Log in

View Full Version : Specrum analizer ali hardver..

spartakus
07-05-2013, 08:48 PM
Hej cao veliki pozdrav svima.vec duze vreme razmisljam kako bi bilo dobro da pokusham da zbudzim par komponenti i da dobijem poseban monitor koji ima spektrum(sonogram).ja se nadam da ce se neko od vas sloziti samnom oko ovoga,verujem da je kao fabricka komponenta to jako skupo(bar za mene,sa ovom platom).ja smatram da je jako bitno imati to kao nezavisna jedinica od dawa.imam ja dva 22"monitora i uzecu uskoro i treci(ali nije to to) pa me zanima dali je moguce nekako povezati par komponenti i dobiti nezavisni specrum..

Sky Net
08-05-2013, 04:41 PM
Plugin Voxengo span. Besplatan.

spartakus
08-05-2013, 09:34 PM
Pa waves paz analizer,pa cubasov spectrum pa analizer pro(izotop,smartelectronix imam ih bash dosta) na dva klika i eto ga ali kao sto sam naveo zanima me dali se neko upustao u to da napravi externi analizer.mozda sam smorio sam ovom temom ali ja sonogram posmatram kao Jako bitna merna alatka bez koje se ne moze.nije ono fora video sam u tom i tom studiju pa hocu ja nesto slichno da imam..ako neko poseduje uredjaj(mislim na hardver)aj ako moze neko mishljenje jos,ima ovde bash iskusnih pa ako ih ne mrzi da kucaju.a da josh neshto jako bitno ja mrzim pt i logic nevidjeno sranje:pzezam se naravno..:p

awacs
08-05-2013, 09:54 PM
Jako bitna merna alatka bez koje se ne moze.

To je "bitna merna alatka bez koje se ne može" ako se baviš merenjem i analizom u naučne svrhe ili restauracijom zvuka. Za šta bi od to troje koristio tu alatku?

Pozdrav,

Vasa

DzoniPFC
08-05-2013, 10:04 PM
To je "bitna merna alatka bez koje se ne mo?e" ako se bavi? merenjem i analizom u nau?ne svrhe ili restauracijom zvuka. Za ?ta bi od to troje koristio tu alatku?

Pozdrav,

Vasa

(predpostavljam) Zbog "osecaja", kao da si za nekom besnom konzolom...Lepo izgleda kad svetli u mraku... :)

spartakus
09-05-2013, 12:58 AM
Ponajvishe zbog analize zvuka.dosta bih bilo lakshe barem meni..ja dozivljavam taj analizer kao i zvucnik sto vishe gledas to ti je jasnije.mislim da imam ideju kako bih mogao to da odradim,ali aj sutra ustajem rano uzas..

BlasterMaster
09-05-2013, 01:25 AM
chini mi se da trazis nesto slicno ovome, to je spektrum analajzer od samsona, nego nema toga vise da se nadje, i ja trazio, dobro dodje za rek plus malo svetla pe*eraja ovo ono :) ...

http://i107.photobucket.com/albums/m283/bowtie427ss/samsond1500.jpg

Bockie
09-05-2013, 08:11 AM
Realno je daleko "važniji" nekakav "phase scope"...ako je do "važnosti", bar za rad u studiju...osim eventualno da treba spectrum na nekom većem live eventu pa onda ajde eto...

Za sve ostalo par svežih ušiju i ozvučenje (monitoring) koje se dobro poznaje su apsulutno dovoljni...!

VladaNS
09-05-2013, 08:27 AM
Auuu ovog samsona bih kupio samo da mi ukrasava sobu, realno ga ne bi koristio :)

spartakus
09-05-2013, 10:00 AM
Moja ispravka mislio sam na phase scope.sve vishe sumnjam da bih ja to mogao da napravim..

mladjastojanovic
09-05-2013, 10:41 AM
Meni se Specrum analizer i phase scope cine korisnim, narocito ako nemas poverenja u monitoring ili je on ogranicen u nekom smislu. Nisu to neophodne stvari ali mogu da pomognu... a i svetle u mraku ;)

spartakus
09-05-2013, 03:24 PM
Ustvari meni taj phase scope,treba samo da bih mi svetleo u sobi,josh ako su lampice plave vrh.
Sala na stranu,ako neko ima ideju kako bih mogao nekako da probam sam da "zbudzim"taj fazni analizer bio bih mu zahvalan..

