View Full Version : Haswell E
Dobra vest za LGA2011 vlasnike, kako stoje stvari Haswell E ce biti kompatibilan sa LGA2011 plocama, CPU ce imati ugradjene voltage konvertore ali naravno nece moci da radi DDR4, to samo sa novim LGA2011-3 plocama.
Nije 100% potvrdjeno ali dace Intel, zasluzili smo. Xtreme varijante ce napokon imati 8 jezgara.
Za mene to znaci da mozda i 2017 mogu da uzmem novi Xtreme CPU - umesto kompletno nove masine skupim 1000$ za najjaci 8-core i imam 120-130% poboljsanje kad je u pitanju ASIO a identican sistem. Nemam pojma sad da li to ima smisla raditi.
Ivy Bridge E svakako preskacem...
Sky Net
04-07-2013, 11:31 PM
Za mene to znaci da mozda i 2017 mogu da uzmem novi Xtreme CPU - umesto kompletno nove masine skupim 1000$ za najjaci 8-core i imam 120-130% poboljsanje kad je u pitanju ASIO a identican sistem. Nemam pojma sad da li to ima smisla raditi.
Nema :)
Sad imas odlicnu konfiguraciju, koja ce bez problema obaviti svaki zadatak koji postavis. Moj i7 2700K, na stock clock-u, do sada nije presao 22% opterecenja. Pricam o projektima u kojima ima po 25-30 VST-ova, po 40-50 trakova + efekti i 10-11 GB u ramu. Prilicno sam lijen sto se tice exporta u fazi programiranja i usnimavanja, tako da ide sve real time, export audio trakova tek kasnije, kad se sve zavrsi. Tako da, posto mogu sve to da pokrenem sa 4x3.5 Ghz, nemam potrebe za vise bar narednih 2-3 godine(ako ne i vise), osim rama koji cu nadograditi, i storage-a. Zasto bih rusio konfiguraciju koja radi perfektno, zarad toga da mogu reci da imam ''najnoviji'' procesor, sa kojim necu osjetiti razliku a dacu pare. A gdje je jos tu maticna, gdje sistem, gdje podesavanja...''skupim 1000$ za najjaci 8-core i imam 120-130% poboljsanje'', to jedino ako ti do tad bude procesor imao tolika opterecenja, pa da kazes da ces uraditi upgrade koji zaista treba(a cisto sumnjam da ces prici i blizu 60-70%). Sve ostalo je davanje para, za onu ''e sad mi je i7 208791, a bio je 2011, i nije mi vise ati 6900, sad je ati 7777777xxxx, imam cetiiiiitiiiiiiii puta sesneeee's gigahercaaaa'', a to nama, u svijetu produkcije ne pije vode. To je hrana jedino geek-ovima koji po cijeli dan rade benchmarke i provode zivot blejeci u brojke i uporedjujuci ko ima vise brojeva u 3D Marku, i cekajuci hoce li daj Boze izaci neki novi model, pa da rasturaju staru konfiguraciju, i broje dane da ga docekaju, a i taj novi ce btw za cirka 3-4 mjeseca vec biti stari, jer ce naravno, u potrosacki konstruisanom drustvu kakvo je nase, vec izaci model sa jednim razlicitim brojem ili slovom u oznaci.
Mani se procesora, socketa, DDR-ova..imas stroj..Create music man :)
AudioStorm
05-07-2013, 10:40 PM
Sad imas odlicnu konfiguraciju, koja ce bez problema obaviti svaki zadatak koji postavis. Moj i7 2700K, na stock clock-u, do sada nije presao 22% opterecenja. Pricam o projektima u kojima ima po 25-30 VST-ova, po 40-50 trakova + efekti i 10-11 GB u ramu
Pa to ja non-stop pricam kolegama ovdje,znaci ne da ce da radi posao,nego ...:)
Ne razumijem to pomalo i uvrnuto trcanje i patnja za najnovijim,a bez ikakvog racionalnog razloga,znaci cisto iz nekog bolesnog takmicenja sa ovima
To je hrana jedino geek-ovima koji po cijeli dan rade benchmarke i provode zivot blejeci u brojke i uporedjujuci ko ima vise brojeva u 3D Marku, i cekajuci hoce li daj Boze izaci neki novi model, pa da rasturaju staru konfiguraciju, i broje dane da ga docekaju, a i taj novi ce btw za cirka 3-4 mjeseca vec biti stari, jer ce naravno, u potrosacki konstruisanom drustvu kakvo je nase, vec izaci model sa jednim razlicitim brojem ili slovom u oznaci.
:banghead::banghead: Znaci,klasicni idiotizam !
Mani se procesora, socketa, DDR-ova..imas stroj..Create music man :)
SUSTINA !!!
:thumbsup:
Pa jeste, pravo imate...
Cak i ako hocu full pad iz onog Spire-a (a vredi posto se plug priblizava Virus-u), to ce da mi postrosi 50% procesora, ali zato ce sve ostalo da zauzme dosta manje. U praksi su male sanse da ti je potreban istovremeno i 16-voice pad, i simfonijski orkestar i Abbey Road bubnjevi tako da, malo jaci i7 sve resava :D
U stvari jos je bolje nego sto sam mislio...
Moram novi post zbog attachment-a.
Znaci layer-ujem sve kako hocu, 3xSpire bez ikakve optimizacije polifonije, efekata, itd, mix po zelji, sidechain, whatever. U proseku 40% ASIO, sa peak-ovima do 50-52%.
Ko voli melodic trance nek' pusti glasno :D
Ali ipak - mislio sam da je Q8200 svemocan a sad vidim da Spire i neki novi instrumenti ne bi dobro radili... Uvek je potrebno unapredjenje i to je tako. Osecam da ce se pojaviti neki super mega VA bass plug ciji ce jedan glas da pojede ceo 3820 ali ce TAKO DOBRO da zvuci, da cu kupiti Haswell E 8-core.
Aj' da se kladimo :rotfl:
Ne mogu attachment da edit-ujem, a moram malo A/B :D
Ovo je "prljavije" ali u stvari mnogo bolje zvuci... I tako dan za danom pred 16:9 ekranom.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.