PDA

View Full Version : hitnoo pomoc :) XG yamaha?

branoy
23-05-2013, 07:50 PM
e ljudi trebate mi ko oko u glavi :D!!
kako da vidim sve boje i da pozovem ih iz vsti plugina YAMAHA S-YXG50?
znaci voleo bih koristiti taj plugin max al ne znam kako pozvati neku boju niti znam napamet sta pozvati, sta ima u njoj, a ??

pod dva, kako i sa cim najbolje kontrolirati ovaj pluggin, izvuci max iz njeg/?
ne samo odsvirat midi nego i dati mu zivosti sa svih strana iz njeg sto ima, od efekata, cut of, svegaa

idvi
23-05-2013, 08:05 PM
e ljudi trebate mi ko oko u glavi :D!!
kako da vidim sve boje i da pozovem ih iz vsti plugina YAMAHA S-YXG50?
znaci voleo bih koristiti taj plugin max al ne znam kako pozvati neku boju niti znam napamet sta pozvati, sta ima u njoj, a ??

pod dva, kako i sa cim najbolje kontrolirati ovaj pluggin, izvuci max iz njeg/?
ne samo odsvirat midi nego i dati mu zivosti sa svih strana iz njeg sto ima, od efekata, cut of, svegaa

...malo me zbunjola.:) probaj ovde http://jp.yamaha.com/products/music-production/
Mislim da trebas sound font..i tako nesto.
Procitaj ovaj forum tu nesto zbore o tome!
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=136018

I JOŠ NEŠTO..sjecam se davno prije i ja sam s time kemijao i kolko pamtim nešto mi zbrkalo sa pc-em..mislim da posle nisam mogao niti ga deinstalirati ..ili tako nešto..ostalo mi to u glavi tako da sam ga potpuno izbrisao sa HDD...!??

branoy
23-05-2013, 10:58 PM
nasao sam XG EDITOR za Cubase 5 dzaba, orginal. evo svima
http://download.yamaha.com/search/detail/?category_id1=16277&category_id2=16365&product_id=105242&asset_file_language=JA&asset_id=21091&language=ja&site=jp.yamaha.com

sve yamahe poseduje i hardwer i soft, izaberete model i radite,
instalira se kao midi plugin, ima i knjiga uz njeg. sreca na ENG je. iako je instal na JAP
poz

romario
24-05-2013, 07:32 AM
gdje je knjiga kolega ...

idvi
24-05-2013, 11:42 AM
nasao sam XG EDITOR za Cubase 5 dzaba, orginal. evo svima
http://download.yamaha.com/search/detail/?category_id1=16277&category_id2=16365&product_id=105242&asset_file_language=JA&asset_id=21091&language=ja&site=jp.yamaha.com

sve yamahe poseduje i hardwer i soft, izaberete model i radite,
instalira se kao midi plugin, ima i knjiga uz njeg. sreca na ENG je. iako je instal na JAP
poz

..cekaj jel ti to mene zaj.....:shock: pa ja sam ti to i poslao..nemoj da se kiti? tudjim perjem:rotfl::D

LAMPASH
24-05-2013, 12:05 PM
Branoy druze, ja mislim da sam koristio taj plugin tamo negde pocetkom veka, i ako se dobro secam kada se on instalira kreira novi MIDI port preko kojeg mora da radi.

branoy
24-05-2013, 02:24 PM
idvi, kao prvo poslao si link od yamahe, nisi poslao direkt link od neceg sta mi je trebalo, jer verujem isto da ni ti nisi imao pojma za ovaj plugin al si dao link yamahe pa kao trazi tu. plus pricas napamet neku pricu trzi soundfont?? plus taj vsti plugin nikad ne moze da utice na windows i da se zajebe, to je sasvim obican vsti plugin, koji sam treba par koraka paznje,, msm el se ti zezas? ne se ljutis!! na plugin na yamahi sam dosao citanjem mnogo drugih sajtova, koji su me uputili direkt na to, i da taj postoji samo za cubase 5 u instal modu, sto mi max odgovara :)

lamash@ to je sasvim normalno, ubacis plugin, kreira ti midi traku odmah sa njim ako zelis ako ne kasnije rutovanjem kako gde i sta, i naravno da radi al svira samo pocetni piano.

psionic
24-05-2013, 03:39 PM
Cekaj, svi ste se nesto zbunili...

