View Full Version : 10 godina foruma?
Ako se ne varam, krenulo je 2003......
moglo bi to da se proslavi, bez obzira sto je jako malo osnivaca i prvoboraca tu i danas....
spartakus
10-07-2013, 03:33 PM
10god je 10god mislim da bi trebali da se organizuju za neki stage na adi playboy zecice i ladno pivo..hehe..i uvece upalimo par svecica(mirishu na kanabis) u znak rumskog ma nek se slavi..petarde i vatromet...:p
ProkDu
10-07-2013, 10:22 PM
8. januara 2003. registrovan rumski.com, tako da već pro?'o rođendanko...
@spartakus ti ga ba? začini hahahahaha :)
alavuk
10-07-2013, 11:03 PM
moze sto da ne , dok sam jos u bgd-u ...
Arthur
11-07-2013, 03:39 AM
podržavam, bar neko okupljanje .
Filip_
11-07-2013, 10:04 PM
10god je 10god mislim da bi trebali da se organizuju za neki stage na adi playboy zecice i ladno pivo..hehe..i uvece upalimo par svecica(mirishu na kanabis) u znak rumskog ma nek se slavi..petarde i vatromet...:p
:D :rotfl:
ugljesa
11-07-2013, 11:13 PM
Ja sam isto za okupljanje, nebitno sto je prosao rodjendan. Bilo bi fino upoznati sve te ljude uzivo :). Npr na Adi se okupimo, krenemo da raspravljamo infiniti teme tipa itb vs otb mix itd haha :).
disco violence
06-09-2013, 11:45 PM
Zašto su se sve ovakve akcije završavale neuspehom,makar ja i ne došao na njih?
A mog'o bi doneti bar litru lepe rakije i kulen.
branoy
07-09-2013, 12:16 AM
jebemu sve, pravo je vreme dok imam neki para,. jos je sezona svadbi,, hahahahhahahahah
silicon science
07-09-2013, 07:29 AM
Najlogicnije je da bude okupljanje u Rumi
spartakus
07-09-2013, 07:48 AM
Podrzavam silicona javite za datum..ionako nikad nisam bio u rumi..odmah se setim psionica sa predlogom o satoru i raspravi analog vs digital..hehe..
Ngino
07-09-2013, 10:10 PM
Ja mislim da je pravi povod i krajnje vrijeme da se konacno kompiluje neko digitalno Rumski izdanje!
Mozda sazeti u npr. duplo izdanje, zanrovski srodnim odabirom?!
Bas prizeljkujem da cujem tako nesto konacno...
Predstavljanje radova vec prekaljenih clanova foruma i njihovog rada, mislim da je stvarno logicno?!
Nesto kao Belgrade Coffee Shop svojevremeno...
Ja mislim da je pravi povod i krajnje vrijeme da se konacno kompiluje neko digitalno Rumski izdanje!
Mozda sazeti u npr. duplo izdanje, zanrovski srodnim odabirom?!
Bas prizeljkujem da cujem tako nesto konacno...
Predstavljanje radova vec prekaljenih clanova foruma i njihovog rada, mislim da je stvarno logicno?!
Nesto kao Belgrade Coffee Shop svojevremeno...
Ili ne?to kao Paket aran?man svojevremeno. Nove stvari umesto krompiracije.
Odlicna ideja!
Pa gde si ti čoveče!?
awacs
09-11-2013, 02:40 PM
Pa gde si ti, čoveče?
Pozdrav,
Vasa
Pa da se prijave zainteresovani, da vidimo da li ih je premalo ili previse?
Ukoliko je previse radova, da li to znaci da se organizuje glasanje?
Skupimo radove, neko da malo glancne master i to je to, manje-vise.
IMHO najbolje bi bilo formirati producentski tim koji će odrediti ?anrovsku orijentaciju, izabrati pesme i glacnuti, ne samo mastering već i miks.
