View Full Version : Voleo bih da cujem vase misljenje, kako muzicki, tako i produkcijski..
dj duochebag
02-07-2013, 06:06 AM
https://soundcloud.com/ingjohn
Uzdravlje! :)
DaBear
02-07-2013, 09:29 AM
meni monotono i prazno...drum loops i bass....i reverb...
OK,ima taj neki "minimal" stil koji se vec dugo pusta ( ne znam jel jos uvek aktuelan)...ali ovo mi je mnogo pazno...
Pitanje je sta hoces da radis sa ovom muzikom i gde vidis sebe za 3-5-7 godina? Ovako nesto se da sklopiti za par sati sa sve miksanjem i masteringom..3-4 na dan i posle mesec dana 100 pesama..i sta onda?
Ovaj stil nema buducnost ..moze da se koristi kao podloga za DJ-isanje,sa necim odozgo.. i to je sve.
dj duochebag
02-07-2013, 12:43 PM
meni monotono i prazno...drum loops i bass....i reverb...
OK,ima taj neki "minimal" stil koji se vec dugo pusta ( ne znam jel jos uvek aktuelan)...ali ovo mi je mnogo pazno...
Pitanje je sta hoces da radis sa ovom muzikom i gde vidis sebe za 3-5-7 godina? Ovako nesto se da sklopiti za par sati sa sve miksanjem i masteringom..3-4 na dan i posle mesec dana 100 pesama..i sta onda?
Ovaj stil nema buducnost ..moze da se koristi kao podloga za DJ-isanje,sa necim odozgo.. i to je sve.
par sati?? au, sad me ubi u pamet :\
veruj mi, za ovu vrstu muzike, ovo je vrlo dinamicno. ne znam koliko si upoznat. sad, ti verovatno mislis da sam mozda malo vise trebao da se igram sa automatizacijom, pa samim tim bude malo sarenije.. na kraju krajeva mora da zvuci monotono, jer ima taj dark prizvuk. ne znam, zato sam i pitao, da cujem svacije misljenje. pozz
disco violence
02-07-2013, 07:48 PM
To je taj fazon, mene malo podsetilo na Steve Lawlerov-Dark Drums album,doduse moglo bi da se ubaci jos malo zvukova ima dosta prostora.Jesu ovo lupovi ili si sam ravio ritam?
Sky Net
02-07-2013, 08:03 PM
Puno repeticije, malo pravih desavanja, copy/paste, copy/paste. Slicno kao jaje jajetu, bez odstupanja, bez cujnih tranzicija, bez pravih fill in-ova. Mozda je to u nekim krugovima cak i ''in'', za moj pojam - monotono i neubjedljivo. LP,
dj duochebag
02-07-2013, 10:14 PM
To je taj fazon, mene malo podsetilo na Steve Lawlerov-Dark Drums album,doduse moglo bi da se ubaci jos malo zvukova ima dosta prostora.Jesu ovo lupovi ili si sam ravio ritam?
sve sam pravim, ne verujem nesto u te lupove, to je malo varanje zar ne? :)
dj duochebag
02-07-2013, 10:21 PM
Puno repeticije, malo pravih desavanja, copy/paste, copy/paste. Slicno kao jaje jajetu, bez odstupanja, bez cujnih tranzicija, bez pravih fill in-ova. Mozda je to u nekim krugovima cak i ''in'', za moj pojam - monotono i neubjedljivo. LP,
znas kako, generalno ako zvuci plasticno, onda zvuci plasticno :) cak i u tehnu, zvuci monotono. al dobro, zato i pitam, jer nemam nikog u blizini ko se razume, pa reko da pitam drugare forumase ;)
neki savet mozda da popravim?
DaBear
02-07-2013, 10:37 PM
znas kako, generalno ako zvuci plasticno, onda zvuci plasticno :) cak i u tehnu, zvuci monotono. al dobro, zato i pitam, jer nemam nikog u blizini ko se razume, pa reko da pitam drugare forumase ;)
neki savet mozda da popravim?
elektronika = plastika...tu nije problem...problem (za mene) je druge prirode..
Mislim, to je jako, jako, usko specijalizovan zvuk...koji vrti i slusa mali broj ljudi.
Meni konkretno, ovakvi pravci nisu nikad bili interesantni...vidim sad gomilu izdanja gde sve vreme svira (svira??) samo drum loop i kao, nesto se desava...i sad to kao gotov track, stavili na Beatport ???wtf?
Za ovako nesto, komentar neces dobiti na Rumskom..treba neko ko je bas 100% u tom fazonu da bi mozda skapirao i prokomentarisao...
Da je neki malo komercijalniji club sound pa da pricamo malo...
A za 2-3 sata...stojim iza toga.
Neko ko je u tome (dance produkcija) treba da to ume da nakrca za par sati. Nema vokala, nema harmonija, nema instrumenata...eh?
dj duochebag
02-07-2013, 10:40 PM
istina je da i meni zvuci malo jednolicno (govorim za "in charge", posto sam ove dve stavio bez veze) pa bolje dapitam, a da ne skitam..
dj duochebag
03-07-2013, 09:22 AM
elektronika = plastika...tu nije problem...problem (za mene) je druge prirode..
Mislim, to je jako, jako, usko specijalizovan zvuk...koji vrti i slusa mali broj ljudi.
Meni konkretno, ovakvi pravci nisu nikad bili interesantni...vidim sad gomilu izdanja gde sve vreme svira (svira??) samo drum loop i kao, nesto se desava...i sad to kao gotov track, stavili na Beatport ???wtf?
Za ovako nesto, komentar neces dobiti na Rumskom..treba neko ko je bas 100% u tom fazonu da bi mozda skapirao i prokomentarisao...
Da je neki malo komercijalniji club sound pa da pricamo malo...
A za 2-3 sata...stojim iza toga.
Neko ko je u tome (dance produkcija) treba da to ume da nakrca za par sati. Nema vokala, nema harmonija, nema instrumenata...eh?
pa odprilike si u pravu, "in charge" je nastala za par sati, ali pre toga nisam nista napravio sto je iole dobro (produkcijski) pa kad sam sklopio nesto sto moze da lici na track ulazuci svo studijsko znanje (koje btw nije nista posebno), nisam mogao da sacekam a da ne pitam.. pritom, pravim muziku amaterski vise od deset god. a mislim da bih sad mogao i profesionalno. koliko vidim na samu produkciju se niko nije zalio, osim jednolicnosti, ali za to treba samo uloziti vreme, a i to mi nije problem.. a to da da ima "shit" muzike u tehnu je evidentna stvar. mada ima vrhunskih producenata, doduse ne nesto mnogo :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.