View Full Version : Daft Punk - info...
DaBear
21-06-2013, 12:14 PM
super clanak u Sound On Sound-u, kao i u mnogo ostalih muzickih i ne-muzickih magazina..kampanja radi punom parom.
Navodno, to je bila jedna od najvecih, najduzih i najskupljih marketing kampanja u zadnje vreme...album ce biti izgleda najprodavaniji album godine a neki kazu i decenije..(u sta sumnjam malo...)
Opet, navodno - u pravljenje albuma (preko 2 godine) je potroseno $1,000.000 (milion dolara)...
Ono sto je interesantno je da su pokupili mega ekipu iz 70-ih i 80-ih, najjaci muzicari i session muzicari...dali im smer i pustili ih da sviraju na njihove ideje / demo snimke. Posle su u Pro Toolsu valdili sta valja i od toga radili pesme...
Muzicari su aranzirali svoje linije i delove i smisljali rifove itd otd..(mozda je zato bilo skupo??)
muzicari:
bass - http://en.wikipedia.org/wiki/Nathan_East
bass - http://en.wikipedia.org/wiki/James_Genus
drums - http://en.wikipedia.org/wiki/Omar_Hakim
drums - http://www.johnjrrobinson.com/
keyboards - http://www.chriscaswell.com/casweb/ConductorMusician/tabid/57/Default.aspx
Mick Guzauski (hahaha za prezime) je snimao...
DaBear
21-06-2013, 01:15 PM
posle ovog bombasticnog clanka, nateram se da preslusam album (iako ga imam vec mesec dana)....i ?
Ako ih je stvarno kostalo $1M - prevarili su ih !!! Uzeli im pare !!
Retro sounding homage to 80's disco ALI bez mega hitova (ako se izuzme ovo sa Pharellom)..ostale pesme :confused: izvuci ce jos 1-2 singla ali nista da otkida...
Samo se potvrdjuje sta pametni marketing (Facebook, Twitter, youtube) moze da uradi...viral marketing rulez !!!
LA-2A
21-06-2013, 07:09 PM
preslusao sam neke pesme sa albuma i mogu da primetim da je vlado georgijev dosta uticao na njih:)
Ngino
21-06-2013, 08:36 PM
Imidz je nista, zedj je sve!
DzoniPFC
21-06-2013, 08:59 PM
preslusao sam neke pesme sa albuma i mogu da primetim da je vlado georgijev dosta uticao na njih:)
Haha. Kad si vec spomenuo Vladu, njegov novi album "Daljina" i Daft Punk "Random Access Memories" su jedini albumi koje sam zaista iscekivao sa nestrpljenjem ove godine (dobro ovaj Vladin se dosta duze cekao, skoro 10 god :) ).
Ali Daft Punk album me je razocarao... Kada sam cuo singl "Get Lucky" sa onim vrhunskim Chick zvukom mislio sam da ce album imati ozbiljne, kvalitetno napisane pesme u retro maniru, i bar nekoliko radio hitova jer je tu Nile Rodgers koji je genijalni hitmaker za funk-dance zvuk. Skoro sve pesme sa albuma zvuce kao jam-session muzicara, sa gomilom ideja, a nista konkretno... Jos jedan album u nizu sa samo 2-3 kvalitetne pesme... :(
P.s. evo ga Guzauski :rotfl: intervju na sajtu UAD - http://www.uaudio.com/blog/artist-interview-mic-guzauski/?utm_source=UA+list&utm_campaign=5cd6747fd1-June_Webzine_6_19_2013&utm_medium=email&utm_term=0_c70182e3d6-5cd6747fd1-71921773
Everbeatz
21-06-2013, 09:09 PM
posle ovog bombasticnog clanka, nateram se da preslusam album (iako ga imam vec mesec dana)....i ?
Ako ih je stvarno kostalo $1M - prevarili su ih !!! Uzeli im pare !!