Zvuci kao ispravno razmisljanje, ali moze dovesti do toga da ljudi ne budu odusevljeni idejom da 'tamo neko' 'odredjuje nesto', jos ako treba da daju sve u trakama za miks, 'da neko kvari perfekciju'....jbg., znas na sta mislim, ispadne zavada od proslave.
Ne bedacim, nego iskustva...
darkstar
10-11-2013, 06:21 PM
Ma bre digitalno je izdanje kakve veze ima i da ima 500 pesama.... kakav mastering kakvi bakraci kakav tim, sjure ljudi svoje uradke pa ko voli nek slusa :)
Pa jes'', moze i tako, onda je skroz divca, no concept. Neupakovani aranzman!
Ali mora ipak neki filter, evo zamisli posaljem ja neko depresivno sranje, ofrlje odsvirano, uzasno snimljeno, jos gore mixano i to sad treba da na bilo koji nacin da sliku o nekom pro-audio forumu, na kom su grdni mazi i bardovi...:shock::D
Vidim, poceo i ovaj thread da budja...
Da otvorimo mi jednostavno u promociji radova '20g rumskog', pa ko ima vremena i inspiracije da stavi link nekog rada, da svi cuju i kazu sta imaju?
Juče mi je palo na pamet da predložim da napravimo nešto zaista zanimljivo - ako nema interesovanja za nešto veće i ozbiljnije - bar jedan EP, ali radeći pod restrikcijom. Recimo, da se nađe četiri-pet dobrih pesama i da se miksaju na maksimalno četiri kanala. Imam utisak da bi to moglo proizvesti neki originalan rezultat.
Usred tog razmišljanja stiže mi neki newsletter u stilu "How to boost your creativity", u sedam tačaka, gde je prva "Restrict yourself". Dali su primer knjige koja je četvrta po tiražu svih vremena na engleskom jeziku "Green Eggs And Ham". Naime, Dr. Seuss je sebe ograničio tako da je pisao knjigu koristeći samo pedeset različitih reči, koje je unapred odredio.
awacs
13-11-2013, 06:45 PM
Juče mi je palo na pamet da predlo?im da napravimo ne?to zaista zanimljivo - ako nema interesovanja za ne?to veće i ozbiljnije - bar jedan EP, ali radeći pod restrikcijom. Recimo, da se nađe četiri-pet dobrih pesama i da se miksaju na maksimalno četiri kanala. Imam utisak da bi to moglo proizvesti neki originalan rezultat.
E, sad jo? samo da nađemo tih četiri-pet dobrih pesama i re?ena stvar :) Pre toga, naravno, moramo da se dogovorimo ?ta je ?dobra pesma?, ?ta su ?četiri kanala? i ko će da kontroli?e ko je koliko kanala koristio :)
?alu na stranu, da bi ne?to valjalo mora da postoji interes svih strana u procesu. Koliko vidim, osnovni interes ljudi koji posećuju forume (pa i Rumski) je da dobiju savet za D?. To je dobro, jer saveti i treba da budu za D? ? nije po?teno sebično čuvati ono ?to zna? za sebe.
Ali, ako se radi o produciranju, miksanju, pa i izdavanju nečega, tu nije u igri samo znanje, nego i rad. A rad bi trebalo da ko?ta. Ne mora da ko?ta, naravno, ponekad se desi da se nekome ne?to svidi, pa hoće da radi i d?abe (zbog karme, prijateljstva, po?tovanja, čega god). Uostalom, ima na Rumskom primera da su ljudi sarađivali bez naknade prosto tako ?to su se nekako ukačili 101 (kao ti i Khan, ako se dobro sećam). To je dobro, i neka ostane tako, jer onda svako ima 101 odgovornost prema onom drugom.
Sama činjenica da se niko od vlasnika Rumskog (dakle, ne moderatora, nego onih koji odgovaraju pred zakonom) nije do sada oglasio po tom pitanju pokazuje da RF nema nameru da se bavi izdava?tvom, i ja ih potpuno razumem. Bilo kakvo, makar i virtuelno, ?izdanje? podrazumeva poslovni odnos ? autorska prava, raspodelu slave i bogatstva koji nastanu kao posledice te saradnje... jelda?
