View Full Version : samogradnja komentatorske kutije
kauboj24
24-05-2013, 09:20 PM
cao potrebna mi je pomoc da li neko ima neku semu za pravljenje komentatorske kutije ili kutije za simultani prevod
Na sta konkretno mislis,novinarsku audio distribuciju?Radim sa simultanim prevodima vec godinama,nemoguce ga je odraditi jednim uredjajem,koristi se ceo sistem.Nemam iskustva sa samoizgradnjom uredjaja,cisto pitam i zbog ostalih,na kakav uredjaj konkretno mislis?
awacs
25-05-2013, 07:05 PM
Na sta konkretno mislis,novinarsku audio distribuciju?Radim sa simultanim prevodima vec godinama,nemoguce ga je odraditi jednim uredjajem,koristi se ceo sistem.Nemam iskustva sa samoizgradnjom uredjaja,cisto pitam u zbog ostalih,na kakav uredjaj konkretno mislis?
Verovatno misli doslovno na "kutiju za snimanje spikera" (voiceover booth). Mislim da ima već dosta toga napisanog u okviru tema koje se bave "vocal booth-ovima" za pevanje. Manje-vi?e je ista stvar u pitanju, i akustički i ergonomski...
Pozdrav,
Vasa
blags
25-05-2013, 07:07 PM
Mislim da kolega misli na uredjaj sa jednim mikrofonskim predpojacavacem i dva izlaza i naravno prekidacem sa kojim se bira izlaz koji je u funkciji(tkzv. strani/srpski jezik preklopnik.
Kolega je za tu namjenu iskoristio neki od malih behringerovih miksera sa jednim ili dva mikrofonska ulaza. Ne mogu se sjetiti sta je tacno uradio ali mislim da je iskoristio neke od prekidaca koji su vec postojali na mikseru plus neku svoju modifikaciju. Naravno, izvadio je plocu i to sve lijepo upakovao u adekvatnu kutiju. Vjerovatno ti ovo i nije od neke pomoci al` eto da pokusam.
To je pretpostavljam onda to,neka analogna, uproscena verzija prevodilackog pulta,nekakav spliter signala sa selektorom izlaza...
awacs
25-05-2013, 08:58 PM
Tek sad kapiram koliko sam proma?io temu :rotfl::ups::D A jbg... :)
Pozdrav,
Vasa
A ja tek sad skapirah da se pod "opremu" mogu svrstati i booth kabine,sto jes jes.Morace coek objasniti na sta misli.Brzi mi prsti od pameti :banghead: :)
awacs
25-05-2013, 10:29 PM
Brzi mi prsti od pameti :banghead: :)
...kao i meni :rotfl:
Jezik je čudo :)
Pozdrav,
Vasa
kauboj24
26-05-2013, 01:19 AM
tacno tako kolege treba mi ovakva kutija za rad za sportske prenose ili simultano prevodjenje, ok je ideja sa mikserom samo je problem naci dobar preklopnik ili prekidac da kad se prebacuje sa jezika tj kanala na kanal da se ne cuje onaj zvuk prekidaca ...
a komentatorksa kutija se sastoji od dva izlaza , jedan mikrofonski ili dva( zbog gosta ) ulaza, dva izlaza za slusalice , ulazi za dovodjenje externih signala za mix ili glavnog tona za prevodenje, a da pojednostavim evo kako to izgleda
http://sams.rs/v3/sr/proizvodi/audio-komunikacija/382-kb-22-komentatorska-kutija
i da li neko ima semu za http://sams.rs/v3/sr/proizvodi/audio-komunikacija/476-cza-14-cetvorostruka-komunikaciona-jedinica ili nesto slicno za komunikaciju
Mislim da bi bilo koji iskusniji elektronicar mogao konstruisati nesto tako,klasicna varijanta malog namenskog audio miksera.
Mali offtopic,nemam iskustava sa analognim spravama te namene,godinama vec radim sa Bosch digitalnim konferencijsko-prevodilackim+ sistemom koji je neki evropski standard i ima veoma mnogo razlicitih 'system point' namenskih jedinica ovakvog tipa, a sve se vezuju jednim istim kabelom,kroz njihov digitalni DCN protokol,vecina stvari se resava programiranjem sistema iz centralne tacke.Jedan takav stariji smo instalirali u Saveznoj a jedan noviji u Pokrajinskoj Skupstini.Neverovatno mocan digitalni audio sistem koji kao takav postoji vec mnogo mnogo godina,znacajno pre nego sto su se neke digitalne novine pojavile u muzickoj industriji.
kauboj24
27-05-2013, 10:34 AM
znam za bosh radio sam na njemu i instalirali smo ga u parlament CG i perfektno radi kao i DIS, a sad meni treba nesto home made varijanta ali da radi , probao i sa flip flop prekidacima zakacenim na neki jeftini mikser ali se cuje onaj prelaz sa kanala na kanal e ja bi to da izbjegnem a mislim da bi bilo interesatno resenje za napraviti
Eomsy
28-05-2013, 11:50 AM
Ali ova tema nema nikakve veze sa "Dizajn i konstrukcija studija" :confused: ...
kauboj24
05-06-2013, 03:54 PM
Ali ova tema nema nikakve veze sa "Dizajn i konstrukcija studija" :confused: ...
ima komentatorska kutija ili intercom sistem komunikacija u studio ima ima :)
Eomsy
06-06-2013, 04:43 AM
ima komentatorska kutija ili intercom sistem komunikacija u studio ima ima :)
Sorry, krivo sam ubrao :D
Sent from Predator's phone
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.