Wrong! Oni su te pare i dali jer ih imaju i uradili su ono sto su oduvek hteli da urade tj album sa ljudima sa kojima su hteli, na nacin na koji su hteli bez pretenzija da ista od toga bude no1 na listama, hit godine, itd
DaBear
22-06-2013, 01:15 PM
Wrong! Oni su te pare i dali jer ih imaju i uradili su ono sto su oduvek hteli da urade tj album sa ljudima sa kojima su hteli, na nacin na koji su hteli bez pretenzija da ista od toga bude no1 na listama, hit godine, itd
ne..nego su shvatili da ako hoce jos malo da ostanu u igri treba da naprave nekoliko hitova vecih od onih sto su imali pre (nikad nisu imali No.1, na pr,,)
Tako da su potrazili pomoc / saradnju likova koji znaju sta rade...nazalost i dalje nema dovoljno hitova na ploci...ok, prodace se album..mozda urade turneju iako sve vreme (navodno) odbijaju da rade turneju sa ovim materijalom..a sigurno ce na racun ove ploce dobiti jos neku tezgu..film ili sta vec...i eto...produzise rok trajanja na jos par godina...:D
silicon science
22-06-2013, 02:30 PM
ne..nego su shvatili da ako hoce jos malo da ostanu u igri treba da naprave nekoliko hitova vecih od onih sto su imali pre (nikad nisu imali No.1, na pr,,)
Tako da su potrazili pomoc / saradnju likova koji znaju sta rade...nazalost i dalje nema dovoljno hitova na ploci...ok, prodace se album..mozda urade turneju iako sve vreme (navodno) odbijaju da rade turneju sa ovim materijalom..a sigurno ce na racun ove ploce dobiti jos neku tezgu..film ili sta vec...i eto...produzise rok trajanja na jos par godina...:D
Nekoc davno ti rekoh da mislim da si ti skripta a ne chovek :) Al ti mi neces zameriti...
Meni je album tako retro-relaxe da prosto se osecam ko puter a ne chovek kad ga slusham. Zena i djete ga isto obozavaju, jednostavno guud vajbrejshans. "Lose your self to dance" mi je najveci gusht, vrteo bih je pred zilion ljudi al ne u remix verziji nego u ovoj.. Jedina zamerka je upucena na previse tihom nivou back vocoder vokala, u skoro svim pesmama...ne zbog toga sto su pogresili, vec sto me nisu cimnuli i pitali
UnderTheSun
22-06-2013, 03:51 PM
Ja bih se nekako slozio sa Everbeatzom, mislim da su nekako odluchili da odstupe i naprave laidback album, na nachin koji oni to zele...da su hteli hitove mislim da bi koncept bio totalno drugachiji krenuci od samih zvukova koji nisu ni malo materijal za danashnje hitove...
E sad sa druge strane, i kao album za njihovu dushu, mislim da su mogli dosta bolje i ceo album mi je skroz mediocre...ko iole prati elektronsku funky/soul scenu, zna da je ovo totalno basic shtivo za dosta shiroku masu...shta znam kad preslusham album i onda uporedim sa stvarimo Ralf Guma il artistic row soula, totalno mi pada u drugi plan i tehnichki i kreativno...
Everbeatz
22-06-2013, 05:51 PM
hehe, nisam ni mislio da ces se sloziti s tim - jednostavno prihvati da likove bole k za lovu jer je imaju i trose je na ono na sta hoce. Poslednji soundtrack koji su radili, gde je saradjivao i Hans Zimmerov mixing engineer nije nista posebno, pogotovo kad se stavi u kontext filma, ali tipovi imaju ime, znaju to i znaju da mogu da se zajebavaju i da im se to isplati bezobzira koliko para pukli u tom pravcu :)
DADDY Z
26-06-2013, 06:47 PM
pre nego što je izašao album videh listu najplaćenijih DJ-a ili izvođača elektronske mjuze, gde se DP dvojac nalazi na 3-4 mestu daleko ispred mnogo aktuelnijih i izvikanijih likova poput Deadmau5, Skrillex, Guetta,itd...tako da kapiram da im uopšte nije frka da "ostanu u igri" nego piče svoj trip pošto kapiraju da neće ponoviti genijalnost "Homework-a" ili komercijalni uspeh albuma posle...opušteni su maksimalno pošto će izdavač odraditi marketing koji je danas presudno sredstvo da se album proda a oni su odradili album sa svojim uzorima i prijateljima i uživali u tome
alavuk
26-06-2013, 06:58 PM
upravo tako zoki !
Redding
26-06-2013, 09:20 PM
pre nego ?to je iza?ao album videh listu najplaćenijih DJ-a ili izvođača elektronske mjuze, gde se DP dvojac nalazi na 3-4 mestu daleko ispred mnogo aktuelnijih i izvikanijih likova poput Deadmau5, Skrillex, Guetta,itd...tako da kapiram da im uop?te nije frka da "ostanu u igri" nego piče svoj trip po?to kapiraju da neće ponoviti genijalnost "Homework-a" ili komercijalni uspeh albuma posle...opu?teni su maksimalno po?to će izdavač odraditi marketing koji je danas presudno sredstvo da se album proda a oni su odradili album sa svojim uzorima i prijateljima i u?ivali u tome
To je to.
