View Full Version : Orange Vocoder 2.0 (PC VST)
Evo dok podesavam novu masinu, neka nova korisna iskustva :grin:
Naime, opste je poznato da Orange Vocoder 2.0 ima MIDI podrsku, ali da to ne funkcionise u Cubase 5 i vise, kao i drugim novijim sekvencerima. Ako pogledate forume preko Google-a tesko cete naci neko resenje.
Medjutim, postoji jednostavno resenje...
Potrebno je da OV2 ucitate preko nekog VST wrapper-a, ja koristim Xlutop Chainer. Znaci, ako OV ide na audio traku, ucitate prvo Chainer na insert-u pa onda u njemu OV. Onda napravite MIDI traku, i na MIDI output-u odaberete Chainer s odgovarajucim MIDI kanalom. I to je to! Dobri stari OV2 na bilo kom novom sekvenceru.
Ja sam to vec radio kad sam podesavao XP, a sad sam morao ponovo da "naucim". Ma znam da je radilo, i onda se setim.
Taj Orange Vocoder je pom misljenju neprevazidjen, built-in synth zvuci sjajno, cak bih odabrao njega naspram nekog skupog legendarnog hardware-a. Zabavno je videti natpis (c) 1998 Prosoniq :D Doduse, v2.0 je cini mi se posle 2000.
Stvarno klasika od plugin-a. Za PC se vise ne radi, a za Mac postoje novije verzije za koje svakako nije potreban wrapper.
http://www.madtracker.org/img/plugins/397f940113ba2e878463b64842a79a28.jpg
argh:banghead:
malo sam pozurio... nije tako jednostavno. mogu da ucitam OV2 kao VSTi i da kontrolisem njegov synth preko MIDI-ja, ali onda naravno ne funkcionise audio input.
Xlutop Chainer nema MIDI input kad se koristi kao FX wrapper. bedak. al' znam da sam to nekako izveo pre 3-4 godine.
resenje a) fx wrapper koji ima MIDI input
resenje b) audio track proslediti na VSTi input, cini mi se nemoguce u C5
sad pokusavam da pronadjem vst wrapper koji radi kao vst plugin, a podrzava MIDI input. kakvo ludilo:rotfl:
Ovo je nesto najnovije, totalno uvrnuto:
http://www.vstforx.de/
VSTForx, tek sto je izaslo (1. jun)...
Da li ikako moze audio kanal u Cubase-u da se preusmeri na VSTi audio input, pod uslovom da VSTi poseduje audio input. Samo tako proradice Oran? :D
K vragu...
Ovaj VSTForx se pojavljuje kao MIDI out dok je na audio traci, ali ne prepoznaje MIDI na OV2. Nista sto je novijeg datuma ne prepoznaje OV2. Bio sam siguran da je to radilo preko Xlutop Chainer-a, ali mozda sam pomesao C5 sa Cubase SX-om.
Jedina nada je da pronadjem neki stariji VST wrapper koji ce porepoznati MIDI input OV2 dok je na audio kanalu.
Do tad, tu je Waves Morphoder koji je sasvim OK, ali mi nije tako "inspirativan" kao Orange Vocoder :D
RESENO!
Mislio da je vec bilo reseno, al' eto tek sad mogu da se pohvalim.
Dakle, da bi ste koristili stari Orange Vocoder u Cubase v5 i vise sa MIDI input-om potreban vam je VST plugin koji ucitava VST plugin-ove. Takodje, mora da bude kompatibilan sa OV2.
Sa Xlutop Chainer-om nije sasvim uspelo. Pokusao sam sa VAZ Modular Effect, i uspelo je. U pitanju je verzija 3.2.1 VAZ Modular-a.
"Jednostavno" (ovo je vec ironija), napravite audio traku s vokalom, na insert-u ucitate VAZ Modular Effect. Zatim u VAZ Synth editor-u samo dodate modul Audio Sources - Input i povezete ga na Master Controls. U sledecem koraku ucitate Orange Vocoder 2.0 na VAZ Mixer-u, to je jedini moguci insert na prvom kanalu, skroz dole. To je sasvim dovoljno.
I onda zna se, dodate MIDI traku i odaberete MIDI output sa nazivom vase audio trake i VAZ Modular Effect insert-om!!!
Naravno da je jednostavnije korstiti Waves Morphoder, ili mozda NI Vokator - njega nisam jos ni probao - ali postoji izvestan nezamenjivi sarm Orange Vocoder-a, pogotovo kad znamo da je "nemoguce" da se koristi u novim sekvencerima :grin:
Znaci, sastojci su Orange Vocoder 2.0, Vaz Modular 3.2.1 i Cubase 5.1.1. Ili C7, ko je resio da se pocasti.
