Log in

View Full Version : cubase vst32 5 2001 help?

branoy
23-04-2013, 10:55 AM
e mozel ko da mi pomogne sta treba ovde podesit, jbt kad je to bilo, jos na pentium 2 te godine kad sam imao, znam da mi je tad jedan covek pricao sta treba podesit, a sad jaka masinia, pa bi ja to podesavanje na max?

ovo na slici je fabricko, nesto ne kontam sad u ovo staro, slabo skroz haha, jbg

pod file ache scheme ima jos
audio sequencer
tape recorder/audio sequencer

audio I/O ok , tu ubacim svoju kartu.

branoy
23-04-2013, 11:21 AM
i kada insertujem vsti plugin neki kaze no more chanel, ne mogu ga svirat?

branoy
23-04-2013, 11:22 AM
kako je ovo bio prelep sistem, najbolji izgledi su stari, kad vidim danas ovu sedmicu ne bi je uzeo nikad.

evo veca slika na linku
http://postimg.org/image/3o9xw5i89/

fix3r
23-04-2013, 12:09 PM
i kada insertujem vsti plugin neki kaze no more chanel, ne mogu ga svirat?

Ne vidim detalje sa tih malih slika, ali da nisi namestio max 16 audio traka, upotrebio nekoliko, i onda instancirao multi-out plugin kome treba vise od preostalog broja traka?

branoy
23-04-2013, 12:17 PM
pa de mi reci gde sta? haha , ne znam, jbt nista pipno samo instalirao,
verzija Cubase VST32 v5.1R1 zone 31mb tako nesto

secam se pre deset god na to sam radio, imao soundblaster live ne znam koja oznaka, uglavnom radila je , imala one drivere ASP, da smanje latenciju sta vec, itd

i slusam tako neke stare snimke i kazem jbt koliko mi je to bilo tad sladje, nije bilo lomljavine u mixu, sve se razume, nema da udara u glavu, ne znam sta je

pc. imas dole veliku sliku na linku

fix3r
23-04-2013, 12:51 PM
Ne mogu da otvorim tu sliku trenutno (zakljucan net). Elem, na onoj prvoj slici ti pise da ti je broj audio kanala 16 (i na mikseru se vidi da ih je samo 16), da povecas tu brojku? Nisam koristio taj stari Cubase tako da mogu samo da nagadjam.

branoy
23-04-2013, 12:54 PM
pa mogu ja to dirati, al msm nisam hteo ,reko ima ovde znaju odma sta treba podesit, koliko neke brojeve stavit, da ne mozgam, ovi danas cubesi kad ih instaliras , za po minute podesen da radi odma sve, nema pametovanja u neke brojeve. ko tad, da mi ga je na max. jer gde tad bila pentium dvica, a sad visejezgrani da se iskoristi haha, volim i midi njegov, a meni ne treba mnogo kanala

branoy
23-04-2013, 01:09 PM
koliko je bilo samo ozbiljno i koliko je to delovalo radno, bez smaranja ociju, uzitak izgled,, mamu im dokle ce dogurat do izgleda iz svemirskih filmova, a nama samo treba da radimo posao i da izgleda bas ovako. sa dodacima sto danas imaju,

https://www.google.com/search?q=cubase+vst32&client=firefox-nightly&hs=ZlI&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&channel=np&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bnl2UaLCLq2Q4ATTkIHYAw&ved=0CGYQsAQ&biw=1680&bih=922#imgrc=Lx7Vh_-u7gLqNM%3A%3BhK4m6miHXmSVpM%3Bhttp%253A%252F%252Fm edia.soundonsound.com%252Fsos%252Fsep00%252Fimages %252Fcubase5_3.sh.gif%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.sou ndonsound.com%252Fsos%252Fsep00%252Farticles%252Fs teinbergcubase.htm%3B1028%3B771

branoy
23-04-2013, 02:10 PM
sta ima lepse!!

http://postimg.org/image/6ydtgj4x7/full/

imal kakvog uticaja, directmusic na zvuk i to sto pricam bolje?
pre na sb karti je bilo dole ubacis u memoriju par banki Sf2, i vuces direkt na kanale u cubesu kartu i njen Sf2, i samo malo smixas stavis hala, koji direkt audio loop i mrak

psionic
23-04-2013, 08:10 PM
sta ima lepse!!