DaBear
26-06-2013, 10:37 PM
..tako da kapiram da im uop?te nije frka da "ostanu u igri" nego piče svoj trip po?to kapiraju da neće ponoviti genijalnost "Homework-a" ili komercijalni uspeh albuma posle...
pa ovo im je naj-komercijalniji album do sad !!
Nikad nisu imali No.1 do sad takodje...a sa ovim No1 po celom svetu...
Takodje, prvi album (Homework) se prodao 2,600.000 po celom svetu, a drugi (Discovery) duplo manje - 1,350.000....
RAM je dosad u USA otisao preko 600.000 i u UK 160.000 u prvoj nedelji samo...
Everbeatz
26-06-2013, 10:46 PM
Takodje, prvi album (Homework) se prodao 2,600.000 po celom svetu, a drugi (Discovery) duplo manje - 1,350.000....
Alo, imaju ime, fanove i respect!!!:) Ne meri se sve u top listama, prodajama i statistikama - ako gledas statisticki Ekrem se vrlo dobro drzi :)
Previse gledas statisticke raspodele i verovatnoce, a to nije nikakav validan podatak koliko je neko u stvari 'tezak', posebno ako pogledamo publiku koja u stvari cini tu statistiku i ko statistiku pravi, ne znam da li ti je to poznato kao neki podatak koji treba uzeti u obzir..
DaBear
27-06-2013, 06:57 AM
Alo, imaju ime, fanove i respect!!!:) Ne meri se sve u top listama, prodajama i statistikama - ako gledas statisticki Ekrem se vrlo dobro drzi :)
Previse gledas statisticke raspodele i verovatnoce, a to nije nikakav validan podatak koliko je neko u stvari 'tezak', posebno ako pogledamo publiku koja u stvari cini tu statistiku i ko statistiku pravi, ne znam da li ti je to poznato kao neki podatak koji treba uzeti u obzir..
Alo tebi..?? U CELOM svetu popuarnost se meri prodatim plocama. Fan koji ne kupuje ploce i ne ide na koncerte NIJE fan ...
Uvek se gleda koliko si tezak..ako imas hit - dobijs veci fee kao DJ, ako dodje puno ljudi da te gleda - dobijes jos vise za sledeci koncert, ako prodas puno ploca - dobijes bolje uslove za sledeci album..itd itd..
Pusti ti Ekrema, to je druga prica...u muzickom svetu se sve vrednuje brojem prodatih ploca (CD / download/ sta vec..) Ako mislis da je drugacije - varas se...
Youtube i sve ostalo su samo neki pokazatelji i indikacije, a od toga se niko nije ovajdio mnogo...
disco violence
27-06-2013, 08:42 AM
Neverujem u No. 1.Broj jedan je ono što oni hoće da ti misliš da je broj 1(muzička praksa zavere)Tako su "nabijali" Rijani i Agileri i ekipi broj pregleda na Youtubu.
DADDY Z
27-06-2013, 09:10 AM
pa eto vidiš da su cifre bile dobre i bez No1 hitova-super prodaja i dobra zarada (čim su po zaradi ispred aktuelnih majstora sa No1 hitovima)...kako god..u svakom slučaju ne fali im kinte...
alavuk
27-06-2013, 12:48 PM
i da "komercijalno propadnu" mada u to sumnjam uvek mogu da se vrate "andergraundu" i niko im nece zameriti ...
Redding
27-06-2013, 01:40 PM
A treba imati u vidu i vreme u koje su ti albumi izdavani. Homework (1997) i Discovery (2001) izdati su u vreme u kojima em je bilo manje ljudi na planeti (:grin:), em ljudi nisu bili ni približno umreženi kao danas i nije uopšte bilo toliko lako izreklamirati proizvod kao danas. Da ne dužim, gomila likova poput Swedish House Mafije, Aviciija i cele te bigroom electro ekipe je šerovala svaki klip Daft Punka koji se pojavio pre albuma, što automatski u sekundi vidi nekoliko miliona ljudi (mada kapiram da 90 % njih nije ni čulo za DP, ali su u fazonu ako ovi šeruju, onda mora da je dobro). Pa evo i kod mene na FB na news feedu malo malo pa neko okači nešto, iako sigurno znam da ih pre nisu slušali, a verovatno nisu ni čuli za njih.
