PDA

View Full Version : ? program mp3->Wav sa sminkanjem?

nikolaivanic
25-04-2013, 01:36 AM
Treba da radim snimanje, doneli matrcu iz nekog studija na mp3/128kbs:banghead:...
Ljudima dali to, ne mogu da im objasnm razliku izmedju originalnog remixa /wav na 44k/16-24bit i ovog sto su dobili... nisu ni culi za to:rotfl:
Muzcarska posla...
Elem, otvara to forge i sonar, naprave wav.. al, ima li neki program da ulepsa zvuk-izmisli sve sto fali orignalu tj mp3?

Francuz
25-04-2013, 07:05 AM
Nema bar koliko ja znam steta sto nije u Flac formatu tu se najmanje gubi od tih kompresovanih .

Bockie
25-04-2013, 09:05 AM
Dakle ima program:

- Neka ti maj...likovi nazovu taj studio i kažu da im daju normalan fajl.

Koliko je tu ko ozbiljan, da bi se ti time bavio?
(mislim na ulepšavanje tog srnj što si dobio)

Koliki pacer treba da si da uopšte daješ ljudima mp3, ili još gore da ga primiš jer ne kontaš razliku...?

Možeš staviti malo EQ, otvori visoke (ako nema baš onog cvrkutanja), posle malo komprimuješ, dodaš koju liniju nečega i to je to...nema tu neke velike pomoći koja će napraviti pitu...:wink:

damir23
25-04-2013, 09:34 AM
Treba da radim snimanje, doneli matrcu iz nekog studija na mp3/128kbs:banghead:...
Ljudima dali to, ne mogu da im objasnm razliku izmedju originalnog remixa /wav na 44k/16-24bit i ovog sto su dobili... nisu ni culi za to:rotfl:
Muzcarska posla...
Elem, otvara to forge i sonar, naprave wav.. al, ima li neki program da ulepsa zvuk-izmisli sve sto fali orignalu tj mp3?

ne kontam ba? ovo
treba? raditi snimanje a ima? matricu...dal samo neku podlogu ili ?to
usput jesi li siguran da su im to uopće uvalili..mo?da su oni tra?ili ne?to da čuju u autu, kod kuće...kaj ja znam..I to im se svidjelo pa misle da je to to
A ako je podloga u pitanju, mislim bas, bubanj, pa lak?e ti je da napravi? novo. Ili ?to ka?e Bocki da nadoda? jo? instrumenata ako se radi o kompletnoj matrici

AudioStorm
25-04-2013, 10:12 AM
- Neka ti maj...likovi nazovu taj studio i ka?u da im daju normalan fajl.

:rotfl:

Sve mokrom carapom ...

alen
25-04-2013, 10:32 AM
Ne mora da bude neznanje u pitanju.Mozda postoji razlog zasto su dobili 128kb mp3.

VladaNS
25-04-2013, 10:56 AM
Mo?da detailer mo?e da izvuče malo od onoga ?to je u procesu konvertovanja izgubljeno

Era
25-04-2013, 11:15 AM
iovako sve zavrsi u mp3 formatu:rotfl::rotfl::rotfl:

nikolaivanic
25-04-2013, 02:23 PM
Kazu, platili studiju da napravi matricu (oni su malo pevacko drustvo), tip , profi im poslao ovo.. iz inostranstva:confused: Mislim da su im poslali netom, posto svi sada znaju za mp3, wav je potpuno nepoznata kategorija... po sata zaludnog objasnjavanja razlike izmedju originala i mp3 - za njih je ovo TO :banghead:

Matrica je ok odsvirana, podnosljivo izbalansirana, sa nervirajucim latino duvacima (EQ ne gine)-sve sinth
probacu neku caroliju sa kombinacjama paralelne multiband kompresije (hevi eq) sa blazom preko celog spektra... exiter, ponistavac truba, i ostalo. Mozda neka suska sastrane da da smek.
Inace, ekipa je solidna, dobro cepaju to pevanje, kad zavrsim, stavicu...

ps. Vlado koji to detailer, dze ima to sokocalo?

nikolaivanic
04-05-2013, 12:40 AM
13081Evo, zbuckao sam... mp3 kao instrumentalna matrica je osvezenje
...:rotfl:

Kako se cuje kod vas?

Mrgud
04-05-2013, 08:42 AM
neda studio wav bez para,taj mp3 je vjeroatno bio kao preview

nikolaivanic
04-05-2013, 09:30 AM
Hmm, da:banghead:... ipak su naucili, traze CD 8-)
ne moze se nista posebno uraditi, vuce na karaoke

radijator1
05-05-2013, 09:32 AM
iovako sve zavrsi u mp3 formatu:rotfl::rotfl::rotfl:
Da,mozda....ali ovde se neradi o finalnom snimku nego o matrici koja je vec u mp3

nikolaivanic
05-05-2013, 07:17 PM
posle miksa...
mastering?
koji je od ova dva tona podnosljiviji?
:confused:

silzg
04-06-2013, 11:07 AM
Nema bar koliko ja znam steta sto nije u Flac formatu tu se najmanje gubi od tih kompresovanih .

Jo? bolje je wav zapakirat u Winrar i ima? čisti original.