Log in

View Full Version : Uskoro novi Mac Pro

milos
10-06-2013, 09:03 PM
http://www.apple.com/mac-pro/
Koji bollocks , nema ni PCIe :banghead:

dlukace
11-06-2013, 12:20 AM
Mora se priznati da dečki stvaraju što se tiće samog dizajna uvijek nešto novo i zanimljivo.Komp izgleda kao da je vraćen iz budučnosti i samo me zanima kako će izgledati budući monitori?. Cijena će biti paprena kao i uvijek i ima mana,ali dizajn je palac gore i ne znam zašto netko iz pc svijeta ne napravi nešto drugačije i radikalno pa da i dizajnom prešišaju macove.Možda da diviner razmotri nekakvu sličnu koncepciju za RuDaw hahaha...

psionic
11-06-2013, 12:39 AM
Mora se priznati da dečki stvaraju što se tiće samog dizajna uvijek nešto novo i zanimljivo.Komp izgleda kao da je vraćen iz budučnosti i samo me zanima kako će izgledati budući monitori?. Cijena će biti paprena kao i uvijek i ima mana,ali dizajn je palac gore i ne znam zašto netko iz pc svijeta ne napravi nešto drugačije i radikalno pa da i dizajnom prešišaju macove.Možda da diviner razmotri nekakvu sličnu koncepciju za RuDaw hahaha...

Ko kaze da za PC nema interesantnih dizajnerskih resenja ? Samo, MAC je kompjuter jedne kompanije, a PC je "narodni" komp, pa ne mozes da nadjes na neki dizajn u okviru firme. Evo npr ovo:

http://www.azoft.com/spotlight/wp-content/uploads/16(1).jpeg

Samo ukucaj na googlu nesto tipa bizzare looking pc cases, pa ces videti kako sve ljudi kreiraju PC.

dlukace
11-06-2013, 01:01 AM
haha ma da vidio sam par,ali je sve to meni nekako nezanimljivo,a ovaj primjerak je malo previše retro...ali ima ih svakakvih naravno!

fix3r
11-06-2013, 01:11 AM
http://i.imgur.com/fjCkYkp.jpg

Filip_
11-06-2013, 01:23 AM
ali dizajn je palac gore i ne znam za?to netko iz pc svijeta ne napravi ne?to drugačije i radikalno pa da i dizajnom pre?i?aju macove.

Lepo, izgleda nema sta, mada...Meni je iskreno najbitnije (i jedino) da mi OS radi stabilno i ok za moje potrebe (za sada i radi), a kako izgleda...boli me misko, ionako je ispod radnog stola :D.

fix3r
11-06-2013, 01:27 AM
^ Ma ovo je toliko malo da mozes da ga drzis i na stolu

BlasterMaster
11-06-2013, 01:54 AM
...

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/ucWcK36Y3Og" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

psionic
11-06-2013, 02:21 AM
Izgleda da ima neki AMD (ATI) dual GPU (jos da saznamo koji), resili su da naprave ozbiljan kompjutercic. Zanima me samo sta ce da stave od CPUova...

EDIT: Nikad nisam preterano voleo mac, narocito zbog njihove - uslovno receno - zatvorenosti prema spoljasnjem svetu, ali ovo je nevidjena zver!

The new Mac Pro is muscle through and through, starting with the new-generation Intel Xeon E5 chipset. With configurations offering up to 12 cores of processing power, up to 40GB/s of PCI Express gen 3 bandwidth, and 256-bit-wide floating-point instructions, you’ll never be at a loss for speed

...Not only does it feature a state-of-the-art AMD FirePro workstation-class GPU with up to 6GB of dedicated VRAM — it features two of them

@Milosh

... a sta ce mu PCI-E... Loool

Kliknite na link na vrhu strane i pregledajte walktrough, kada sam video dizajn ovog kucista, donja vilica mi je pala na zemlju, kao u crtanom filmu, tako maleno a hladi sve ovo :shock:

Mika Technika
11-06-2013, 04:42 AM
Izgleda ko tabure

Sent from my Desire HD using Tapatalk 4 Beta

DzoniPFC
11-06-2013, 05:24 AM
Izgleda ko tabure

Sent from my Desire HD using Tapatalk 4 Beta

ili kao fancy bojler in black :shock:

Rhino
11-06-2013, 06:56 AM
Izgleda da ima neki AMD (ATI) dual GPU (jos da saznamo koji), resili su da naprave ozbiljan kompjutercic. Zanima me samo sta ce da stave od CPUova...

EDIT: Nikad nisam preterano voleo mac, narocito zbog njihove - uslovno receno - zatvorenosti prema spoljasnjem svetu

Ni ja... Sve dok nisam poceo malo po malo da se koristim njima. Bice to zivotinja udobna za rad..

O dizajnu ne znam sto da mislim, izgleda avangardno na prvu, mislim da kako vrijeme odmakne bice sve ljepsi..

Moritz
11-06-2013, 11:45 AM
Ja na sve to gledam ovako - ako mi stedi vreme i zivce a da pri tome ne skrecem tok misli sa posla na kojekakve gluposti oko podesavanja "radi li ...ne radi" i ako mi pri tome stedi prostor i ne pravi buku onda je ovo masina za pozeleti.
Ne govorim o finansijskom delu, podrazumeva se da ovakve masine kostaju kamaru para ali zato je platis pa se klatis. HP DAW slicnih performansi kosta istu kolicinu para.

diviner
11-06-2013, 12:32 PM
Upravo tako Vlado! Ote mi karaktere sa tastature!

disco violence
11-06-2013, 03:22 PM
Kad budem hteo vufer kupiću vufer.

psionic
11-06-2013, 04:25 PM
Kad budem hteo vufer kupiću vufer.