Branoy je trazio neki softver za kontrolu XG parametara, a ne program koji proizvodi XG zvuke.

Usput, postoji taj S-YXG50 stariji plagin, kojem ne treba soundfont, vec ima u sebi XG zvukove i podleze XG standardu.
Inace, XG je prosiren GM(general midi) standard, koji je yamaha pokusala da progura, obogacen mnostvom poboljsanja.

Postojao je, koliko se secam, S-YXG50 i S-YXG100. Oba su soft XG generatori, sa time sto se jedan od njih zapravo integrisao u sistem, nesto kao Microsoft MIDI synthesizer, pa smo u to vreme instalirali onaj MIDI-Yoke, virtualni MIDI port, kako bi pristupali XG zvucima. E sad, davno to bese, ne secam se sta i kako tacno treba. Dakle Yamaha XG WDM Soft Synth

Napravili su i VSTi varijantu (OVDE (http://audioz.info/audio-software/pc/50920-download_yamaha-pack-r2r.html)) valjda kasnije, bez uplitanja u sistem (ona "normalna" verzija ionako radi samo na XPu x32)...

Branoy, svaka cast kako izvlacis to "retro" digitalno djubre :D Probaj NI BandStand, to je GM sintisajzer, ali sa odlicnim zvukovima i mogucnostima. Svakako je mnogo bolji od obicne M$ midi implementacije, mada ovo XG cudo nije uopste za bacanje... Ovaj predivni "tjun" ce prepoznati svi koji su ikada hteli da se bave muzikom na PCju :D

Samo XG-50 softsynth (u to vreme je harao samo hardver i SFont, a VSTovi nisu ni postojali, tako da je ovo bilo prilicno impozantno...)
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/43ETVRG74L0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

branoy
24-05-2013, 04:13 PM
tako je psionic, samo me interesovalo kako iz tog plugina naci i menjati zvukove.sto se tice ovih novih sintova slabo me sta privlaci kao mene licno, ja volim muzikalnost, stare stvari, cast svemu novom, ovaj plugin ima sve boje koje me zanimaju, i sa XG se cuda stvararaju, uzivam u muzici, dok ovo danas samo tuc tuc loopovi, sranja, mislim na sve sto se pravi samo sintovima,
sve je to lepo, al kad ja ubacim neki XG midi i pustim kroz taj sint XG, vrati mi se zivot!! ko razume razume, ko ne jbg,

evo jedan na brzinu snimljen XG
http://picosong.com/F8ti/

e sad posto postoji varijanta vsti moze se sve do jednog instrumenta jos farbat na kanalima,
ovo je samo iz jednog plugina

pc. da dodam, kad udjem u cubase, insertujem taj vsti plugin, svira klavir, to ok,, onda odem na midi plagin insertujem XG EDITOR, u njemu udjem nadjem boju neku sad pa sad, i ostane boja, e sad kad snimim projekat pa ponovo ucitam, samo se cuju sve klaviri u cubesu?? sta treba jos?

psionic
24-05-2013, 05:19 PM
pc. da dodam, kad udjem u cubase, insertujem taj vsti plugin, svira klavir, to ok,, onda odem na midi plagin insertujem XG EDITOR, u njemu udjem nadjem boju neku sad pa sad, i ostane boja, e sad kad snimim projekat pa ponovo ucitam, samo se cuju sve klaviri u cubesu?? sta treba jos?

Program change parametar ? Probaj i da u filteru za midi (cubase properties) iskljucis Sysex i Program Change filtriranje... Mozes i rucno da editujes kontroler za Program change pa zapamtis projekat

Probaj da nadjes neki .xml template za Cubase, moci ces direktno iz Cubasa da menjas zvukove (sa korektnim nazivima) i sve ostalo. Ja npr imam za Korg Pa3x template i direktno iz Cub MIDI kanala mu biras boje i ostalo... Malo moze da bude zeznuto da nadjes xml template za taj xg, mada pretpostavljam da ima. Ako naidjem na neki, postovacu...