spartakus
10-05-2013, 10:17 AM
Potreba za ovim phase scopom prvenstveno sto imam problema u mixu koje ne uspevam da reshim nikako.sad sam nashao u nekom casopisu intervju kornelija kovaca i kaze covek fazni poremecaj je neizbezan kada 5razlicitih zvukova sacinjavaju jedan..npr imamo melodiju koja se sastoji od 12tonova,ja obicno podelim 4tona na jedan synth 4na drugi itd.kako pesma tece i automatizacija prati i rthm i sve je sinhrono pocinje da da se mesa npr pad ili lead sa kikom ili basem.a na pocetku pesme isti instrumenti i normalno nema konflikta.eqvalizovao do besvesti automatizovo i volumen na kriticnim instrumentima,i dodavao revb i gate ali ne valja..

silicon science
10-05-2013, 11:29 AM
Potreba za ovim phase scopom prvenstveno sto imam problema u mixu koje ne uspevam da reshim nikako.sad sam nashao u nekom casopisu intervju kornelija kovaca i kaze covek fazni poremecaj je neizbezan kada 5razlicitih zvukova sacinjavaju jedan..npr imamo melodiju koja se sastoji od 12tonova,ja obicno podelim 4tona na jedan synth 4na drugi itd.kako pesma tece i automatizacija prati i rthm i sve je sinhrono pocinje da da se mesa npr pad ili lead sa kikom ili basem.a na pocetku pesme isti instrumenti i normalno nema konflikta.eqvalizovao do besvesti automatizovo i volumen na kriticnim instrumentima,i dodavao revb i gate ali ne valja..

ja bi voleo da chujem to sto si radio

awacs
10-05-2013, 11:54 AM
ja bi voleo da chujem to sto si radio

www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42582

Pozdrav,

Vasa

spartakus
10-05-2013, 12:57 PM
Matoro je ali bash i cak shta vishe aljkavo i na brzinu,okacicu nesto normalno..

awacs
10-05-2013, 01:21 PM
Nema veze, ako ti je to usputna delatnost koju sprovodiš na zvučnicima od 10€ dobro je.

Što se tiče proveravanja faza, po meni je MONO check merodavniji od phase scope-a.

Pozdrav,

Vasa

spartakus
10-05-2013, 04:21 PM
Da vaso ja sve to iz hobija,samo sto sam po prirodi fanatik i naravno oboleo za zvukom..

awacs
10-05-2013, 04:51 PM
po prirodi fanatik i naravno oboleo za zvukom..

...kao i većina ovda?njih članova. Ali zvuk se slu?a, ne gleda se.

Pozdrav,

Vasa

spartakus
10-05-2013, 05:55 PM
Nekad sam u situaciji da nazalost jedino mogu da ga gledam(nocu kada se radi ipak treba imati obzira prema drugima)sve samo ne slushke..
Nego razmisljam kada bih nabavio komp(sa jednim jezgrom)i npr neku zvucnu i da zvuk sa ovog kompa samo prolazi kroz taj komp koji bi imao phase scope..smorio sam..

spartakus
10-05-2013, 06:05 PM
Radio sam mono proveru projekata i najbolesnije sto nisam uspeo ni uz pomoc toga da reshim problem,necu da greshim dusu ta mono provera zna bas dosta da pomogne.gotovo na svakom projektu koristim poneki mono synth za npr neki lead pa mozda se zato stvara taj konflikt faza,josh preko tog lead syntha mono delay,nisam pametan..

Granata
10-05-2013, 09:29 PM
Radio sam mono proveru projekata i najbolesnije sto nisam uspeo ni uz pomoc toga da reshim problem,necu da greshim dusu ta mono provera zna bas dosta da pomogne.gotovo na svakom projektu koristim poneki mono synth za npr neki lead pa mozda se zato stvara taj konflikt faza,josh preko tog lead syntha mono delay,nisam pametan..

pa ako je synth mono, onda ce valjda biti manje problema sa fazom?

I jesi li uspeo uopshte da reshish probleme sa softverskim phase scopeom?

meni nije bash jasno iz tvog pisanja kakve konkretno probleme imash sa fazama? uvek postoji prirodno nekakva interakcija medju fazama razlichitih traka i u razlichitim delovima spektruma, pretpostavljam da mislish na interakciju kicka i basa i na loshu translaciju stereo synthova u mono?

spartakus
10-05-2013, 10:02 PM
Mislim da znam gde greshim evo primera.
Cesto zapocinjem projekat tako shto palim omiljene synthove fm 7 i ni pro53 obicno odmah u startu napravim lanac efekata npr oligaric filter,tesla rescue,cubase mono delay,voxengo marvel eq.a od midi efekata cubase arpache 5,i josh napravim sendove npr mg trigger gate i waves rverb.na samoj pocetnoj tacki projekta ja treba da zadam volumen i da sve shto se izdogadja nikako neutice na glasnocu ili freqventni opseg tog instrumenta(jbt pa da probam jednostavno compresor da ubacim u lanac,uvek pravim veshtacki sidechain i nevolim kompresore bash nesto,zato shto uvek morash da napravish neki kompromis,90% istretiranog materijala pomenutim compres zvuci extra a 10% uvek otpadne ili se samo spljeska(slobodno receno). meni se to dogadja..no shto se tice faza ono shto je vasa pomenuo mono korekcija malo pazljivije slushanje i reshen problem..

