View Full Version : Kako da vam sample-ovi budu i istom ritmu sa projektom
ugljesa
22-06-2013, 07:33 PM
Npr ubacim neki vocal koji u Pool Preview-u zvuci normalno tj lepo se cuje i razgovetno kad ono kad ga pustim u projektu on se ubrzano cuje tj nerazumno.
Pravim neki mix pesama pa me zanima kako u prelazima da mi svaka traka bude npr 125bpm. Princip je isti kao i sa girepomenutim vokalom.
Thnx !
silicon science
22-06-2013, 08:28 PM
Npr ubacim neki vocal koji u Pool Preview-u zvuci normalno tj lepo se cuje i razgovetno kad ono kad ga pustim u projektu on se ubrzano cuje tj nerazumno.
Pravim neki mix pesama pa me zanima kako u prelazima da mi svaka traka bude npr 125bpm. Princip je isti kao i sa girepomenutim vokalom.
Thnx !
Za vokale proveri sample rate (da bude isti kao i projekat), a za mix pesama moras time stretch (predlazem Ableton Live za to)... nadam se da sam te dobro shvatio sta je problem..
ugljesa
22-06-2013, 09:16 PM
A npr sta ako je vokal nije u isto bitrate-u ? Jel postoji neko resenje da se dodatno namesti ili mora striktno da bude u istom BPM ?
Za taj mix pesama i meni pade to na tj time strech ali mi je to nekako vise na uvce tj na sistem "pokusaj pa ako ubode".:confused::mad:
Ako ti padne jos nesto na pamet ti javi ...
alavuk
22-06-2013, 10:45 PM
bitrate i bpm nije isto , ako ti je bpm sporiji ili brzi od matrice pa makar i za 1 bpm , iskoristi ableton ili sony acid ...
silicon science
23-06-2013, 07:15 AM
A npr sta ako je vokal nije u isto bitrate-u ? Jel postoji neko resenje da se dodatno namesti ili mora striktno da bude u istom BPM ?
Za taj mix pesama i meni pade to na tj time strech ali mi je to nekako vise na uvce tj na sistem "pokusaj pa ako ubode".:confused::mad:
Ako ti padne jos nesto na pamet ti javi ...
Bit rate nema veze sa time. Pa postoji nachin da se namesti putem opcije Time stretch a Ableton ti je preporuchen zbog toga sto je to u njemu izuzetno lako uraditi.. Takodje imaj na umu da ne mozes da uskladis pesme koje se puno razlikuju u brzini (bpm-u) a da ne to ne chuje... To ces videti sam...
Evo samo pitas YouTube i izadje ti more videa.. eo ga jedan
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/jVHDvAjiiI0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ugljesa
23-06-2013, 12:04 PM
Alavuk: lapsus srry, zkarljzljao mi je mozak :).
Silicon: trazio sam i ja na yt ali sam nailazio sve na Acid. IZgleda da cu morati da probam i njega. Ako mislis na tu razliku izmedju BPM tj na PITCH bez brige. Sve je house tako da je oko 125BPM manje vise.
MALI OFF: Sa gotovim pesmama je nemoguce raditi neki remix jer su sve napucane do 0dcb i sta god da ubacite, bilo koji efekat ulati u klip. Jedino automatizacija volume-a jednu da dizete drugu da spustate. Kako onda DJ-u ne uleti u klip kada odvrne obe pesme ..:shock::confused:
Ako radis u Cubase-u (što nekako pretpostavljam jer spominješ Pool) onda ti je kvaka u tome da ti je upaljen "musical mode" na tom audio fajlu. On pokušava uskladiti tempo fajla s tempom projekta al je krivo očitao tempo tog fajla pa ga zato svira krivo u aranžmanu.
Možda je to...
hofmann
29-06-2013, 01:44 PM
Alavuk: lapsus srry, zkarljzljao mi je mozak :).
Kako onda DJ-u ne uleti u klip kada odvrne obe pesme ..:shock::confused:
pa to je zato sto dj ne odvrce obe pesme nego ih smiksa :) i naravno svakom efektu svakom zvuku treba napraviti malo mesta u miksu, ne moze sve samo da ide gore, gore, gore.
nema veze sto je na 0 dB vazno je da nije preko, a gain posle namestis na mikseru i nista ne klipuje, bar vecini didzejeva hahahahahaha
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.