DaBear
27-06-2013, 03:48 PM
Neverujem u No. 1.Broj jedan je ono ?to oni hoće da ti misli? da je broj 1(muzička praksa zavere)Tako su "nabijali" Rijani i Agileri i ekipi broj pregleda na Youtubu.
Ijaoooo..e da...zavera ! Omiljena rec kod nas u Srbiji..sve je zavera. :banghead:
Nema veze, inace, ko ne zna - top liste se prave ISKLJUCIVO po broju prodatih / download -ovanih primeraka u 7 dana. Zato svake nedelje izlazi nova lista, koja se posle koristi za razne statistike...pesme idu dole gore..
Znaci ko proda najvise ploca u jednoj nedelji - on je No.1 . Ima ih koji polako prodaju preko cele godine, nabiju na kraju veliki tiraz, ALI nikad nisu imali puno prodatih u jednoj nedelji za No.1 . Jasno...??
Neko se zalama i gleda kako neki album ima tiraz od 600.000 na pr. a neko ko je tek izasao ove nedelje je na pr No.1 ..sa prodatih 120.000??
Tih, recimo 600.000 komada su akumulirani broj za neki vremenski period (total sales) a pozicija na listi je stanje prodaje iz nedelje u nedelju.
Kad smo kod Daft Punk-a, u drugoj nedelji, prodaja njihovog albuma je opala za 73%...sad ce da tinja...do sledeceg hita. Onda ce oni koji nisu kupili "na prvu loptu" mozda kupiti...pa treci singl..pa koncerti itd,,svaki taj neki dogadjaj malo pogura prodaju.
Vidim da puno forumasha ne kapira kako charts funkcionisu, pa reko' da objasnim..
Inace - Youtube lajkovi se ne racunaju na nikakvim listama..:D cisto da se zna,... nema potplacivanja, nema mita (plave koverte), sve radi na bar code, i sve je elektronski. Pre su cak u radnjama zabranjivali da se kupi vise od 10 primeraka iste ploce na dan izlaska - jer su disko kuce slale ljude da malo "poguraju" kupovinu da bi bili visoko na listi, tako sto su kupovali svoje izdanje po radnjama..sad toga nema vise jer nema puno singlova u fizickom izdanju...
awacs
27-06-2013, 04:14 PM
Inace - Youtube lajkovi se ne racunaju na nikakvim listama..:D cisto da se zna,...
Lajkove ne računaju, ali računaju view-ove:
http://cnnradio.cnn.com/2013/02/26/how-billboard-counts-on-youtube/
Svet se svakodnevno menja :)
Pozdrav,
Vasa
Everbeatz
27-06-2013, 04:17 PM
Vrache matori:D, znas da te cenim i sve, respektabilno je i gde si i s kim si bio u kontaktu, itd, ali razgovori ovog tipa, gde stalno uzimas neke podatke s nekih sajtova i to ti je glavni argument za razgovor je malo hmm.
Mislim, to je ko kad bi seli i razgovarali tako sto vrtimo neke sajtove na netu na laptopovima i svako se trudi da pronadje sto 'jace' statisticke podatke i da mi ih servira non stop u razgovoru. Ok bi bilo da smo neka firma koja pravi presek stanja na trzistu, imamo odelenje za razvoj, ulaganja i marketing, pa eto im brojevi nek vide sta ce s tim..
Ne vidim poentu. Ako nekom treba da vidi podatke i statistiku daj link i nek gleda, ali razgovor u kom se non stop frljaju 600.000, 1.000.000, 1,350.000 itd i to sad treba da objasni zasto je Daft Punk napravio album kakav jeste ne vredi. Jasno je da je muzika i biznis svima ovde, mozda ne u obimu koji ti objasnjavas, ali sta ce nam brojevi kad pricamo o muzici tj kako se kome cini album, da li mu se svidja il ne.
Opet kazem, jasno je da je BITNO koliko se od muzike zaradjuje, svi oni vode svoj biznis i da ne rade to davno bi 'izleteli iz krivine'. Iskreno, ne znam kome treba statistika da bi mu to bilo jasno...mozda gresim
DaBear
27-06-2013, 04:39 PM
Vrache matori:D, znas da te cenim i sve, respektabilno je i gde si i s kim si bio u kontaktu, itd, ali razgovori ovog tipa, gde stalno uzimas neke podatke s nekih sajtova i to ti je glavni argument za razgovor je malo hmm.
