Log in

View Full Version : kartica i konverter

yali
29-05-2013, 10:44 PM
Koju karticu i konverter? Treba mi interface i ?to bolja konverzija. Ne trebam preampe pa mi fireface UC i nije neko rje?enje. Ne razumijem se u to kad se uzima iz komponenti npr firewire karta RME i onda ?ta napolju? Multiface? Ugl trebam "slu?anje" da mi ide uz KRK V8.

Filip_
30-05-2013, 02:00 AM
Nisam bas razumeo pitanje :confused:. Treba da karta da bi imao slusanje preko Krk-ova? RME Multiface je onda sve sto ti treba (mada ne kosta malo i ima mnogo ulaza/izlaza koji ti, kako sam razumeo ne trebaju).

yali
30-05-2013, 02:33 AM
Nisam bas razumeo pitanje :confused:. Treba da karta da bi imao slusanje preko Krk-ova? RME Multiface je onda sve sto ti treba (mada ne kosta malo i ima mnogo ulaza/izlaza koji ti, kako sam razumeo ne trebaju).

i preko krkova i slu?alica.
a za multiface ne trebam firewire karticu? ma komplikovano...izgleda najbolje uzet ovaj fireface uc. TNX

Filip_
30-05-2013, 03:09 PM
Svaka "ozbiljno normalna" :) eksterna zvucna ima pristojan ulaz za slusalice. Uzmi Usb kartu, neces izgubiti ni na cemu za slusanje preko monitora i slusalica. Fireface uc ima puno ulaza/izlaza koji ti ne trebaju za ovo sto si gore naveo, ako ti pare nisu problem ok :), ali za mnogo manje uzmi neku 2 in/out usb i opet neces biti na gubitku za slusanje.

Recimo: http://global.focusrite.com/usb-audio-interfaces/scarlett-2i2

Prijatelj ima vecu varijantu i lepo radi.

fix3r
30-05-2013, 03:56 PM
Koju karticu i konverter? Treba mi interface i ?to bolja konverzija

Vec imas svoje preampe ako ces da usnimavas? I treba ti dobar AD konverter? Ili te samo interesuje "in the box" i trebaju ti dobri konverteri na izlazu za monitoring? Za koje pare? Ima gomila modela, od par stotina do par (parova) hiljada konvertibilnih novcanica. Od Focusrite-a, do MOTU-a i RME-a do Lynx-a, Universal Audio-a i SSL-a.

RME je generalno OK, visoka srednja klasa za njihove "domacinske" modele, bilo koji model da uzmes imace ugradjen soft mikser na kom mozes da podesis sta god hoces na izlazu, tj. da podesis monitoring kakav ti treba.

yali
30-05-2013, 09:08 PM
[quote=fix3r;346805]Vec imas svoje preampe ako ces da usnimavas? I treba ti dobar AD konverter? Ili te samo interesuje "in the box" i trebaju ti dobri konverteri na izlazu za monitoring? Za koje pare? Ima gomila modela, od par stotina do par (parova) hiljada konvertibilnih novcanica. Od Focusrite-a, do MOTU-a i RME-a do Lynx-a, Universal Audio-a i SSL-a.

E upravo interesuje me "IN THE BOX", na tome sam i sada s nekom m-audio usb kartom (ftp). Novaca planiram dati kao za fireface uc ili ucx, dakle oko 800e. Mislio sam po?to ne trebam preampe, niti mnogo ulaza, da mi je bolje rje?enje uzeti kvalitetniju konverziju, no čini mi se da RME ADI 2 je konverter prije svega namjenjen usnimavanju, ili grje?im? Čini mi se da bih i njega mogao koristiti, samo ne znam na kakvu karticu ga nakačiti? Upravo mi ovo i jesu nejasnoće, a ja bih ?elio PRO slu?anje :D Kad bi po?elio ne?to usnimavat uzeo bih rme octamic ili ne?to slično.

fix3r
31-05-2013, 03:21 PM
Pa bas PRO slusanje i Krk monitori... kakva ti je soba i koje su slusalice koje ces koristiti? To ce ti biti mnogo bitnije nego kvalitet izlaznih konvertera (posto vec neces nista direktno snimati).

Ne mogu da se setim jeftinijih kvalitetnih interfejsa koji su bas napravljeni za tu namenu (bez pre-ampa, malo ulaza i dosta izlaza za razne varijante monitoringa)... sem novog SSL MX-a, ali to je malo van dometa (i potreba).
Mozda jedino Echo Audiofire 12 (http://echoaudio.com/products/audiofire-12 )? Nisam probao licno, ali bi trebao da je doborog kvaliteta, sa po 12 ulaza i izlaza i bez preampa.

A na osnovu onog sto sam probao i sto je rasprostranjeno, ja bih birao izmedju tog malog UCX RME-a (ali ne ADI2, to su vec matori konverteri, licno mislim da je bacanje para) i MOTU Ultralite Hybrid MK3. Slicnih dimenzija i zvuka. MOTU ima ugradjen DSP za efekte, kompresiju itd. RME ima ADAT koji dobro dodje ako jednog dana dokupis neke preampe, dosta njih dodje sa ADAT-om. RME ima verovatno bolje drajvere za Windows.

Ja licno koristim tog MOTU-a, ali za monitoring koristim TC Electronics BMC-2 (http://www.tcelectronic.com/bmc-2/) sa kompletno digitalnom vezom. Nemam nikakvih zalbi za sada (OK, u mom slucaju MOTU-ovi konverteri na izlazu ne rade nista, vec koristim SPDIF kao vezu prema kontroleru, dok TC kontroler ima prema svim review-ima izuzetno dobar konverter. Opet, sve zavisi od monitora, u mojoj situaciji ja verovatno ne bih cuo razliku ni sa duplo boljim konverterima).

yali
31-05-2013, 11:24 PM
hej...kontam rme fireface uc. Ako ne smislim koju karticu uzet da kačim na nju ADi2 za slu?anje :D Kontam zabost iz ADI2 izlaze u monitor kontroler neki pa u monitore i to je to. tnx