PDA

View Full Version : Treba mi... vulkanizer... valjda?!

wladymeer
29-05-2013, 07:40 PM
Planiram da jedan stage klavir "prepravim" da ima 76 dirki.

Da li neko poznaje u Srbiji čoveka dovoljno vičnog da iseče stranicu i ponovo je zalepi a da to izgleda kozmetički pristojno, da ne ka?em - "kao fabrički"? :)

Razlog (ako je potreban) dotični modeli se ne proizvode kao 76 modeli, a dirka mi se izuzetno svidja. Uz to 88 dirki mi je previ?e da bi ih transportovao na redovnoj bazi.

Hvala unapred.

nikolaivanic
01-06-2013, 07:58 PM
nije tu samo secenje klavira u mehanickom smislu.. imas elektriku gumice, interfejz.. trista cuda od elektromehanike... koji model je u pitanju?

wladymeer
02-06-2013, 05:06 AM
Casio CDP model.

Kaže mi serviser da ti modeli imaju 2 ploče i da bi moglo da se izvede da se postave jedna iznad druge.

Mada, drugar mi skoro bacio jednu još praktičniju ideju - da nabavim neki Roland A-30, A-37 i da samo isečem pitch bend - time ne diram dirke uopšte, a možda mogu i negde da uglavim pitch bend :)

alavuk
02-06-2013, 08:09 AM
rolandove a serije najbolje je ne dirati :) ako vec naletis na a serije vidi ovu 37-icu deluje da bi ona vise bila prakticnija za rezbarenje nego a30/33 http://www.roland.com/products/en/A-37/images/top_L.jpg

wladymeer
02-06-2013, 01:08 PM
pa da, rekoh - A-30 ili A-37 - ali moram da kasapim da bi mogla da stane u gepek, a i izgledaće lepše uz 61 jer će biti sličnih dimenzija (10tak cm razlike) :)

fora je što mi se dirka na Casio CDPu baš dopala (taman da imam bolju dirku za klavire ili neke zahtevnije delove) pa bih najradije da kasapim neki 88-model :)

jedino ne znam koliko je sklona kvarenju na duže staze s obzirom da su baš jeftini modeli...