Mislim, to je ko kad bi seli i razgovarali tako sto vrtimo neke sajtove na netu na laptopovima i svako se trudi da pronadje sto 'jace' statisticke podatke i da mi ih servira non stop u razgovoru. Ok bi bilo da smo neka firma koja pravi presek stanja na trzistu, imamo odelenje za razvoj, ulaganja i marketing, pa eto im brojevi nek vide sta ce s tim..
Ne vidim poentu. Ako nekom treba da vidi podatke i statistiku daj link i nek gleda, ali razgovor u kom se non stop frljaju 600.000, 1.000.000, 1,350.000 itd i to sad treba da objasni zasto je Daft Punk napravio album kakav jeste ne vredi. Jasno je da je muzika i biznis svima ovde, mozda ne u obimu koji ti objasnjavas, ali sta ce nam brojevi kad pricamo o muzici tj kako se kome cini album, da li mu se svidja il ne.
Opet kazem, jasno je da je BITNO koliko se od muzike zaradjuje, svi oni vode svoj biznis i da ne rade to davno bi 'izleteli iz krivine'. Iskreno, ne znam kome treba statistika da bi mu to bilo jasno...mozda gresim
Prvo..@ Vasa - To je tzv HOT 100 odnosno BUZZ chart - pesme koje JOS NISU zvanicno izdate - nema ih u prodaju ali se vrte na radiju i TV (standardna praksa pre nego se izda ploca). Pre se HOT100 i BUZZ Chart pravio od komercijalnih DJ play sheets (spiskova koji su oni popunjavali i slali svake nedelje..sta pustaju, reakcija publike itd itd...) Danas je tu MySpace, YouTube, Beatport - KAO POKAZATELJ potencijala neke pesme ..OK?
@ Everbeatz - do cifara smo stigli u prici o ploci, njihovom uspehu itd...jbga, nisi proveo nikakvo vreme u okruzenju muzicke "mashinerije" da bi skapirao kako sve to radi i zasto su te statistike vazne i korisne. Sve se da izmeriti..sve se to svede na reakciju potrosaca / konzumenata..da li je kisela voda ili muzika - isto je. proizvod je dobar ili nije dobar.
Al, ko sto rekoh - ko nije video svojim ocima / bio u okruzenju / iskusio itd itd..nece mu biti bas jasno...
A tacne cifre - u primerak - mogu da se nadju svake nedelje u specijalizovanim magazinima (Music Week) koji su dosta skupi ili su na pretplatu za industry ekipu...tu se sve da pratiti. Ko je koliko prodao u nedelji, (singlovi, albumi, kompilacije, pa po zanrovima...) ko se koliko puta pustio na kom radiju, mid week chart pozicija, sta izlazi sledece nedelje, meseca itd itd itd itd...VRLO KORISNE informacije !!
DADDY Z
27-06-2013, 09:31 PM
gos'n Vrač,
meni se čini da ti i kad gledaš fudbal ili neki sport-pogledaš statistike da bi znao da li je utakmica koju gledaš dobra i za koga treba da navijaš...uopšte nisi skapirao šta je Everbeatz hteo da kaže...mene lično ubija ta filozofija robovanja novcu i taj pogled na svet kroz "sve je biznis" prizmu...
Everbeatz
27-06-2013, 09:46 PM
gos'n Vrač,
meni se čini da ti i kad gledaš fudbal ili neki sport-pogledaš statistike da bi znao da li je utakmica koju gledaš dobra i za koga treba da navijaš...uopšte nisi skapirao šta je Everbeatz hteo da kaže...mene lično ubija ta filozofija robovanja novcu i taj pogled na svet kroz "sve je biznis" prizmu...
:) Isto ko kad gledam tenis ili nesto drugo pa ovaj krene da cita na netu statistiku, sav impresioniran(misli kako je to, u stvari, nacin na koji se nesto posmatra), koliko puta je imao forhend winner u poslednjih 5 godina, koliko puta je isao u wc na Vibldonu, to mu je 543 serva as, itd, sav odusevljen, a ja stavljam na mute ili prebacujem na neke normalne komentatore koji U STVARI gledaju mec :)
Tako je i na danasnjim radio stanicama, vodjenje programa je u stvari prenosenje nekih statistika koje bi trebalo da mi 'objasne' kako da vodim zivot - voditelj otvori Google pa krene da mi cita kompilacije nekih informacija jer nema nista pametno da kaze sam
silicon science
27-06-2013, 10:24 PM
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/A6PEboTpcfI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Everbeatz
27-06-2013, 10:40 PM
http://www.thedailybeast.com/newsweek/2013/06/26/rick-rubin-on-crashing-kanye-s-album-in-15-days.html
evo malo da se procita neki tekst od nekog 'who's been long in the game', ali bez statistike kao no1 argumenta za neke stvari u muzici :)
Synclavier
27-06-2013, 11:19 PM
Meni je album, sasvim ok, iako nisam zagrizeni DP fan. Ni preterano (nekriticki) odusevljen, ali jos manje razocaran...