Vidim da neki ljudi ne zalaze na sajt sa prvog linka i komentarisu sam izgled kucista. Pogledajte na linku kako su ljudi iz MACa genijalno resili rasladjivanje 2 GPUa i jednog 12 jezgranog CPUa sa SAMO JEDNIM ventilatorom ! Otud i ovaj (pomalo kritikovani) dizajn kao coffee maker :D Sve je organizovano oko centralnog masivnog hladnjaka. Jednostavno - genijalno. Eto ja kao HC Win poklonik, skidam im kapu za ovaj komp!

HP DAW slicnih performansi kosta istu kolicinu para.

Tesko. Ipak je to Apple. Samo se plasim da ce ipak biti, za nas - smrtnike, samo jos jedan preskup komad tehnologije. Ostaje da vidimo da li ce zaigrati na kartu popularizacije i nize cene (u sta cisto sumnjam, ovo nikako nije all-around everyday prosecna konfiguracija), ili ce se drzati svoje dosadasnje politike.

awacs
11-06-2013, 04:39 PM
Ne govorim o finansijskom delu, podrazumeva se da ovakve masine kostaju kamaru para ali zato je platis pa se klatis. HP DAW slicnih performansi kosta istu kolicinu para.

HP DAW sigurno ne izgleda ovako privlačno, ali mislim da ni novi Mac Pro neće izgledati naročito privlačno kad se oko njega načičkaju adapteri za IEEE 1394, optički drajv i jo? pone?to ?to je (jo? uvek) aktuelno.

Pozdrav,

Vasa

DADDY Z
11-06-2013, 06:16 PM
Darth Vader-ov termos !

alavuk
11-06-2013, 06:22 PM
http://createdigitalmusic.com/2013/06/from-apple-no-lack-of-commitment-to-the-mac-pros-creation/

Moritz
11-06-2013, 08:49 PM
Ne znam koliko ste pratili cene HP DAW-a serija 800 ali komponente su manje vise iste ( ima vrlo malo razlike) Xeon chipovi, ECC RAM i ostatak stvari sa cenom koja pocinje na 3500 pa do 7000 e tako da smo u nekim segmentima i premasili cenu MAC PRO mashine...
da ne trcim pred rudu jer ne znam koliko ce kostati novi Mac Pro ali gledajuci istorijat cene istog uvek se kretalo izmedju 4-5000 e za high-end konfiguraciju, sto ako se ostvari nece biti neka cifra za ono sto dobijate.
Sto se periferije tice osim externog CD-ROM-a nista nije drugacije nego na PC platformi....ja licno jako retko koristim CD-ROM, tacnije jednom za 9 meseci od kad imam novi komp.

P.S. da budem malo vise kritican. Volim i PC i MAC i koristim oba sistema i naravno svaki ima svoje prednosti ali u nasim uslovima cena je presudan faktor. Sklopio sam sebi masinu baziranu na Intel i7 K3930 procesoru sa 32 GB DDR3 Quad ch RAM i SSD diskovi za nesto malo preko 1000 e ( bez monitora naravno i sa bazicnom grafickom jer mi je za vuk nebitno) sto je realno jedna cetvrtina Brand HP DELL ili MAC mashine a opet je iu samom rangu po performansama sa pomenutim High End masinama.
Biolo kako bilo ne bih imao nista protiv da udomim jedno crno kuvalo za kafu :)

awacs
11-06-2013, 09:01 PM
Sto se periferije tice osim externog CD-ROM-a nista nije drugacije nego na PC platformi....ja licno jako retko koristim CD-ROM, tacnije jednom za 9 meseci od kad imam novi komp.

Ma, to je prosto fantastična ma?ina koja pre svega izgleda fantastično - dok stoji sama na stolu. Ni manje ni vi?e od toga. Ko?taće koliko bude nu?no, kad izračunaju koliko u?tede od proizvodnje iOS ma?ina u Kini mogu da prebace u proizvodnju Mac Pro u Americi.

Pozdrav,

Vasa

fix3r
12-06-2013, 12:01 AM
kad izračunaju koliko u?tede od proizvodnje iOS ma?ina u Kini mogu da prebace u proizvodnju Mac Pro u Americi

Pa novi Pro se i sklapa u Americi.

A bice skup, tu nema price - 2 FirePro kartice (izgleda da ne moze manje od dve) ce same po sebi kostati boga oca, E5 CPU je takodje skup... dodaj sve to na gomilu, kao i cinjenicu da jednostavno se mora kupiti neki Thunderbolt eksterni disk gde trenutno sama kutija kosta minimum par stotina i, uh... 3 soma pocetna cifra?

Bilo bi jako lepo da nisam u pravu :) Secam se svog prvog Mac Pro-a (prva generacija) koji me je kostao ?999 na nekom snizenju (?1600 regularno). Kako se od finansijskog loma skrsila funta (a i evro) sad jedva da mogu neki nakiceni Mac Mini da kupim za te novce.

awacs
12-06-2013, 12:15 AM
Pa novi Pro se i sklapa u Americi.

Dabome, to sam i rekao (ustvari - oni su rekli). I biće skup, između ostalog i zbog toga.

Pozdrav,

Vasa

DADDY Z
12-06-2013, 06:13 PM
realno...nema tu puno nečeg što bi trebalo da košta (: