Log in

View Full Version : Gitara preko Hifi pojačala-Eksperimentisanje?!

disco violence
13-06-2013, 09:44 AM
Zanosim se raznim glupim idejama,a mo?da od toga nekad ne?to dobro mo?e i da ispadne.Sećam se da sam kao klinac svirao gitaru preko stare hifi sprave amplituner itt 8051c (http://www.google.rs/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=cUJdUobgMnaZhM&tbnid=Z1k7nkTgkuKLxM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.elektroda.pl%2Frtvforum%2Ftop ic683051.html&ei=14W5UdLEBYqRtQbRuYCgBQ&bvm=bv.47883778,d.bGE&psig=AFQjCNHl40jitF9fP78bJAf-6Z_Pkc9VCg&ust=1371199314764649) naravno sve dok nisam spr?io zvučnike,pa me interesuje da se nije neko zajebao da neku slicnu kombinaciju prikluči na komp,to ne mora biti gitara,mo?e i mikrofon.:confused:

Sima Strahota
14-06-2013, 12:07 AM
Koristio sam neko staro pojacalo pre 10ak godina, vise ne mogu ni da se setim marke. Koristio sam ga kao (uslovno receno) preamp za mikrofon.

Nikad nisam kacio gitaru na to(ni suvo, ni sa pedalama/procesorom) jer mi nije imalo nikakvog smisla. To je samo visak koji moze da donese pojacanje, ne moze da proizvede "cabinet" efekat.

disco violence
14-06-2013, 06:07 AM
Dok nisam imao pojačalo za gitaru svirao sam je preko čega god sam stigao kasetofona,hifi pojačala,bass pojačala.Sećam se da je čajavec pojačalo za bas imalo mastan zvuk falilo je srednjih, ali bilo je ok.Baš me zanima kako bi se hifi pojačalo ponašalo kao preamp,interesantno je da se više ni ne sećam na koji ulaz sa ubo gitaru.

Mancha
14-06-2013, 12:45 PM
Ja sam kao klinac lemio ulaz za gitaru na glavu nekog Sharp kasetofona i imao je cak i zanimljiv high gain drive i mid fokusiran zvuk (dobar iz te perspektive :D ).

awacs
14-06-2013, 01:41 PM
da se nije neko zajebao da neku slicnu kombinaciju prikluči na komp,to ne mora biti gitara,mo?e i mikrofon.:confused:

Ja sam par puta uključivao gitaru u mikrofonski ulaz portabl Minidisca :D. Zvučalo je nenormalno, ali ba? to mi je trebalo...

Pozdrav,

Vasa

nikolaivanic
14-06-2013, 05:53 PM
sasvim je ok da prikljucis gitaru na hifi... najbolje preko neke pedale ili diboxa jer je predpojacanje malo a i impedansa nije ista (manja je) pa ce gusiti gitaru. ako se ide na mikrofonski ulaz, staviti potenciometar od 500k-1m pre pojacavaca i naci dobar ton podesavanjem istog

disco violence
14-06-2013, 06:37 PM
Ja sam kao klinac lemio ulaz za gitaru na glavu nekog Sharp kasetofona i imao je cak i zanimljiv high gain drive i mid fokusiran zvuk (dobar iz te perspektive :D ).
Da, tada mi je to odlicno zvucalo.

disco violence
14-06-2013, 08:41 PM
Ja sam par puta uključivao gitaru u mikrofonski ulaz portabl Minidisca :D. Zvučalo je nenormalno, ali ba? to mi je trebalo...

Pozdrav,

Vasa
Ponekad me neke od emulacija raznih pojacala vrate u to vreme.