-inovi sa time nemaju veze. Opet se vraćam na priču o korisnicima, da li je aplikacija namenjena ljubiteljima (amaterima) ili profesionalcima (ljudima koji od toga ?ive).
Logic, iz verzije u verziju, mi oduzima sve vi?e vremena... i to za proste zadatke, koji se podrazumevaju u svim ostalim programima. ?teta...

milance
21-07-2013, 01:32 PM
Ima samo jedna boljka,al to nema veze sa X-om,problem datira jos od 9-ke a to je da mi par Waves plugova rusi Logic (Redd,Kramer PIE itd..). :mad:
A za ono sto rade ti plugovi su prilicno specificni i korisni,inace bi me bolelo uvo.
Tih problema nema u VST ili RTAS,proveravao sam!
Aj ako je neko imao i uspeo da resi taj problem,bio bih zahvalan na resenju... ;)
Verzija OSX-a je 10.8.4 i poslednji Waves. Tnx

p.s. Jos jedan OGROMAN plus za "X",kada ti zakuca zbog npr neceg takvog Logic,napravljen je novi AutoSave koji pamti sekund pre pucanja sve kako je bilo. Tako da.. No More Fear... :)

MUzzY
21-07-2013, 05:16 PM
Ja recimo nikad nisam imao problema sa Waves plagovima. I "onim" i regularnim. Koju verziju koristis?

milance
21-07-2013, 07:22 PM
Ja recimo nikad nisam imao problema sa Waves plagovima. I "onim" i regularnim. Koju verziju koristis?
9.11 mislim da je to poslednja od 'onih' koja je izasla.
Sad sam malo izguglao da Nvidia graficke imaju neki zajeb sa Waves-om u Logicu i kao,alternativa je da se predje na integrisanu grafiku ako je 64-bitna (a moja jeste),al nesto mi se to ne radi...nadam se da ima neko drugo resenje... :rolleyes:

Sky Net
21-07-2013, 08:53 PM
Neka mi neko sad da savjet, da li uzeti ovaj X, ili nabaviti 9.11? Bitna napomena, na PC cu staviti Mac OS kao second boot, i tu ce ici Logic.

Elf
22-07-2013, 10:26 AM
Ovo ispada kao sa Final Cut X-om...svi su odlepili koliko su ga pretvorili u neki soft za početnike u odnosu na FCP 7.
Meni je iskreno ?ao ?to čitam ovako lo?e kritike. :(
Do daljnjeg se ne mrdam sa 9.1.8.

MUzzY
22-07-2013, 04:07 PM
9.11 mislim da je to poslednja od 'onih' koja je izasla.
Sad sam malo izguglao da Nvidia graficke imaju neki zajeb sa Waves-om u Logicu i kao,alternativa je da se predje na integrisanu grafiku ako je 64-bitna (a moja jeste),al nesto mi se to ne radi...nadam se da ima neko drugo resenje... :rolleyes:

Takodje imam nVidia kartu u masini i opet nisam naleteo na te probleme ali koristim 32-bit Logic. I ne mrdam sa njega posto 64bit verzija ume da pukne bez razloga (koristeci samo default plagove).
Jbg. zao mi je sto ti ne mogu pomoci :(

kovachm
05-09-2013, 09:49 AM
Još uvek nisam "bivši" korisnik LP9, a ako ćemo o "stažu" sa Logicom - prvo Notator i Creator (C-Lab) na Atariju, a posle razdvajanja firme na Cubase i Logic, kupio sam prvi Logic.
Atari 1040ST i Logic v1.7... beat that! 8-)
malo istorije :)

nije bilo nikakvog "razdvajanja firme na Cubase i Logic":

Notator i Creator nemaju veze sa CuBaseom tj. sa firmom Steinberg.

C-Lab je napravio Creator, zatim Notator.

Razdvajanje je bilo unutar C-Lab-a: programeri C-Lab-a su oformili Emagic i izbacili Notator Logic baziran na kodu Logica...

branoy
21-09-2013, 03:13 PM
hmm . zasto mi nema nista od efekata instaliranih u logic pro x?
waves v9r11, soundtoys4.0.2, lexicon ni jedan nece, :( pa sta cu onda ovde koristit? sta radi, ? od milion efekata nemam nist

branoy
21-09-2013, 03:44 PM
nasao sam nesto isprobacu kasnije, odoh radit, ako ko ima vremena nek isproba
http://www.macprovideo.com/hub/logic-pro/how-to-run-32-bit-plug-ins-in-logic-pro-x

Everbeatz
21-09-2013, 03:54 PM
waves v9r11, soundtoys4.0.2, lexicon ni jedan nece, :( pa sta cu onda ovde koristit? sta radi, ? od milion efekata nemam nist

Samo da te pitam sta ce ti taj Logic uopste? :)

Mogli
21-09-2013, 04:29 PM
Predji druze na Studio One, tamo ima sve i radi sve.

awacs
21-09-2013, 05:59 PM

Logic ne prepoznaje ni VST, ni RTAS pluginove. Trebaju ti ili AU verzije pluginova, ili npr. ovo:

VST to Audio Units Adapter http://www.fxpansion.com

Pozdrav

branoy
22-09-2013, 03:06 AM
pa pise AU, evo vidi
Waves All Plugins Bundle 9r11 Mac OSX-R2R AU, VST, VST3, RTAS

znate kako, logic me sa midi pluginima privlaci max, jbg kad ih u starijim nema, a npr chorder koristim dostaa radi terci bilo sa cim ,, pa funkcija CC nota, transpozera itd itd,
ne smeta mi ova boja nova, jest malo previse seg na ekranu, al jbg,

loopove fino uklapa real time, i tako to,

msm verzija nije nikako out, jer ima visee sveg,

alavuk
22-09-2013, 08:59 AM
http://img1.bonnesimages.com/bi/swag/swag_001.jpg

branoy
22-09-2013, 01:35 PM
ne znam ti ja druze alavuk sta znaci to SWAG. jel to neka teroristicka grupa? ili neka nova modifikacija SWAM engine?

zna li ko gde se nalaze sekcija instal DRUM KIT ?
msm u cemu da ih nadjem?
ajde loop's je sa strane u svojoj sekciji, trazio sam u ESX24 ,u prvom drumeru, al ne vidim nigde takve nazive,
a svee instalirao oko 33GB sto je bilo,
ipak kad nesto pogledas, neko kaze ovaj logic 200 dolarjeva,
pa samo vredi ovih 33gb toliko i vise a?

http://postimg.org/image/k9fexwoyz/full/

milos
23-09-2013, 10:04 AM
pa pise AU, evo vidi
Waves All Plugins Bundle 9r11 Mac OSX-R2R AU, VST, VST3, RTAS

znate kako, logic me sa midi pluginima privlaci max, jbg kad ih u starijim nema, a npr chorder koristim dostaa radi terci bilo sa cim ,, pa funkcija CC nota, transpozera itd itd,
ne smeta mi ova boja nova, jest malo previse seg na ekranu, al jbg,

loopove fino uklapa real time, i tako to,

msm verzija nije nikako out, jer ima visee sveg,

Odes na Applications/Waves/Waveshells/Waves AU REG Utility 9.2 i pokrenes ga.Sada bi trebalo da ti izlista sve pluginove kada pokrenes Logic .

Soundtoys i Lexicon su 32 bit - zato ih Logic i ne vidi .

diviner
23-09-2013, 10:52 AM
Trebalo bi da ih vidi preko internog bridga....osim ako ga nisu izbacili ?