Pozdrav,
Vasa
"Restrict yourself"
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45049
Eto, zato sam kraj solaze odsvirao na jednoj zici>:D:shock:8-)
E, sad jo? samo da nađemo tih četiri-pet dobrih pesama i re?ena stvar :) Pre toga, naravno, moramo da se dogovorimo ?ta je ?dobra pesma?, ?ta su ?četiri kanala? i ko će da kontroli?e ko je koliko kanala koristio :)
?alu na stranu, da bi ne?to valjalo mora da postoji interes svih strana u procesu. Koliko vidim, osnovni interes ljudi koji posećuju forume (pa i Rumski) je da dobiju savet za D?. To je dobro, jer saveti i treba da budu za D? ? nije po?teno sebično čuvati ono ?to zna? za sebe.
Ali, ako se radi o produciranju, miksanju, pa i izdavanju nečega, tu nije u igri samo znanje, nego i rad. A rad bi trebalo da ko?ta. Ne mora da ko?ta, naravno, ponekad se desi da se nekome ne?to svidi, pa hoće da radi i d?abe (zbog karme, prijateljstva, po?tovanja, čega god). Uostalom, ima na Rumskom primera da su ljudi sarađivali bez naknade prosto tako ?to su se nekako ukačili 101 (kao ti i Khan, ako se dobro sećam). To je dobro, i neka ostane tako, jer onda svako ima 101 odgovornost prema onom drugom.
Sama činjenica da se niko od vlasnika Rumskog (dakle, ne moderatora, nego onih koji odgovaraju pred zakonom) nije do sada oglasio po tom pitanju pokazuje da RF nema nameru da se bavi izdava?tvom, i ja ih potpuno razumem. Bilo kakvo, makar i virtuelno, ?izdanje? podrazumeva poslovni odnos ? autorska prava, raspodelu slave i bogatstva koji nastanu kao posledice te saradnje... jelda?
Pozdrav,
Vasa
Da, ima dosta pitanja. Zato sam i mislio da bi bilo dobro izabrati producentski tim (dobrovoljaca, ako nisu svi izginuli jo? četres prve). Oni bi dali odgovore na sva ta pitanja. Mo?da sam sad napokon uklavirio ?ta je uloga producenta! Producenti poznaju situaciju, znaju ko svira, ko ima pesme, ko bi bio zainteresovan da ustupi četiri mono stema za neki tamo eksperiment... Po?to je ovo forum koji se uglavnom bavi produkcijom, a ne pisanjem pesama i izvođenjem, bilo bi OK da ljudi koji rade produkciju, miks i mastering budu članovi foruma, a autori i izvođači pesama neki koje bi oni na?li, nezavisno od članstva na forumu.
Poku?avam da se setim da li je posle legendarnog "Paket aran?mana" bilo jo? sličnih poku?aja i jedino ?to mi pada na pamet je Popboksov album "Jutro će promeniti sve". Verujem da ima među nama ljudi koji bi bili spremni da naprave ne?to treće.
?to se tiče učestvovanja vlasnika foruma u izdavanju tog eventualnog EP-a, mo?da to i nije potrebno. Ako se ljudi zainteresuju, dogovore i naprave ne?to dobro, koga je briga da li će to biti povodom nekog jubileja i da li će uop?te imati zvanične veze sa forumom. Neko je pokrenuo temu, iz toga bi moglo da se izrodi ne?to drugo, ?to ne mora da ima veze sa naslovom topika.
Naravno, za sada odziv nije ba? overwhelming. Ako nema zainteresovanih - čiča miča i gotova priča, ali bilo bi lepo ne?to uraditi.