http://postimg.org/image/6ydtgj4x7/full/

imal kakvog uticaja, directmusic na zvuk i to sto pricam bolje?
pre na sb karti je bilo dole ubacis u memoriju par banki Sf2, i vuces direkt na kanale u cubesu kartu i njen Sf2, i samo malo smixas stavis hala, koji direkt audio loop i mrak

Pa sve to isto moze i na 5ci, ne znam cemu sad ta nostalgija za tim ogranicenim cubaseom ? Jedan danasnji moderan VST moze da zauzme i do 64 kanala, a to sokocalo ne moze vise od 16 :banghead:

BTW - ovo tebi lepo ? Dobih epi-napad od ovolikih boja :rotfl:

Da bi sve to radilo, moraces da se teleportujes u 2000. godinu, sa sve plaginovima i ostalim nesavrsenostima ranih dana DAW revolucije.

branoy
23-04-2013, 08:18 PM
meni je ovo i dalje najlepsi cubes, koncept za 10, tako pregledan, nedosadan, ne zamara oci, sve na svom mestu, boje vrh za svaki detalj, taj obozavam, a sad sto nece vsti? ni jedan, stalno pise isto, ostalo sve radi, efekti, audio, itd

kontam jedan disk veceras spojit, i stavit win98sek na njeg, haha, xp je noviji mozda i njeg, a imam sve te stare CD sa brdo vsti iz tog vremena i plugina, najvise volim one directx,,

ma meni dosta 16 vsti, koji ce mi vise,

ovaj cubes ti je kao i stara auta, ona iz "filmova" kuba i to, ljudi pre 50 godina pravili vrhunski dizajn auta, a danas ovo smessno sve. i dan danas za tim autima se svi okrecu a pitaj sve jednog dizajnera rece ti isto.

na planeti se ide sve kontra,

psionic
23-04-2013, 08:27 PM
Rekoh ti, VSTovi sada umeju da uzmu vise od 16 traka, a to taj jadnicak ne moze da isporuci i onda ispisuje to sto ti ispisuje. Danas postoje VSTovi sa > 16 kanala, tako da jedan uzme svih 16 mesta, drugo ne znam ni da li taj Cubase uopste podrzava VST standard 2.4...

U principu svako ima svoj ukus, ali ti malo sad preterujes - msm da kazes da sve novo ne valja, a staro je ok - ne mogu to prosto da shvatim. Sa velikim olaksanjem sam docekao Nuendo 3 u ono vreme i prekracivanje muka limitacija 16 kanala i slicno... Iskreno mozda je ok 16 kanala za vecinu zanrova, ali ja sad ne moram ni da razmisljam o prekoracenju bilo cega. To - samo po sebi je dovoljno da se kaze da je nesto za citav stepen bolje.

branoy
23-04-2013, 08:39 PM
aha nisam to skotnao, znaci kontakt jedan i odose svi kanali. a u pm,
al nece ni jedan, ni Lm-4 ,7 obicni njegovi, nece znaci bukvalno ni jedan,
ustvari onda pre koliko se secam i nisam puno koristio vsti, mogao sam onih direkt iz SB live karrte sound font na kanale mnogo, to je bila fora prava, direkt music, karta imala dole u cosku A i B soundfont za punit koliko imas memorije, nabacas u nju SF2 banki, upalis cubase, izaberes A SB live Sf2 , izaberes neku boji i pravi.

uglavnom ima se audio kanala, znao sam napraviti gotov drum smixan za strofu refren, prelaze sve u nekom drugom, Fl naprimer, exportujem loopove za pesmu, poslazem i et. mixalo sa sa par daw.

ne znam da ga jebes meni se ovo nist ne svidja novo, sve je to max max max, al meni se ne svidja kao to pre, meni je samo taj u najboljem secanju i radu i kreativnosti sa midi sa njim, ja sam tako lako pravio muziku, na ovim sve nesto unapredjeno al meni nije to to. najvise mislim sve do jednog na izlged i kilocinu uocljivih informacija, i fontova i midi editora itd

onako bele midi providne poslagane, isto bolje su mi 5 put od ovih u bojama, to mi sve smara oci,

kad je posao u pitanju ja sam ti ko APLLE, belo, sivo, kulturno, ne smara, to je taj koncept. Svabo dok je pravio bilo je mrak.