Granata
10-05-2013, 10:08 PM
pa eto, znachi nema potrebe za hardverskom analizom :grin:

bubu
10-05-2013, 10:19 PM
a majko mila pustite čovjeka. Oće da da pare na svjetlucavi uređaj i očito to jako ?eli (iako nema koristi od toga. Sumnjam da ima i od muzike previ?e koristi, pa za? bi i u ovome tra?io smisao i korist). Kupi ti to ako uspije? naći

spartakus
10-05-2013, 11:11 PM
Nema teorije,hocu reci mnogo para treba,tako da mi preostaje jedino da uzmem krsh od kompa da sluzi samo za to.ni ujednom trenutku nisam to posmatrao kao fensy svetiljka u sobi vec kao nesto potrebno.kao npr ja sam neko vreme odlepio dok sam shljakao na cubasu na jednom monitoru,treba mi prostora.potreba da pratim vishe radnji istovremeno e sad kao sto rekoh ja nezaradjujem od muzike ali sam ludak za zvukom ali bash,tako da ako neko zna neku bolju kombinaciju da se poveze to bio bih mu zahvalan...

nikolaivanic
11-05-2013, 09:12 AM
Nije mi jasno zasto ti treba drugi comp? uzmes jos jedan monitor, drugu karticu sa jos 2+ monitorska izlaza, ubudjis da sve sljaka.. neki vst analizer u master i to je to. jaci kompovi bez problema rade sve odjednom..

spartakus
11-05-2013, 10:09 AM
Ja sam sve optimizovao prema kompu i meni je uvek upaljen smartelectronix i izotop 3 na kome uvek mogu da pogledam phase scope,ali imam utisak da bih vishe trebalo da posmatram muziku koju su odsljakali profi engineri bash kroz taj phase analizer.ovaj komp na kome radim muziku planiram da iskoritim tako sto cu imati 3editing ekrana(mnogo elemenata,ja nazalost moram tako tesko mi da se snadjem,pa u jedan rm3 ja zabodem 18zvukova* po 6rm 3,koje imaju i grupe i sendove i naravno tona automatizacije).postoji nacin da se sav taj zvuk sinhronizuje uz pomoc automatizacije,da nedavim sav taj proces trazi da konstantno visuelno pratim tu automatizaciju(ma iskreno za to mi je i 3 22"ke malo)i da je razvijam kako se projekat odvija.no taj phase scope bi pomogao tako shto bih uvek mogao da posmatram u njega npr dok slusham psarasa ili dok npr gledam game of trons.imam utisak da propushtam neki deo spektra koji bih mogao da iskoristim za neshto(moje misljenje).molim vas za razumevanje da neko nemisli kao vidi ga freak 3 monitora hoce josh..

Byte
11-05-2013, 12:38 PM
sinko pazari ff 400 ili 800 skini DIGICheck
vise od 3 monitora ti ne treba
i batali psarasa ima staru produkciju
bolje slusaj delirianta ili gledaj sta vise volis

silicon science
11-05-2013, 01:00 PM
Ja sam sve optimizovao prema kompu i meni je uvek upaljen smartelectronix i izotop 3 na kome uvek mogu da pogledam phase scope,ali imam utisak da bih vishe trebalo da posmatram muziku koju su odsljakali profi engineri bash kroz taj phase analizer.ovaj komp na kome radim muziku planiram da iskoritim tako sto cu imati 3editing ekrana(mnogo elemenata,ja nazalost moram tako tesko mi da se snadjem,pa u jedan rm3 ja zabodem 18zvukova* po 6rm 3,koje imaju i grupe i sendove i naravno tona automatizacije).postoji nacin da se sav taj zvuk sinhronizuje uz pomoc automatizacije,da nedavim sav taj proces trazi da konstantno visuelno pratim tu automatizaciju(ma iskreno za to mi je i 3 22"ke malo)i da je razvijam kako se projekat odvija.no taj phase scope bi pomogao tako shto bih uvek mogao da posmatram u njega npr dok slusham psarasa ili dok npr gledam game of trons.imam utisak da propushtam neki deo spektra koji bih mogao da iskoristim za neshto(moje misljenje).molim vas za razumevanje da neko nemisli kao vidi ga freak 3 monitora hoce josh..

Ju tok tu mach plus ulozi barem 200 evra u zvuchnike pa moooozda bude iole neke zabave od tog tvog tripovanja oko muzike.. realno brate

spartakus
11-05-2013, 01:59 PM
Imash pravo silicone dizem ruke od cele ideje,vezano za phase scope..