Ja, na?alost, i pored iskrene volje da ulo?im vreme i energiju u tako ne?to, mogu da pomognem samo stručnim pametovanjem, a za konkretan rad bismo morali da nađemo jo? nekoliko takvih kao ?to ste ti i Khan, tj. likova koji su ozbiljno u muzici.
awacs
14-11-2013, 12:45 AM
Mo?da sam sad napokon uklavirio ?ta je uloga producenta! Producenti poznaju situaciju, znaju ko svira, ko ima pesme, ko bi bio zainteresovan da ustupi četiri mono stema za neki tamo eksperiment... Po?to je ovo forum koji se uglavnom bavi produkcijom, a ne pisanjem pesama i izvođenjem, bilo bi OK da ljudi koji rade produkciju, miks i mastering budu članovi foruma, a autori i izvođači pesama neki koje bi oni na?li, nezavisno od članstva na forumu.
Producenti su banda jedna neopevana ? svaki svoje dupe čuva, pazi. Ovo o čemu ti govori? je istina u svetu u kom postoje izdavači, pa je producent nekakav malter između autora, izvođača i izdavača. Ponavljam, ako misli? da bi Rumski trebalo da bude izdavač (po?to tako deluje to ?to pi?e?) ? peca? u pogre?nom potoku.
Pozdrav,
Vasa
LACKY
14-11-2013, 01:58 AM
E jebi ga! Od ideje za jednu postenu rodjendansku pijanku, vi na kraju dodjoste do osnivanja novog Virgyn-a. Nije ni cudo sto okupljanja uvek propadnu.
Producenti su banda jedna neopevana ? svaki svoje dupe čuva, pazi. Ovo o čemu ti govori? je istina u svetu u kom postoje izdavači, pa je producent nekakav malter između autora, izvođača i izdavača. Ponavljam, ako misli? da bi Rumski trebalo da bude izdavač (po?to tako deluje to ?to pi?e?) ? peca? u pogre?nom potoku.
Pozdrav,
Vasa
Ne, pa upravo napisah da u su?tini nema potrebe da forum ima bilo kakve veze sa tim, osim ?to je na njemu pokrenuta ideja o nekom albumu. Ali:
E jebi ga! Od ideje za jednu postenu rodjendansku pijanku, vi na kraju dodjoste do osnivanja novog Virgyn-a. Nije ni cudo sto okupljanja uvek propadnu.
Nije ni realno očekivati da će stare kajle poslu?ati zgubidanske ideje jednog amatera, koji je pri tom i antialkoholičar. Malo pričamo, dru?imo se neobavezno, diskutujemo...
LACKY
14-11-2013, 11:37 AM
Znam, prica nam je jedino ostala.
diviner
14-11-2013, 03:21 PM
Njojzi fala :D ...
I ja sam za neko okupljanje, ali kada?! gdje?!,... kada glavu ne mogu dignut od silnog jurcanja za jebenim dinarom/evrom...A sve samo da bih na vrijeme poplacao racune, zakrpio rupe, da bi se prezivjelo do sledeceg 1. u mjesecu...
Jedno ovakvo okupljanje podrazumjeva dosta ulozenog vremena u organizaciju citave stvari, a iz iskustva znam da, zbog silnih obaveza, ne mogu ljude da okupim da odigramo fudbal cetvrtkom, a kamoli nas iz razlicitih gradova i krajeva zemlje spojim i priredimo neku proslavu (koja uzgred receno i kosta)...
Za te neke druge forumske stvari nije problem! Pomoci cu sta treba i kad treba...
spartakus
14-11-2013, 09:05 PM
Diviner u potpunosti se slazem sa tobom ali zaboga nama za to okupljanje treba 2 stvari(da zanemarimo alkohol)prostor i prijava u policiji za skup preko 50 ljudi.sve ostalo bi mi doneli (pajp i rakiju).ako hocesh trazish nacin da ispunish a ako necesh smislichesh(smislicemo)1001 razlog..ma i klopu cemo da sredimo kod mene u kraju ima povoljne mangulice..
Vidi Znak, kad se ovi napiju i krenu da jure mangulice...:wink:
Vidi Znak, kad se ovi napiju i krenu da jure mangulice...:wink:
Mi koristimo gu?vu i neometano snimamo antologijski EP na četiri kalana.
Right on, eto kako je lako sporazumeti se i to bez suvisnih reci!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.