Log in

View Full Version : Motif xs7

Rhino
09-06-2013, 01:55 PM
Imam korektnu ponudu za potpuno nov (iako je predzadnji model) XS7, i ista me svrbi.

Volio bih da vlasnici koji su ih dublje prostudirali kazu po koju rijec (vrline/mane-sto god oce) iz prve ruke ako ih nije muka da kucaju...

Evo npr prvo pitanje koje mi pada na pamet je koji tacno ram da mu puknem zbog semplera ukoliko uspijem da iskopam te starije module?

Uzdravlje!

fix3r
09-06-2013, 03:21 PM
Ja sam imao XS6 - isti fazon, samo je mozda klavijatura drugacija.
Obican sample-player sa max 8 layer-a semplova koje mozes da nakacis i na 2 specijalna dugmeta za "artikulaciju". Nisam nasao nesto mnogo namena za ovo. Fabricki patch-evi to koriste za par duvackih boja i to je sve. Za razliku od ES modela ne moze da se prosiri PLG kartama. Integracija sa Cubase-om bi trebala da je odlicna ali ja to nikad nisam probao.
Moje iskustvo sa tom masinom je da se kupuje iz dva razloga - 1) Motifovi klaviri i akustika su uvek bili zaista dobri (imajuci u obzir da je hardver u pitanju), narocito su klaviri popularni, i 2) Izrada je vrhunska zaista, od dugmadi i reglera do same klavijature koja je san snova. Savrsena masina za zivu svirku.

Ne secam se koju sam memoriju stavljao. Standardno dolazi prazna, tj nema sample memorije u klavijaturi. Ja sam moju prosirio na 1GB, a nezvanicno moze i na 2 (ali obzirom da se semplovi ucitavaju celi vek ko jos ima zivaca da ceka tolike semplove). Pogledaj na eBay-u, stalno su u ponudi RAM stikovi za Motife, ja mislim da sam moju narucio preko bay-a iz Slovenije.

Rhino
09-06-2013, 07:46 PM
Hvala.

Da napomenem jos nesto posto gore nisam..

Dakle koristio sam se onako poprilicno sa ES motifom u zivotu i ako ga nisam licno posjedovao, i upoznat sam solidno sa specifikacijama cijele game motif proizvoda.. U sustini da budem iskren ne znam ni sto trazim od ovog topic-a.. Vjerovatno da izmedju redova uz pomoc vase energije prelomim dal da idem na istog i ako je motif moj omiljeni rompler od velike trojke koje sam cuo... Ili s druge strane da ga iskuliram jer i nije bas malo para u igri..

Da mi treba za live svirke ne bih se ni razmisljao puno, ali planiram da vecinu vremena stoji u studiju..

Istina, valjace mi oni njegovi fini klaviri, orkestracije, duvaci i uopste nova sprava 'te vrste', s druge strane tacno se bojim da kupim neku analogiju ne zabudalim u dalju kupovinu toga kao sa preampima i mic-ovima jer to i nije bas jeftin hobi :)

Pozz

fix3r
09-06-2013, 09:02 PM
Pa sto se studija tice, ne znam... XS ima duplo veci ROM od ES-a i ima tu svacega upotrebljivog, ali ja nekako nisam nista od toga na kraju koristio za miks (ok, lazem, brass-ove sam koristio par puta jer su jako dobri i super legnu svuda). U principu svega toga ima u boljoj izvedbi u softveru (narocito svega sto je na temu analogije, to je prilicno smesno na Motifu). Jedna stvar koja mi je bila nezamenljiva kod XS-a su oni arp-ovi i fini sekvencer - gomilu temica sam napravio tako iz zezanja na klavijaturi koje sam onda preneo u DAW. Za tu "instant inspiraciju" mi je bila super, mnooogo bolja od Kurzweil-a kog sada imam.

Sve u svemu, moje iskustvo do sada je da mi ne fali Motif preterano. OSIM jedne stvari - kao master! Jednostavno je klavijatura predobra. Ako ti je do semplova sa Motifa onda mozes da pogledas i duplo jeftiniju MOX seriju koja ima celokupan engine sa XS-a. Ako ti je do same klavijature, e tu jednostavno nema zamene za synth dirke.

Rhino
09-06-2013, 10:18 PM
A da li one 'beskonacne' kombinacije ARP-ova mogu da se primijene na mox seriji u full-u? Nisam bash siguran.. To mi znaci na motifu masu.

Odoh malo da izgooglam sto je sve skraceno i koliko je osakaceno tamo :)

darkstar
10-06-2013, 12:21 AM
Rhino, a zasto onda ne pazaris xs rack i zavrsis pricu ... ?

wladymeer
10-06-2013, 08:21 AM
Koliko znam, XS rack nema sempler, ali, ajd, pošto čovek hoće da ga koristi u studiju, nije ni da će mu trebati nešto posebno.

