View Full Version : Mali instrumental
Ghost Dog
28-05-2013, 02:07 PM
https://soundcloud.com/ndvmusic/movie-theme-1
Nekakav mali "instrumentalčić" koji meni liči na temu iz nekog filma. Komentari i kritike dobrodo?li.
vakatt
28-05-2013, 08:45 PM
Meni je ovo skroz simpaticno, malo mi "bode usi" sound bass gitare, jel to neki VST ?
Ghost Dog
28-05-2013, 09:08 PM
Meni je ovo skroz simpaticno, malo mi "bode usi" sound bass gitare, jel to neki VST ?
Hvala na komentaru.
Jeste VST bas. MM Bass, simulacija Stingray-a.
Šta tačno zameraš? Malo je neprirodno dubok, je l' to? Većim delom C# (ako ima softveraša ovde, misli se na "Cis", a ne "Siii šarp" :grin:), dakle 3 polustepena niže od E.
Ja iskreno ne znam kako stvari funkcionišu kod bas gitara, u smislu, da li neko spušta štim i dokle? Uglavnom, kod MM Bass-a ima usemplovanih nota još dva komada "iza" (ima i C i H).
vakatt
28-05-2013, 09:17 PM
Konkretno nekako mi previse prostora zauzima u miksu, ne samo glasnocom neko i frekventno, moguce da je i zbog toga sto je tako nisko jer kad sa C# predjes na F# bolje mi legne. Inace sad kad poslusah jos koji put tema mi se svidja sve vise i vise :wink:.
Poslusah malo i ovaj "Four notes Blues" i slicnu zamjerku bi imao vezano bass gitaru, za moj ukus je to prejak nivo.. Mada opet , uzmi ovo kao poluamatersko misljenje, lijepo bi bilo da se neko od iskusnijih kolega ukljuci sa nekim savjetima :)
Ghost Dog
28-05-2013, 09:26 PM
Pojma nemam .... pre bi mi palo na pamet da se neko ovde požali da je bas previše tih (za moj ukus nije previše tih, i da, u onoj drugoj stvari jeste preglasan, ali ostavio sam ga tako za sada .... ko sluša na kompjuterskim zvučnicima neće imati zamerke :grin:). Takođe, koristio sam EQ da izbacim podosta "visokih" frekvencija sa tog kanala ....
Što je najgore, meni se nekako dopada kako se taj bas uklapa (u kompoziciji iz ove teme, ne u onoj drugoj), ali probaću sigurno da ga umiksam drugačije, čisto da vidim kako će zvučati. :)
Ghost Dog
29-05-2013, 08:49 PM
Probao večeras da doteram bas: fino leži ako se EQ još malo zavrne i volume blago utiša (bukvalno 1 ili 2 dB). :)
vakatt
29-05-2013, 09:33 PM
Izbaci i to da cujemo :)
Ghost Dog
29-05-2013, 09:50 PM
Ma jok, isti đavo. Nema smisla da kačim.
Mislim da ću, ako vreme dozvoli, možda da napravim novi aranžman. Ako to uradim, to ću okačiti. :)
Filip_
30-05-2013, 11:59 AM
Probao večeras da doteram bas: fino leži ako se EQ još malo zavrne i volume blago utiša (bukvalno 1 ili 2 dB). :)
Izbaci i to da cujemo :)
Ma jok, isti đavo. Nema smisla da kačim.
:confused:
Kako isti ako je bas sada "nastelovan", i ja hteo cuti, ali gazda kaze...:)
DzoniPFC
30-05-2013, 01:24 PM
Bass (mislim na sam instrument) zvuci previse tesko, clean, i otezava ostatak aranzmana.... mozda ce se uklopiti ako ga provuces kroz neki amp sim....
Inace, taj Scarbee stingray se kod mene (uglavnom) uklapa samo u neke retro funk/rnb ili pop aranzmane, nikad ga nisam koristio za rock svirku... Probaj sa jazz, precision ili rickenbacker :)
Ghost Dog
30-05-2013, 03:36 PM
Bass (mislim na sam instrument) zvuci previse tesko, clean, i otezava ostatak aranzmana.... mozda ce se uklopiti ako ga provuces kroz neki amp sim ....
Provučen je već kroz Ampeg SVX. :)
.... Inace, taj Scarbee stingray se kod mene (uglavnom) uklapa samo u neke retro funk/rnb ili pop aranzmane, nikad ga nisam koristio za rock svirku... Probaj sa jazz, precision ili rickenbacker :)
E, ovo nekako već dođe stvar ukusa. Tiše, glasnije, rasuto po frekvencijskom spektru, "skupljenoS ..... to su sve ipak prilično objektivne stvari. Ali, da li je sam po sebi bas dobar .... šta znam .... meni se Stingray/MM Bass jako sviđa i jednostavno volim da ga koristim. To je boles' koju ne želim da lečim. :grin:
Možda grešim. Možda jako grešim, ali moram da budem dosledan sve dok sam ne uvidim da grešim, ili da sam u pravu. :)
:confused:
Kako isti ako je bas sada "nastelovan", i ja hteo cuti, ali gazda kaze...:)
Kao što rekoh, imam nameru da sve malo doradim (ovo sam napravio za sat i po, čisto zato što sam imao malo inspiracije). Kad doradim, baciću ovde link. :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.