Log in

View Full Version : Ono kada pomislite da imate glas Justin Biebera

ugljesa
14-06-2013, 10:52 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ZsBUpa2tNEw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>Bavim se produkcijom i jelte posto slusam sve i svasta (najvise strano) uvek sam pomisljao kako onaj saban Timbaland ili Will I AM i ostali koji nemaju veze sa pevanjem otpevaju/pricaju/repuju malo i naprave hitcinu.
Rekoh ajde i ja da se bacim u pevace, kad ono uzeo ja na tel da snima kako sebe pevam da vidim na sta zvuci ( na engleskom) kad ono vise mumlam nego sto lepo repujem a kada repujem pricam onda se izvali amaterski akcenat nas itd:banghead::mad::banghead:.

Pevanje i djene djene mada je daleko to od profi pevanja, zvuci nekako tanano nesigurno itd. Repovanje na nasem zvuci donekle pristojno mada nisam siguran kako ce to ispasti kada se bude snimalo uz matricu itd. Jednom kada sam snimao neke pratece vokale ( uz sluske dok sam slusao i sebe i matricu) nije ispalo lose mada ...

Nekako najvise sebi zameram sto imam meko R pa ga progutam cesto ..

Mada kad vidim sabane Elitni Odred i ostalo Auto Tune buraniju :banghead::banghead:

Sta vi mislite o ovome?
Jel vam se desavalo nekad slicno :)?

Uro?_86
16-06-2013, 10:34 PM
Pa ja stvarno ne znam šta si očekivao od snimka sa telefonom?
A što se tiče snimanja rep vokala u studiju to je druga priča. E sad ako se tu pojavi vokal koji zvuči "nesigurno" ili amaterski" što se tiče mene tek kad uradim pitch-ovanje tek tada mi zvuči vokal "orginalno".

DzoniPFC
17-06-2013, 01:07 AM
Pa ja stvarno ne znam ?ta si o?ekivao od snimka sa telefonom?
A ?to se ti?e snimanja rep vokala u studiju to je druga pri?a. E sad ako se tu pojavi vokal koji zvu?i "nesigurno" ili amaterski" ?to se ti?e mene tek kad uradim pitch-ovanje tek tada mi zvu?i vokal "orginalno".

Pitch-korekcija na rep vokalima? Zasto?

Uro?_86
17-06-2013, 01:31 AM
Na mom rep vokalu je neophodna pich-korekcija jer kako je i "gore" navedeno moje reči zvuče nesigurno i kao da se raspadaju (da upotrebim taj izraz) i vokal je neprijatan za slušanje tek posle pich korekcije svi ti nedostaci nestanu.