View Full Version : Korg PA3X pitanjce
psionic
23-04-2013, 10:03 AM
Pozdrav drugari ! :)
Imam par brzih pitanja u vezi Korga pa3x. Da ne bih sad čitao manual i tra?io,a siguran sam da ima dosta vlasnika istog, ovde na forumu.
Naime, drugar hoće da učita set i problem je ?to kada se posle toga učita neki drugi set sa svojim sampleovima, u memoriji ostaje style od predhodno učitanog seta, koji naravno ne radi dobro, jer - fale mu boje...
1. Kako da pre učitavanja novog seta potpuno izbacim predhodni ?
2. Kako da znam na koje će lokacije novi set smestiti svoje elemente, npr styleovi počinju od user 1 ili ?ta već... ?
psionic
25-04-2013, 07:28 PM
pa nije valjda da niko nema ovaj popularni aran?er, ili mo?da 2x..
branoy
25-04-2013, 08:21 PM
moras na yu-midi, tam su svi s araznerima popularnim haha
psionic
25-04-2013, 09:52 PM
moras na yu-midi, tam su svi s araznerima popularnim haha
E da zna? da hoću :)
Matya
26-04-2013, 03:12 PM
Uh, aj da probam da objasnim... Udjes na disk dugme, ides na erase, onda izaberes njegovu internu memoriju, cini mi se da pise ssd. Pojavice se folder all, udjes u njega i krenes da brises redom... Kada obrises sve ostaje ti da obrises semplove. Ides na taster sound, pritisnes taster record zatim na displeju padajuci meni u gornjem desnom uglu i erase ili delete sta vec pise. Kada ti pokaze sledeci meni ides na erase all samples, multisamples. Kada to uradis mozes to ocisceno stanje klavijature da snimis kao bekap, ne kao set, vec kao bekap. Onda taj bekap ucilas svaki sledeci put kad hoces da brises sve, na taj nacin ces to brze izvesti nego ovako pesaka. Ako se ne snadjes, javi da uradim video, treba to dosta ljudima a malo je nezgodno i ne zna svako, a sobzirom da mi je petljanje sa korgom posao bar toliko mogu...
Matya
26-04-2013, 03:14 PM
Pardon nije Disk taster nego Media, promenili su mu naziv, nekad je bio Disk. Javi sta si uradio.
Matya
26-04-2013, 03:37 PM
Stize video, dobra ideja za tutorijal.
Matya
26-04-2013, 07:50 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9-2AqdqPYI4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
branoy
26-04-2013, 08:08 PM
evo matye kinga pax3 :) pozz
Matya
26-04-2013, 08:41 PM
Eh king, aj sad... Nisam king od kad mi GROKovcii digli naziv a nece da plate :)
psionic
27-04-2013, 04:56 PM
Hvala, ja sam radio tako što resetujem na factory default, onda on sve vrati na početno stanje - posle ucitavanja citave factory banke. Mislio sam da ima neki brži način, kad učitava set, da se izabere neki clear memory, nešto kao na Kronosu. Možda će ovako biti brže nego reset factory defaults, probaću kad budem opet bio u studiju... Hvala još jednom.
Matya
30-04-2013, 01:21 AM
Naravno da moze tako ali u tom slucaju brises sve promene koje si napravio sa fabrickim ritmovima, global itd. Ako si odgledao video videces da semplove i user ritmove mozrs da obrises za par sekundi a da ostalo ostane netaknuto. Odnosno kako selektivno brises elemente. Drugi nacin ne postoji. Factory reset traje suvise dugo i radi stvari koje ne verujem da zelis da radi. Opet ako ti je tako lakse tako radi. Pozz.