Lično vidim tri razloga za kupovinu Motifa XS:
- ako si već imao/imaš neki Motif, pa mu ovo dodje kao prirodni "upgrade"
- ako planiraš da intezivno koristiš semplove i ARPove
- ako ti je potrebna "instant inspiracija"/nisi sklon ili nemaš vremena za detaljno programiranje

U ostalim slučajevima, mislim da postoje i bolje, a u zavisnosti od cene i jeftinije alternative.

fix3r
10-06-2013, 08:36 AM
XS rack je preskupa varijanta, zaista. Kosta koliko i Integra 7 a nije da se mogu porediti

Rhino
10-06-2013, 12:33 PM
Rhino, a zasto onda ne pazaris xs rack i zavrsis pricu ... ?

Zbog ponude i toga sto novi xs7 dobijam po cijeni i uslovima koji mi se svidjaju.. Tu opciju nemam za rack.. Tako da mi rack ispada skupa varijanta naspram ovoga u odnosu na opcije. Plus sto xs7 ima ok dirke (mnogo bolje nego ove koje koristim sad), i sto zelim da ga koristim kao master takodje kad mi vec moze bit .. Sempler ce mi valjat jer obozavam da se bavim tim i drugacije je nego u softveru, a planiram i DSI poly evolver rack recimo da prikacim na nju kroz neko vrijeme, dirke nece da se
bace..

E sad... Jedino ako neko od vas nema neku ponudu za Xs rack koja bi mi pomutila ovu kombinaciju, pa da razmatram ponovo :)

Rhino
10-06-2013, 12:46 PM
Lično vidim tri razloga za kupovinu Motifa XS:
- ako si već imao/ima? neki Motif, pa mu ovo dodje kao prirodni "upgrade"
- ako planira? da intezivno koristi? semplove i ARPove
- ako ti je potrebna "instant inspiracija"/nisi sklon ili nema? vremena za detaljno programiranje

Dakle one ARPove trebam u zivotu i kanim ih koristiti bas intezivno, sempler takodje (doduse stvarno ne koliko arp-ove)...

I upravo dobrim dijelom zbog brzine / instant inspiracije ja i razmisljam o ovoj spravi.

Rhino
11-06-2013, 06:58 AM
I sekvencer takodje, zaboravih.. Ipak mislim da cu ga uzet.

darkstar
11-06-2013, 10:04 AM
Sempler na xsu je.... kesa. Da ne skapiras nesto pogresno,imam xs-a,volim jamahu. To je moj izbor sto se workstationa tice ... a o kojim parama pricamo uopste,posto sve vreme pricas da je ponuda dobra...

Rhino
11-06-2013, 12:52 PM
Sempler na xsu je.... kesa. Da ne skapiras nesto pogresno,imam xs-a,volim jamahu. To je moj izbor sto se workstationa tice ... a o kojim parama pricamo uopste,posto sve vreme pricas da je ponuda dobra...

Nesto preko hiljadu, brand new.. I imam mogucnost da ne platim iz 1 put.

darkstar
11-06-2013, 04:05 PM
Ok cifra je super.

Ajde probacu ovako da ti pomognem :

Ako koristis cubase imaces savrsenu kompatabilnost i vecinu stvari ces raditi na midi nivou jer imas motif editor koji savrseno radi unutar cubasea...

Sto se memorije tice ja sam se malo iscimao,jer nece svaka bas da radi,kad radi radi kako valja ima cak i da se naruci na motofatoru ali je poskupo...

Sto se farbi tice stvar je licnog ukusa ali je solidno dobro...

Interni efekti su odlicni. Imas i audio in za vocoder.

Za razliku od es modela ovaj nema podrsku za plg...meni iskreno nisu ni nedostajali

Keybed je ono sto je mene povuklo na tu stranu.

Ni jedne konkretne mane klavijature ne mogu da se setim ali ovo je vrlo individualna stvar.

Ako treba jos kakav info javi se na pp mozemo i telefonom porazgovarati,s mozes i doci do mene pa probaj !

Rhino
11-06-2013, 04:22 PM
Ok cifra je super.

Ajde probacu ovako da ti pomognem :

Ako koristis cubase imaces savrsenu kompatabilnost i vecinu stvari ces raditi na midi nivou jer imas motif editor koji savrseno radi unutar cubasea...

Sto se memorije tice ja sam se malo iscimao,jer nece svaka bas da radi,kad radi radi kako valja ima cak i da se naruci na motofatoru ali je poskupo...

Sto se farbi tice stvar je licnog ukusa ali je solidno dobro...

Interni efekti su odlicni. Imas i audio in za vocoder.

Za razliku od es modela ovaj nema podrsku za plg...meni iskreno nisu ni nedostajali

Keybed je ono sto je mene povuklo na tu stranu.

Ni jedne konkretne mane klavijature ne mogu da se setim ali ovo je vrlo individualna stvar.

Ako treba jos kakav info javi se na pp mozemo i telefonom porazgovarati,s mozes i doci do mene pa probaj !

