Log in

View Full Version : protools10 latencija?

branoy
06-06-2013, 04:53 PM
e ljudi na kojoj se normalnoj latenciji moze raditi u pt10hd sa vsti??
u mene bila 64samples na asio4all, posto presonus driver nece da izabere, kao on nema tih opcija, samo pt radio od pocetka preko asio4all,
ii sad, sve je to ok 64, sviram napravim fino neki demos, al cim je vise kanala zastopa zakuca cela karta i racunar moram restart ,,
i to primer na kontaktu multi out sesion drumer, znalo je jos na nekim,

radi sve normalno dok pustim njegov midi drum u kontaktu, kad prebacim taj midi u protools na kanal i pustim zastopa sve, itd ne znam to nastimat sta li je

svidja mi se najvise rad u njemu sa midi vsti i kanali su mu super i efekti.

na presonus dole kod sata ikonici latencija je 6ms namestena, dok kazem na asio4all kad dize protools dole pokaze 64 samples?

i dali treba jos sta podesiti u pt?
ima neka delay kompezacija iskljuceno,

DzoniPFC
06-06-2013, 04:54 PM
Cekaj, kako to mislis moze raditi u pt10hd sa vsti??

branoy
06-06-2013, 04:57 PM
da greska u izrazu nije vsti (NAVIKA) nego instrument RTSA sta vec, al imam i sve vsti iz vstplugins, preko vst to rtsa adapter svi rade

awacs
06-06-2013, 05:04 PM
i to primer na kontaktu multi out sesion drumer, znalo je jos na nekim,

radi sve normalno dok pustim njegov midi drum u kontaktu, kad prebacim taj midi u protools na kanal i pustim zastopa sve, itd ne znam to nastimat sta li je

Za?to bi se uop?te zalamao sa VST to RTAS, kad u "onoj" instalaciji Kontakta ima? i RTAS verziju?

Pozdrav,

Vasa

branoy
06-06-2013, 05:43 PM
ma ok to, jeste on rtsa, naknadno sam par njih, u vecini slucajeva uvek sam unchekirao rtsa jer nikad nisam imao na win protools, a onaj vst to rtsa me je spasio muke za sylente, masive i jos jedno 10 da ne moram ponovo

branoy
06-06-2013, 11:33 PM
kako sad to, evo ovaj demo napravio jedno 13 kanala, smixao na brzinu jedno 30 efekata, svega ima, i nista, koristio batery, masive, sylenth, xpand2, i neke lupove, nist nije ledio kompijuter,
https://soundcloud.com/branoy/clubmix-demo-pro-tools-10-hd

povecao sam latenciju na 12ms na karti muzickoj, i u PT na asio4all 1024, mada dole pise na asio4all 512 kad se podize,
jedino nisam dirao dilej kompezaciju?

bojim se tamo pipnuti bilo sta jbg kad nikad nisam bio na PT i ne znam sta je pravilo da radi normalno sa gomila svega

15 god sam na cubes, a na ovaj sam se naviko za dan, prvi daw za koji kazem najlepsi i najpregledniji , sta god skontam brzo nadjem odradim, sve 5