Log in

View Full Version : Cabasse Galiot(par rijeci o njemu)

Kapo
27-05-2013, 07:16 AM
Stvarno je na internetu tesko naci ista o ovim monitorima...
Bio bih zahvalan kada bi neko ko zna o cemu se radi, rekao par stvari.
Tu dole na linku ima slika i ima cijena...Naravno da li se isplati uopste to uzimati?!?

Unapriijed zahvalan,
Kapo.

http://www.pik.ba/artikal/5444734/cabasse-galiot/

awacs
27-05-2013, 12:02 PM
Cabasse ti je francuska Hi-Fi firma, dobra i ne ba? jeftina. Ono ?to sam čuo od njihovih zvučnika je radilo jako dobro, ali je bilo upareno sa njihovim pojačalima i bilo ba? skupo.

Ova cena od 150? mi malo... sumnjiva. Ko zna u kom su stanju, po?to mislim da je to model iz 1980-ih. Pitanje je i kako će raditi sa pojačalom koje ima? (ili će? ga tek kupiti). Ja bih oti?ao da ih čujem na licu mesta ili bih zaobi?ao tu ponudu.

Pozdrav,

Vasa

Rhino
27-05-2013, 02:18 PM
Sve sto sam cuo od te firme uzivo je fabricki audio sistem u auto industriji, tacnije u renaultu.. Za tu namjenu korektan, i vise od toga..

Prvi put cujem da imaju monitore.

awacs
27-05-2013, 02:48 PM
Sve sto sam cuo od te firme uzivo je fabricki audio sistem u auto industriji, tacnije u renaultu.. Za tu namjenu korektan, i vise od toga..

Prvi put cujem da imaju monitore.

Oni ovo nisu ni pravili kao "monitore" nego kao Hi-Fi zvučnike. Kao što rekoh, i ono što sam ja čuo uživo (po kućama) je radilo "više nego korektno", ali je bilo gurano njihovim mono blokovima. I nije bilo staro 30 godina ;)

Pozdrav,

Vasa

P.S. Evo, našao sam tehničku specifikaciju za Galiote:

http://www.forumcabasse.org/wiki/Galiote

Rhino
27-05-2013, 05:15 PM
Oni ovo nisu ni pravili kao "monitore" nego kao Hi-Fi zvučnike. Kao ?to rekoh, i ono ?to sam ja čuo u?ivo (po kućama) je radilo "vi?e nego korektno", ali je bilo gurano njihovim mono blokovima. I nije bilo staro 30 godina ;)

Pozdrav,

Vasa

P.S. Evo, na?ao sam tehničku specifikaciju za Galiote:

http://www.forumcabasse.org/wiki/Galiote

Da, evo tek sad gledam link.. Momak u prvom postu rece monitore, stoga tako i pomislih.

Ono, metuzalemi su zvucnici sto jes-jes, al djeluju funky :)

Vjerovatno bi trebalo mijenjat vjesanja i stosta jos tako da se necu vise upicat u temu.

OFF
27-05-2013, 05:44 PM
Monitori su zargonski naziv kojim hi-fi ljubitelji opisuju nepodnostojece zvucnike.... ne znaci da su namenjeni profi upotrebi

awacs
27-05-2013, 06:27 PM
Monitori su zargonski naziv kojim hi-fi ljubitelji opisuju nepodnostojece zvucnike...

...ili bilo koje zvučnike koje neko koristi za rad u studiju. :D Kapiram da je lik koji prodaje Cabasse ukapirao da mu dva para malih kompresionih kutija ne rade posao i da bi hteo da kupi "neke zvučnike sa boljim basom".

Pozdrav,

Vasa

Rhino
27-05-2013, 11:44 PM
Monitori su zargonski naziv kojim hi-fi ljubitelji opisuju nepodnostojece zvucnike.... ne znaci da su namenjeni profi upotrebi

Nisu to monitori, monitori su televizori od kompjutera.

OFF
28-05-2013, 07:09 AM
Salu na stranu ovi Cabasse su super ko radi u Cubaseu, a za pro tools se preporucuju ProAc zvucnici

Kapo
01-06-2013, 08:36 PM
Zahvaljujem se svima na datim informacijama i savjetima.
Lijep pozdrav,
Kapo.