Koristim nuendo (iz puke navike) predpostavljam da nece bit frka oko kompatibilnosti kao i u cubase-u.. Ako bude cubase will be!

U sve ovo sto si gore rekao sam upucen osim keybeda kog si ponenuo :)

Mislim da je u petak moja, pa ako zapne javljam se za pomoc.

Puno hvala!

OFF
11-06-2013, 07:47 PM
cifra je zaista primaljiva.....ja imam e7 vec dugo godina, i uprkos pokusajima da je zamenim, nisam nasao nista sto mi tako odgovara, pre svega za live, u toj, ali i malo cenovno jacoj klasi.....to je jedina klavijatura koju smem da ponesem na live (kao jednu) i da odradim gotovo sve korektno od klavira - ima odlican s700 sample za nju, preko ep sekcije koja je odlicna, kao i gudaca, koji su u bendu fantasticni, iako ima realisicnijih na suvo...... a zasto nisam uzao xs? Upravo zbog VL i DX prosirenja koja imam u ES, koja su mi zaista nezamenljiva..... cak i ako se odlucim za promenu, uzecu XF, uz obavezan ES rack.....

za studio.....hm, manje, vise....cak ni te dirke (ako su iste kao kod ES7), jesu legendarne i znamo ih od M1, T3, DX7, pa na ovamo (veoma slicne), meni su nekako ni tamo ni ovamo...... ali ok, to je stvar ukusa i navike

fix3r
11-06-2013, 07:53 PM
Ne, nisu iste dirke - XS serija je dobila novu generaciju. Po meni dosta unapredjenu.

OFF
11-06-2013, 08:15 PM
Ne, nisu iste dirke - XS serija je dobila novu generaciju. Po meni dosta unapredjenu.

a Xf, njega sam malo probao? Kao XS?

darkstar
11-06-2013, 09:19 PM
Mislim da je identicna za 88 model...a za sesticu i sedmicu ne znam nisam probao.

fix3r
11-06-2013, 11:54 PM
Probao sam ih ja - XS i XF dirke koriste istu mehaniku (FSX).

Jedino su dodali duplo veci ROM u XF6/7, Flash za semplove i mozda jos par nekih perifernih poboljsanja, ne mogu da se setim niceg znacajnog.

wladymeer
12-06-2013, 11:37 PM
Iskreno, XF serija je po meni neopravdano skupa s obzirom na to sta sve nudi u odnosu na XS...

Rhino
13-06-2013, 01:05 AM
A jel probao ko ovaj KARMA-Motif softver? Ova dzizda-bidza mi izgleda super.

Rhino
14-06-2013, 09:02 PM
Stigao motif kuci :)

Uzeo da se malo igram s njim, a kako je danas bilo 30+ stepeni ja upalih klimu po prvi put ove godine u studiju...

I tako se igram... Sat vremena, dva sata, tri, ne primjecujuci da curi voda iz klime praveci malu poplavu po podu medju svom onom strujom, a i kamena vuna se dobro napila u tom dijelu...

Dobro je da nista nije crklo, a i da mene struja nije drmnula.. Sve u svemu sjutra je novi dan...

Evo slicica1318313184

darkstar
14-06-2013, 11:38 PM
Cestitke na prinovi :)

Nisam se igrao sa karma softverom, nisam imao potrebe, ali deluje jako dobro, i vidim da ga dosta hvale..

Ajde sad pa kopanje. kad zapnes vici.

Rhino
17-06-2013, 11:50 PM
Cestitke na prinovi :)

Nisam se igrao sa karma softverom, nisam imao potrebe, ali deluje jako dobro, i vidim da ga dosta hvale..

Ajde sad pa kopanje. kad zapnes vici.

Hvala!

Evo kopam, zapnem po malo, pomazem se motifatorom i manual-om pa za sad nije lose.. Tebe stedim za neki zesci bag, haha :P

Rhino
18-06-2013, 07:24 PM
Ovo je sint na steroidima bree :p

darkstar
18-06-2013, 10:03 PM
Savetujem ti motifator support ima dosta fajlova i tutorijala... i samo lagano provaljivaces svasta :)

Rhino
19-06-2013, 03:18 PM
Tako nekako i idem...

Eee, da... To nisam bas najbolje ukapirao tamo... Sto brise prilikom update firmware-a?

Treba li mi to uopste? Mada me kopka :) Fabricki sam na 1.04 a poslednji je 1.60 cini mi se.

fix3r
19-06-2013, 04:11 PM
Brise sav user setup, tj. sve sto si cackao, bekapuj prvo. Obavezno apdejtuj taj firmware.

darkstar
20-06-2013, 03:02 PM
I igraj se sa cuvanjem / brisanjem farbi,tu je logika malo glupava.

Rhino
21-06-2013, 01:11 AM
Apdejtovano, sejvovano, bekapovano, restorovano.. In other words sve 5.

RetroMan
29-06-2013, 09:56 AM
...