PC. ni stara auta nisu brza od danasnjih, al nije sve u brzini.

psionic
23-04-2013, 08:45 PM
Uf, zasao si u deo mog mozga koji je odavno formatiran :D Nemam pred sobom taj cubase5vst pa ne mogu ni da vidim sto nece. Pretpostavio sam da je to do izlaza VSTova, ali izgleda da to nije u pitanju... Probaj neku kombinaciju sa kanalima - probaj da stavis manje audio kanala ili tako nesto - totalno sad nagadjam, ima manual na netu, ali me mrzi da citam...

p.s - iskljuci automatsko bojenje kanala u C5, pa ce biti sve jednobojno :D

dlukace
24-04-2013, 12:16 AM
hahaha nisam vidio ovaj cubase jedno 10 god,a imam kupljeni original doma...
najbolje skini pdf format njegovog user manuala i udri,tamo ti sve lijepo piše.Ono gdje piše tape recorder odnosi se na snimanje audio traka kao u pro toolsima gdje se ponaša kao tape recorder-znači više si namjestio na rad s audio trakama,a kad je sequencer namješten dao si prednost vst instrumentima,a manje audiju-ukratko...nađi linkove ako ih više uopće ima gdje se objašnjavaju postavke sistema,a podsjeti se i na win optimizaciju gdje u win-u namjestiš neke parametre,a poneke isključiš da sistem bude manje opterečen...svaka čast za stari cubase,i ne mora čovjek da radi na najnovijem...frend je još onda radio na atariju st i mali crno-bijeli ekran bijaše i radilo mu mega s midijem,bolje nego meni na tom cubase-u.Iz tog vremena su ti stari ppg,model-e za mooga,pro 52,z3ta+ prvi vst,green oak crystl i tad je počelo s njima malo ozbiljnije,ali da,bilo je to sve jako fora i cool,a ko zna s time dobit će odlične rezultate bez obzira na novije i izvikane...a bio je generator-reaktor mega!

dlukace
24-04-2013, 12:22 AM
ili ako ti nađem original moj instalacijski cd kopiram ti manual u pdf-u ako je tamo...prilikom instalacije bi trebao imati manual iliti help gdje ti se sve obja?njava ako ti ne?to nije jasno...

branoy
24-04-2013, 10:07 AM
hvala druze, ustvari ne treba mi manual jer znam radit po cubesu tu sam kao u kuci, samo je sad fora ne mogu poceti jer on na bilo koji vsti insert kaze no more chanel, samo mi je to trebalo i ono na pocetku da vidim sta postaviti, jer stvarno kad je to bilo, a znam da sam nesto podesavao.

sad kontam da nije do win7 64? mada naravno instalacija je u programfiles x86, nesto mu ne odgovara a ne znam sta, radi audio, radi midi, insertujem fx, prepoznao sve vsti, al nece samo njih da insertuje, kad bi neko instalirao ga dia vidim jeli to i kod drugih, lako ga je nac, na torr,
brisao sam i sve midi i audio kanale pa insert i opet nece. ne kontam

DzoniPFC
24-04-2013, 12:09 PM
ne znam cemu sad ta nostalgija za tim ogranicenim cubaseom ?

Svi pravi inzenjeri znaju da vintage software zvuci toplije nego ovi moderni, cak i radi kao analogni trakas (ogranicenje na 16 kanala) :da:

http://img52.imageshack.us/img52/6720/bitsh.jpg

vasko
24-04-2013, 07:42 PM
prca vas branoy sa ovim temama, cisto da ostanete u formi

teras program iz 2001-ve na Win-u iz 2009-e, to ti je kao da budzis menjac iz ferarija na peglicu, pa zasto se ne vataju srafovi

branoy
24-04-2013, 10:14 PM
hahahhahhaha vasko car

Sky Net
08-05-2013, 11:19 PM
Dokaz da je ovo:
http://postimg.org/image/3o9xw5i89/
nekome ljepse od ovoga:
http://www.delamar.de/wp-content/uploads/2013/02/cubase_7_testbericht_02_mixer_1.png