Naravno, mozes da nadjes negde .pdf za implementaciju MIDI parametara za XG, pa sve rucno, ali to je muka. Ovi "stariji" sto su radili sa midi hardverom ce mozda nesto vise moci da kazu na tu temu...

LAMPASH
24-05-2013, 10:39 PM
Postojao je, koliko se secam, S-YXG50 i S-YXG100. Oba su soft XG generatori, sa time sto se jedan od njih zapravo integrisao u sistem, nesto kao Microsoft MIDI synthesizer, pa smo u to vreme instalirali onaj MIDI-Yoke, virtualni MIDI port, kako bi pristupali XG zvucima. E sad, davno to bese, ne secam se sta i kako tacno treba. Dakle Yamaha XG WDM Soft Synth

Pa o tome i ja pricam!

idvi
25-05-2013, 08:10 AM
idvi, kao prvo poslao si link od yamahe, nisi poslao direkt link od neceg sta mi je trebalo, jer verujem isto da ni ti nisi imao pojma za ovaj plugin al si dao link yamahe pa kao trazi tu. plus pricas napamet neku pricu trzi soundfont?? plus taj vsti plugin nikad ne moze da utice na windows i da se zajebe, to je sasvim obican vsti plugin, koji sam treba par koraka paznje,, msm el se ti zezas? ne se ljutis!! na plugin na yamahi sam dosao citanjem mnogo drugih sajtova, koji su me uputili direkt na to, i da taj postoji samo za cubase 5 u instal modu, sto mi max odgovara :)

lamash@ to je sasvim normalno, ubacis plugin, kreira ti midi traku odmah sa njim ako zelis ako ne kasnije rutovanjem kako gde i sta, i naravno da radi al svira samo pocetni piano.

....:shock::confused: prijatelju malo si me razocarao...pa zar nisi primjetio da sam post poduplao sa ikonama koje bi trebale znaciti moju SAMOIRONIJU..tj na moje ne znanje! Natuknuo sam da sam daaaaavno ne?to petljao sa nekavim XG ilti tako nekako i td...dakle::harmonikas::D

darkstar
25-05-2013, 10:57 AM
Cekaj, svi ste se nesto zbunili...

Branoy je trazio neki softver za kontrolu XG parametara, a ne program koji proizvodi XG zvuke.

Usput, postoji taj S-YXG50 stariji plagin, kojem ne treba soundfont, vec ima u sebi XG zvukove i podleze XG standardu.
Inace, XG je prosiren GM(general midi) standard, koji je yamaha pokusala da progura, obogacen mnostvom poboljsanja.

Napravili su i VSTi varijantu (OVDE (http://audioz.info/audio-software/pc/50920-download_yamaha-pack-r2r.html)) valjda kasnije, bez uplitanja u sistem (ona "normalna" verzija ionako radi samo na XPu x32)...

Branoy, svaka cast kako izvlacis to "retro" digitalno djubre :D Probaj NI BandStand, to je GM sintisajzer, ali sa odlicnim zvukovima i mogucnostima. Svakako je mnogo bolji od obicne M$ midi implementacije, mada ovo XG cudo nije uopste za bacanje... Ovaj predivni "tjun" ce prepoznati svi koji su ikada hteli da se bave muzikom na PCju :D

Samo XG-50 softsynth (u to vreme je harao samo hardver i SFont, a VSTovi nisu ni postojali, tako da je ovo bilo prilicno impozantno...)
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/43ETVRG74L0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I koliko se secam, postojala je kartica sw1000xg, koja se mogla nakaciti na famoznu yamaha dsp factory kartu ....

I slatke farbe je to imalo !

branoy
25-05-2013, 02:48 PM
idvi ne brini :D ahaaa!

darkstar, bas tako ovaj sint sladak!! te boje, toplina, analogija u mnogim, mekano zvuce, lepo,, u celini kad uradis aranzman nista nije potrebno specijalno farbat, zvuci. iz istog su generatora. msm vsti a yamaha ima hall svoj prva liga.

mnogih vsti imas danas, al to je sve debelo, da kad stavim 5 boja ne znam ko sta svira. ja volim sto i kazem muzikalnost, secam se pre deset god koliko sam bio kreativan, danas me prvo glava zaboli od mixanja ovih sinteva, pa tek onda cujem nesto kad su mi vec usi pune i dosadilo zajebavat se sa sredjivanjem boja po kanalima,

ove stare, stavi, budi kreativan i to je to, moram pohvaliti jos jedan koji ima produkciju isto dobru, roland hiper canvas,

on i jamaha su full.

