View Full Version : Dali ima neko upustvo kako da se podesi win 7 za audiprodukciju?
Nocni-Ekspres
02-07-2013, 08:40 AM
Pozz,malo samljut na neke sto prodaju neke price za malu decu.Pito sam jednoog nevezano za pc konfiguraciji.Kad me covek pito koju konfiguraciju imam ja samu na piso ovo.Da imam Asus P8P67 rev 3.1 sa I7 2600 sa kingston 16 giga ram memorije 3 hardiska svkal ploca poseba za snimanje semplove i za sistem.Kad samu reko da mi jedan drugar dao upusvto kao da podesim moj pc za moj studio ,reko mi je to da su to price za malu decu a da imam super pc.Onda mi reko da mu posaljem moj pc kod njega da ga on podesi pc za muziku i to bi me kosta samo 650 ervra instalica win 7 za pravi rad muzike.Kad sam ga pito kava je razilka kako sam podeiso i sta on da uradi,reko mi je da su to velike Tajne.Znaci za te njegove tajne da platim 650 evra?Dali je taj lud ili mu dupe nakrivo?E sad znate sta imam od mog pc.Dali stvarno ima tu neke tajne ili nema?Zato bi vas zamolio ako neko ima dobro upustvo da bi podesio svoj pc.Hvala svima
Ja se unapred izvinjavam za ovaj mal offtopic ali sam moro
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41156&highlight=tweaks
diviner
02-07-2013, 12:42 PM
A ako zelis, mozes i napisati ko je taj koji bi ti trazio za takvo sto 650 eura ? Da ga nisi mozda pogresno razumio? Pa mi radimo komplet racunare + kompletan softverski setup (sve podeseno i optimizovano, koliko je to moguce, za audio rad, sa preko 1400GB vec instaliranih i podesenih instrumenata) za te novce...
Pre ce biti da te je otkacio, posto niko normalan ne bi trazio te novce...
Nocni-Ekspres
02-07-2013, 04:27 PM
Nebi sad covek javno prozivao,ali evo sta mi je napiso.
Cijena za obradu kompjutera i instalaciju oba sistema sa svim softverom koji pozelis ukljucujuci i 2 x SSD 128GB o kojima sam ti gore pisao bi bila 649 eura.
Znaci moj kompjuter ali da instalira sve i ova cena
diviner
02-07-2013, 07:02 PM
2 x SSD 128GB ti je znaci u tih 649 eura (cijena evropska, sa sve devetkom na kraju). No svejedno i dalje je bezobrazno skupo...
Uzmi pogledaj malo na linku koji ti je MHz ostavio, probaj navedene bitne optimizacije i to ce biti to. Cuda ne ocekuj (osim ako ne namjeravas uloziti u gore pominjane SSD diskove), jer ne postoji ta optimizacija koji ce sve bugove instrumenata i softvera ispraviti (kada inzinjeri istih to nisu uspjeli uraditi).
psionic
03-07-2013, 02:47 AM
A ako zelis, mozes i napisati ko je taj koji bi ti trazio za takvo sto 650 eura ? Da ga nisi mozda pogresno razumio? Pa mi radimo komplet racunare + kompletan softverski setup (sve podeseno i optimizovano, koliko je to moguce, za audio rad, sa preko 1400GB vec instaliranih i podesenih instrumenata) za te novce...
Pre ce biti da te je otkacio, posto niko normalan ne bi trazio te novce...
Verovatno je covek bio inspirisan idejom Rumskog, citajuci OVDE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=347006#post347006), ali nije dobro procitao sta sve dobija za te novce, pa mu bilo nekako ok 600e za instalaciju Windowsa :rotfl:
silzg
04-09-2013, 12:06 PM
Dali stvarno ima tu neke tajne ili nema?
Sve te "tajne" google izlista na prvoj strani (eventualno drugoj) nakon što se upiše DAW optimization guide windows 7.
Javi "majstoru" da drugi puta bolje čuva tajne. :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.