psionic
30-04-2013, 07:17 PM
I na jedan i na drugi nacin glupava klavijatura trazi da se restartuje :banghead:
Ovaj nacin ne brise globalne postavke (midi ruting i slicno), sto mi je jako bitno, jer covek ne ume da radi kada ja nisam tu, jos da mora i to da budzi, bilo bi zeznuto, tako da je ovo resenje sa bekapom kudikamo bolje. Svejedno ne razumem zasto nisu uradili da ima neki crear user data ili tako nesto :banghead:
Matya
02-05-2013, 01:24 AM
Na zalost, mada bi neko pomislio na srecu, dve godine mi je posao bio da jurim bugove i smisljam predloge za nove operativne sisteme Korg-a. Isto tako te stvari su bile cupalica za dilere zasto se odredjene sprave slabo prodaju tako da sto vise sr..a nadjem to bolje za sve, ne verujes koliko ljudi nisu svesni sta izbacuju na trziste i koliko im puca za to! Banalna stvar: Ja: Zasto pobogu do sad u ''Ensemble'' niste stavili gornju tercu? Ima donje, ima kvinte, ima sekste ima svega samo ne gornje terce, Srbi se ubise da naprave terce na klavijaturama! K:Gospodine pogresili ste, ima gornje terce! Ja: Gde? K: Jao vidi stvarno nema, a koja je prva klavijatura na kojoj ste primetili da toga nema? Ja: Nema je oduvek! K: Ma nije moguce.... I Korg ubaci tercu, samo sto su pogresili algoritam, pa malo falsira! Oni druze gram mozga nemaju!
psionic
02-05-2013, 01:36 AM
Hahaha, znaci uzas :D
Neverovatna prica... A da ne pricamo koliko brzo prestanu da se bakcu sa novim firmware apdejtima za neke klavijature koje vise nisu trend...
Do duse, ne mogu da gresim dusu, na Kronosu je bilo sve skockano prilicno dobro i logicno. Npr - kako da iskopiram zvuk iz single moda u combi mod, a da mi ostanu efekti. I onda vidis da na stranici za import solo instrumenta sve lepo ima kako treba... Sigurno ima i na njemu raznih nebuloza, ali u odnosu na Kronos (nisu isti tip sprave, razume se), Pa3x izgleda kao neka falicna kineska kopija - narocito sa onim njegovim low res ekranom :banghead::rotfl:
pekilik
04-05-2013, 10:02 AM
odma ga prodaj...http://rumski.com/forum/images/smilies/rotfl.gif
Matya
04-05-2013, 11:57 AM
odma ga prodaj...http://rumski.com/forum/images/smilies/rotfl.gif
:banghead::rotfl::banghead:
pekilik
04-05-2013, 02:00 PM
pa kad nerade ritmi...http://rumski.com/forum/images/smilies/rotfl.gif
Pozdrav svima!
naiso sam na ovu temu uvezi korga pa3x pa bi imo jedno pitanje u vezi midija.
radovalo bi me ako drug Matya i naravno svi ostali pomogli u vezi midi informacija
Navodno moje pitanje je dal korg moze da salje midi podatke odnosno stajlove kao midi u Cubase7 sekvenceru. sto znaci tu ritam sekciju koju trnutno svira aranzer korg pa3x da u isto vreme salje te podatke kao midi podatke u Cubase7 sekveceru i normalno tamo dalje obradzivati . Molim vas za odgovr i upute sta i kako se to radi jer polako gubim nadu a stom sam namerom i kupio korga . Hvala vam ljudi unapred
Sky Net
15-07-2013, 11:08 PM
Nemam PA, imam Tyros 3, i nekoliko puta sam radio upravo to, za drum trake. U meniju klavijature nadjes midi postavke, i tu odredis preko kog kanala hoces da ti svira bubanj. Ja sam radio samo drums, a vjerovatno moze sve kanale ritma odjednom, samo ih treba dodijeliti na trake unutar Cubase-a. Ja sam onda po zavrsetku obrade, isao obrnuto - send podataka iz Cubase-a u Tyros, i to tako sto na njemu stavim synchro start, a iz midi editora izlaz na kanal tyrosa, tako da kad u midi editoru Cubase-a dodje prva midi nota, krene i recording u Tyrosu. E sad, posto sam uradio dosta aranzmana i kolegi na PA3X, znam da kod Korga ima jedan(ili vise) taktova precounta, ali nisam dublje ulazio u analizu moze li se izgasiti i kako, jer nisam imao potrebe. U slucaju da ti karta nema midi ulaz, treba ti usb to midi kabal, ako ti je Windows 7, stariji ti nece raditi, za to mozes uzeti M Audio Uno koji nije uopste skup, i ako ti je 64 bitni sistem, niposto ne instaliraj 64 bitne drajvere za njega, samo ostavi one koji se po defaultu istaliraju i to je to, radi odlicno. Nadam se da ti je bar malo jasnije kako to radi.
Zdravo svima!
SkayNet hvala na brzo odgovoru . -Nesto sam slicno radio sa korg i3 al to je opet druga prica.jenda traka pa razlagane i to .