Milionche? Ozbiljna kinta, ali sve mi se cini da ce se to vratiti, jos ce nesto i da pretekne... :wink:
Ekipu, naravno, ne treba ni komentarisati, doprinosi su cujni, ali bez potpunog pecata, inace to ne bi ni bio DP. Skup sport? Pa, prva liga je uvek skupa, za takve likove uvek navijam da uzmu kintu. 8-) Bolje oni, nego neki drugi fancy prodavci (muzicke) magle. Kad treba STVARNO nesto da se ozbiljno svira/aranzira/producira, spadne knjiga (naravno, figurativno) " na dva slova". :rolleyes:
A, da album "ne udara na prvu loptu" i nije "sirokopojasno hitican" - nije. Ipak, sve mi se nesto cini da ih to ne uzbudjuje previse. Reklo bi se da je ovo vise bilo za svoju dusu i da se zadovolji mladalacki san da se radi sa ljudima koji se postuju a, pri tom ne "ostane u minusu".:)
Everbeatz
27-06-2013, 11:26 PM
A, da album "ne udara na prvu loptu" i nije "sirokopojasno hitican" - nije. Ipak, sve mi se nesto cini da ih to ne uzbudjuje previse. Reklo bi se da je ovo vise bilo za svoju dusu i da se zadovolji mladalacki san da se radi sa ljudima koji se postuju a, pri tom ne "ostane u minusu".:)
Nisam li to u stvari odmah i rekao, mozda samo drugim recima :)
awacs
28-06-2013, 02:57 PM
Prvo..@ Vasa - To je tzv HOT 100 odnosno BUZZ chart - pesme koje JOS NISU zvanicno izdate - nema ih u prodaju ali se vrte na radiju i TV (standardna praksa pre nego se izda ploca).
Znači ? la?u, majku im kapitalističku! :wink:
http://www.billboard.com/charts/hot-100
Pozdrav,
Vasa
P.S. Ako su Bill Drummond i Jimmy Cauty onomad spalili milion funti (http://en.wikipedia.org/wiki/K_Foundation_Burn_a_Million_Quid), ovi valjda imaju pravo da potro?e milion čega god na snimanje.
DaBear
28-06-2013, 03:07 PM
Znači ? la?u, majku im kapitalističku! :wink:
http://www.billboard.com/charts/hot-100
Pozdrav,
Vasa
Vasa = trainspotter ! :D
OK stoji..ALI ima i ono "and/or" ...takodje - nevidim ovde YouTube..(jer se on ne racuna u streaming service..nego Spotify i ostali...)
U Engleskoj je jos uvek ISKLJUCIVO od prodaje , btw..
awacs
28-06-2013, 03:16 PM
nevidim ovde YouTube..(jer se on ne racuna u streaming service..nego Spotify i ostali...)
U Engleskoj je jos uvek ISKLJUCIVO od prodaje , btw..
YouTube se valjda od početka ove godine računa kao streaming service (imaš to u onom prethodnom članku koji sam linkovao). A Engleska... šta da ti kažem — mnogo ste zaostali :) Mi ovde smo pak previše napredni. Mislim, pošto će ova civilizacija ionako da propadne rešili smo da budemo prvi :da:
Pozdrav,
Vasa
P.S. and/or znači da se računaju i pesme koje nisu u prodaji i pesme koje su SAMO u prodaji (tj. bez streaming services i airplay-a). Ovo drugo je teško zamislivo, ali ti Amerikanci vole da navedu sve mogće kombinacije, da ih posle neko ne bi tužio ;) Ko zna, možda recimo sajentolozi ili mormoni izdaju neku pesmu koja samo može da se kupi u crkvi, a ne žele da bude emitovana, pa onda Tom Kruz i Džontra Volta presaviju tabak zato što ih nisu turili na listu ;)
Kal-el
29-06-2013, 05:13 AM
Ako niste do sad videli, Mick Guzauski prica o snimanju i mixanju albuma na Pensadu: http://www.youtube.com/watch?v=aKmvfgCILHg
Po mom misljenju album je dobar, i najbitnije izdat u pravom trenutku. Pozz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.