je samo dokaz one stare narodne - 100 ljudi - 100 cudi - 200 sisa :D

Meni licno prijaju nova dizajnerska rjesenja, narocito opcija da mogu da pojedinacno odredjujem boju i intenzitet boje odredjenih dijelova (inace volim tamnije nijanse) . A ovo sto si napisao za stare snimke, da nemaju lomljave - nemaju je samo iz razloga sto si ih TI tako smiksao, a ne zbog toga sto ti je midi traka bijela, crna, sto su boje bile drecave ili nisu..i mene je impresionirao SX3, pa me je oborila sa nogu petica i mislio sam to je to..nakon instaliranja 6.5 mislio isto tako - to je kraj svijeta, nema dalje, da bi nakon testiranja sedmice, sad jedva cekao da uradim update na 7, jer mi je na prvu ruku legao novi interfejs, postavka i ostalo, i ugodniji mi je oku, uz jos dodatne opcije koje nudi..sa reasonom mi je bilo drugacije, bio mi je tezak za provariti zbog svog koncepta, dok nisam usao u fol, i sad mi je skoro pa svejedno u kom radim, samo sto je Reason daleko ograniceniji po pitanju strukture, koristis samo ono sto je unutar njega..pomenuo si isto i komplikovanost samog DAW-a - dobar DAW mora u sebi imati hrpu opcija, jer je komplexan i mnogo toga mozes da uradis, mnogo vise nego u tim prijasnjim verzijama, i to je generalno isto za sve vodece..vidio si vjerovatno prezentaciju Reason-a 7 - daleko kompleksniji, i dosta drugaciji, mora biti u trendu i ponuditi ljudima sto vise, da bi zadrzali stare korisnike, i privukli nove, i to je jednostavno tako..2013-ta je, sve ima tendenciju da bude vise ''futuristic'', i po meni i treba, sve dok performanse ne idu prema dolje..da ne spamam vise :D

nikolaivanic
09-05-2013, 11:17 AM
Brano, jesi'l pogledao sonar 6-8? Radi odlicno, pomalo podseca na stari cubase, lako se stavljaju drajveri, ne opterecuje komp, manje futuristican od cuba... jedino je sporiji u desnom kliku-edit. verovatno je brze ako se radi mis+tastatura...ne koristim to.

psionic
10-05-2013, 01:28 AM
Brano, jesi'l pogledao sonar 6-8? Radi odlicno, pomalo podseca na stari cubase, lako se stavljaju drajveri, ne opterecuje komp, manje futuristican od cuba... jedino je sporiji u desnom kliku-edit. verovatno je brze ako se radi mis+tastatura...ne koristim to.

Branoy, koliko sam te upoznao ovde na forumu, ne verujem da ce ti se mnogo svideti Sonar. On je dosta napunjen opcijama, u pojedinim stvarima slozeniji od Cubasea, ali isto tako - dosta mocan. Mozda ce da te sludi totalno. Ja koristim Sonar X2, krenuo sam sa Sonarom 7, ali mislim da ce to slicno da prodje kao i onaj DP8 kod tebe (istini za volju i meni je malo retardiran, mada mu je deo za detekciju pitcha u audiju totalno dobar, cak izgleda kao Cubaseov, a i mislim da malo bolje radi) :)

U pravu je Nikola sto se izgleda 8ce tice, ali npr X2, iako izgleda futuristicki - ustvari je dooosta pojednostavljen sonar 8, pa kad se umoris od 8ce, probaj i taj X2, pa tek onda dizi ruke ako ne ide sa Sonarom.

branoy
13-05-2013, 09:33 PM
e ljudi eo probavam sonar, instalirao prvo 6, izbrisao pa 8. msm svidele mi se neke stvari na 6, pa rekoh ajde osam, bolji je , ne bi preko nista, sacu malo experimentirati po njemu, ima direct X , ima fin rolandov modul, ima sveg nest. sam da skontam midi, i ono osnovne stvari da mogu brzo po njemu odat, pa ce pokazat neko vreme, jel ostaje u igri, imam onaj zadnji X2 15gb verzija, instalirao bio, al pola nest nije radilo, falilo, dal nisam dobro pratio malo zajebano upustvo

a onaj motu je svemirski brod za sve!! ovo je kao kod kuce spram njeg hahahah

branoy
14-05-2013, 03:37 AM
osposobio sam X2, izgleda da je opasan, sintovi su mu mrak, lako ko da sam u cubesu one osnovne stvari, uu, njeg testiram!! vec mi se svidja . ne znam koje su mu mane, zao mi samo onog cordera sto sam napravio terce u cubesu5, ne znam dal se mogu ovde u ovom. to bi mi jedino falilo na prvu,