Log in

View Full Version : ruDAW XTM composite ili S video out

mildan
17-06-2013, 10:43 AM
Caos ljudi, radim trenutno na ruDAW-u XTM u studiju Andreje Jovanovica. Zanima me da li je neko probao da za drugi monitor sliku izbaci kao kompozitni video (obican RCA konektor) ili kao s-video. Unutra je Palit GF 9600gt grafika i negde na netu sam procitao da moze da izbaci kompozitni video, ali ovde po Andrejinim kutijama nigde ne vidim neki adapter... Eto, ako neko zna da li to moze, gde da nabavim adapter, ili ako neko ima adapter a ne koristi ga, rado bih ga pozajmio na 4 nedelje, zauzvrat moze pivo, kafa i slicno ;)

Hvala, pozdrav!

diviner
17-06-2013, 12:11 PM
Pozdrav...

SVideo bi trebalo da radi... radi cak i u kombinaciji sa OSXom (Bitef Teatar recimo koristi ruDAW XTM sa 2 graficke karte, 4 izlaza, od kojih je jedan upravo svideo za potrebe jednog starog projektora!

Trebalo bi da imamo negdje kabel...samo ces morati da nam uslikas taj konektor sa nekim fotoaparatom ili boljim mobom, sa makro opcijom, zbog rasporeda pinova...Ako nadjemo, saljemo vec danas...

;)

mildan
17-06-2013, 02:55 PM
Diviner, hvala puno :)

Meni je u principu idealno da to bude adapter na obican kompozitni video, za koji se koristi RCA, tj chinch konektor. Ako imas samo na S-Video, to je isto ok, posto ja imam nekoliko adaptera sa S na chinch (oni su standardni). Problem je u tome sto adapteri sa VGA na chinch ili S-Video nisu standardni, pa proizvodjaci grafika razlicito povezuju pinove. Evo recimo, ja imam jedan takav adapter koji ima i chinch i S-video:
https://docs.google.com/file/d/0B5In0Vr3L28xR3lXSDZMMGtha3M/edit?usp=sharing
medjutim, on ne radi na ovoj konkretnoj grafickoj karti....

Ako nadjes nesto sto bi mogli da probamo, javi! Kako bi mi to poslao?

diviner
17-06-2013, 04:09 PM
Moras mi poslati sliku tog konektora kako bih nasao odgovarajuci kabel...

Imas PM!

mildan
17-06-2013, 04:47 PM
OK, presli na PM ;)