pitanje ima li gde naci tu karticu , citao sam ja o njoj, sw100xg? kolko je to para? i jel ista dobijam sa njom vise osim sa ovom pluginom? znam da je to i muzicka karta i naravno ima u sebi vec instaliran XG sa soundima.? pa se pitam mozda i ne trebam je trazit, jer boje u ovom pluginu i u toj su verovatno iste, ne verujem ni da sta bolje zvuce

LAMPASH
25-05-2013, 03:17 PM
pitanje ima li gde naci tu karticu , citao sam ja o njoj, sw100xg? kolko je to para? i jel ista dobijam sa njom vise osim sa ovom pluginom? znam da je to i muzicka karta i naravno ima u sebi vec instaliran XG sa soundima.? pa se pitam mozda i ne trebam je trazit, jer boje u ovom pluginu i u toj su verovatno iste, ne verujem ni da sta bolje zvuce

Ej, drugar ima neku staru intelovu masinu, i na njoj ima neku yamahinu kartu(PCI). Video sam da na njoj ima chip na kome pise XG (videh to kad sam mu sredjivao komp i podizao win), znaci da ima te farbe, e sad ne znam da li se to isplati prodavati, jer to ne vredi vise od 10-15 jura. Ali ako te bas toliko zanima pitacu ga. Mada ne razumem sta ce ti karta kad imas taj plugin?

branoy
25-05-2013, 03:51 PM
aha, pa dobro msm to i pitam :) dal mi treba ta kartica, jer i onako imam dobru kartu, sad da uzimam jos jednu radi xg a ono u sustini isto sto i ovaj plug vec na mojoj karti. msm nisam imao dodira sa njima

Tranzit
29-05-2013, 08:47 AM
Nadji negdje Yamahinu SW1000XG kartu, ona je non plus ultra kada je u pitanju XG Standard.

branoy
29-05-2013, 09:40 AM
posto je to stara karta, imal to latenciju? kad se svira i unosi midi? haha, ponudio mi je jedan forumas u inbox. ne znam ni koliko para dat za tu avanturu

i mozel to na win7, u mene svi 64bit, nemam drugi sistem osim OS X

darkstar
29-05-2013, 05:55 PM
Da ,dsp factory ima grdan problem sa latencyem,nikad resen ... naravno ako se dobro secam neki rus je izasao sa resenjem koje je bilo nestabilno,ali kad je radilo radilo je ...
Ne isplati se kupovati je,jer mislim da sw1000xg radi samo sa dsp factoryjem...a i nisu bas takve farbe da je vredno toga(po danasnjim standardima).

branoy
29-05-2013, 06:09 PM
druze mene mnogo ne interesuje srtandard, mene interesuje nesto sto mi se svidja sto volim, i do neku godinu visio je npr turbo folk u svakoj gajbi, dosadio i bogi i narodu, vraca se prava narodna muzika, u ostalim pravcima ne znam , ne bih napame, msm znam dovoljno, i vidim svud je isto, nema gruvanja, ljudi vole da slusaju muziku, evo nasao neki strani radio eurodance 90s, to je milina slusat, i tek vidim odakle su nasi denseri sve do jedne ideje pozajmili haha, al sve je za 5.

meni je odlicno ovo iz ovog vsti XG, samo jos se jebem sa njim, sta god snimim, kad ponovo ucitam cubase sami piani!! :( znaci na svakom vsti kanalu tom XG je XG edit midi plugin, izaberem boju, radi ko luda, uradim neki mix, snimim projekat cubes, udjem ponovo sam pijana, iako i dalje na tom xg editoru stoje boje koje sam birao.

upalio g1000, ubacio jedan vsti XG plugin ,on naravno ima 16midi kanala i toliko mesta za instrumente, pustim g1000, na kanalu je ANY bilo koji midi da sve prima, krene stil zvuci do j. snimim traku pa cu je nekad disslove, ucitam projekat opet sve osim 10 kanala piana !! aa cokoladu ti!!! haha