Za sledeci put, napravite preset za VAZ Modular Effect i jednim klikom imate spreman OV2 za svirku.
MIDI Note On se ovde ponasa kao Gate, da biste culi audio track morate da imate MIDI input.
VAZNO: VAZ Modular plugin tweak
Kad vec sve objasnjavam, dogadja se da VAZ Modular VST obori Cubase, ili sta vec koristite. Jedan tip je pronasao resenje, to je prosta modifikacija Vazmod.ini file-a.
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=286609&postdays=0&postorder=asc&start=15
Hi Martin,
I just checked this forum earlier and saw your latest post. I was going to try what you suggested, but was having a problem finding the VazMod.ini file in Win 7. However after looking in the folder
C:\Program Files\Vaz\Vaz Modular
(or C:\Program Files (x86)\VAZ Modular for Windows 7 64bit)
I noticed that on the Windows Explorer bar at the top there is a menu called 'Compatibility files' which when I clicked on it opens another folder path called
C:\Users\UserAccountName\AppData\Local\VirtualStor e\Program Files\VAZ\VAZ Modular
(or C:\Users\UserAccountName\AppData\Local\VirtualStor e\Program Files (x86)\VAZ Modular for Windows 7 64bit)
(UserAccountName will be the name of the Windows User Account)
Inside that folder was the VazMod.ini file. So I opened VazMod.ini with notepad and added/edited the following lines
[Plugin Editor]
Embed Mode=1
These lines correspond to the following settings in Vaz Modular Plugin Options > Preferences > Plugin > Editor Options
where
Embed Mode=0 (This is the same as Never) N.B. This mode works fine for me
Embed Mode=1 (This is the same as Only If Sizable) N.B. This mode works fine
Embed Mode=2 (This is the same as Always) N.B. This mode does NOT work for me
After saving that file I was then able to open up Vaz Modular plugin in Cubase 5 and it now starts up in its own window. As mentioned above, if I change the Embed Mode to 2 the plugin will not start and Cubase crashes. But in the other modes Vaz Modular Plugin opens fine.
The above solution works in both Win 7 64bit and 32bit, so I didnt need to do the registry changes that you mention in the thread above.
I dont know why the Embed Mode=2 (Always mode) crashes Cubase 5 but perhaps you might be able to find out. But in the meantime the other modes work fine and I am able to use Vaz Modular now without a problem. So hope that info helps you and thanks again for the updates and help.
psionic
26-06-2013, 10:14 PM
Evo i ovog resenja OVDE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44310) za Orange ili neke starije plaginove, ako vam se ovo Frag-ovo ucini komplikovaTo (post #9). U pitanju je EnergyXT kao VST plagin - radi izuzetno lako i jednostavno...
Kako god, da ne otvaram sad novu temu (mada bi po logici trebalo, al' ajd') postoji li, dakle, i?ta iole dobro za W7 64bit, kao ?to je to bio Orange Vocoder na XP-u?
Kako god, da ne otvaram sad novu temu (mada bi po logici trebalo, al' ajd') postoji li, dakle, i?ta iole dobro za W7 64bit, kao ?to je to bio Orange Vocoder na XP-u?
radi, Igore, i na Win7 64 bit, zato i napravih temu :grin:
cak eto moze preko klavijature da se kontrolise, kao u stara dobra vremena. psionic-ovo resenje je najjednostavnije, a moze i preko VAZ-a ako volis VAZ-a.
od novijih stvari probao sam samo Waves Morphoder. dobar je.
Jedini vokoder koji mi se mimo OV ikada svideo je...
http://www.tubeohm.com/TubeOhm/VOCODER.html
...odnosno njegova naredna inkarnacija...
http://www.tubeohm.com/TubeOhm/VOCODER-II.html
Ali, na?alost, njih nema na Kalenića pijaci, a ni na ovoj Satelitskoj, pa ni dole, na Futo?koj. :cry: Ima nekih trulih primeraka po net-u, pardon, na Zelenom vencu i na kvanta?u, ali d?aba ih bilo.
psionic
27-06-2013, 03:53 PM
Izbacuju sve i svasta, ali vocodera nema ni za lek... Ne znam jeste li probali onaj Image-Line iz FL Studija ?
Sky Net
27-06-2013, 05:38 PM
Meni se pravo uredio Image Line Il Vocodex, njega koristim za te stvarcice.
@psionic, jel na njega mislis?
psionic
28-06-2013, 04:40 AM
Meni se pravo uredio Image Line Il Vocodex, njega koristim za te stvarcice.
@psionic, jel na njega mislis?
Da, da... Ma ok je on ja mislim...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.