Na svu ne srecu sto se tog midija tice ja sam ustvari gitarista i oko klavijature nemam ti dve blage veze osim da posaljem neku informaciju ili to odsviram opet preko casio 510 gitaru .
Pa3 je mali mocni komp i tu treba isto dobro iskustvo . neznam gde i sta da stisnem a imam ga vec nedelju dana tako da hm i tu je opet cackanje po displeju malo komplikovana stvar za pocetnike al nema veze nesto mora da postoji al kako i gde pokazace se al najsretniji bi bio kad bi neko mogo da mi kaze sta i gde konkretno trba po displeju da se tipka odnosno kako se prave te postavke ( zvuna kartica mije FF800) i naravno ima midi. ok opet jos jednom hvala skynet i sve najbolje .
Zdravo svima
Kao sto sam i predpostavljao eto belaja
dobio sam midi konekciju i sve to nekako funkcionira al sad neznam kako sam to uspeo -nemogu se vratiti nikako u mikser od korga ili u uci u njegove fx da bi ih iskljucio naravno radi suvog snimanja u cubase-u.Eto meni problema al ako neko procita moj post molio bi za neki predlog i savet jer prvo sto mi pada napamet je resetovanje korga al onda bi verovatno i sve ostale boje i setovi bili resetovani na fabricki. molio bi druga Matya ako ima vremena za neki predlog a naravno i svakog ko ovu tematiku poznaje .Hvala unapred .
Matya
23-07-2013, 08:13 PM
Izvini molim te, ne svracam tako cesto na forum pa nisam ni video. Sada cu da procitam lepo sve sto te zanima pa se javljam sa odgovorom.
Matya
23-07-2013, 08:27 PM
Imam jednostavnu ideju ali mi prvo moras reci sta ti tacno treba.
Najjednostavnije je da u realtime-u odsviras sta hoces na klavijaturi bez ikakvog povezivanja sa racunarom. Dakle postupkom koji cu ti objasniti ces odsvirati sa izabranim ritmom sta god hoces i to snimiti na flash kao midi fajl. Kasnije ucitas taj fajl u cubase, dodelis mu vst instrumente i radis dalje sta hoces.
Da li ti takva postavka odgovara ili bas moras u realtime-u da snimas midi informacije direktno u Cubase?
Iskreno ako ti Pa3 treba samo da salje MIDI informaciju iz ritma saljes u Cubase onda si napravio apsolutni overkill, to je moglo sa mnogo jednostavnijom i jeftinijom spravom.
Kazi mi opet za sta ti tacno ta postavka treba, za live, za aranzman, da li saljes iz Cubase-a nazad MIDI u Pa3, ako da gde dalje ide audio iz Pa3?
Da li si instalirao Korg drivere i da li povezujes USB konekcijom Pa3 sa kompom ili MIDI kabl?
MIDI je igranka bez prestanka i treba dosta zivaca.
Matya
23-07-2013, 08:32 PM
Jesi li skinuo sa ove stranice template za Cubase? Software odeljak.
http://korg.com/pa3x
Pozdrav Matya !
Bas tako kako i kazes za overkill jesam to sam i uradio al sta je tuje i nema nazad.
drajvere sam skino al imam midi i/o na zvucnoj FF800 i problem je u neku ruku i resen zadovoljan sam stime sto nisam bio u globalu raspodelio kanale i i uzeo postavki external sequenzer. sto se tice live svirke to kod mene nece bitei hehe jer ja sviram gitaru a i godine su bogami povise na grbaci . to je uvek tako kad covek nesto trazi ne nadze a kad nesto nadze odnosno napravi gresku koja kupio korga za 3200? a mogo sam i sa 1000 verovatno da resim problem al dobro je neko treba i da kupi ta korgova cudovisata . U svakom pogledu hval tebiMatya i Skynet-u na dobrim savetima i sugestijama . sve najbolje vama i ostalim clanovima ovog foruma.
Ah zaboravih da ti odgovorim na pitanje Audio ide u mackie mikser i odane u FF800 ulaze . pach listu sam skino i to bi bilo to
Poz.
Matya
28-07-2013, 09:21 PM
Drago mi je da si resio, Pa3 ima jako dobre farbe koje mogu da posluze u aranzmanima, zavisi sta radis ali tu ima farbi sa M3, Tritona, par jako dobrih elektricnih klavira, setovi bubnja u poredjenju sa modernim vst plagovima deluju bezveze, ali ako udjes u sempl editor i zaobidjes korgove default postavke mozes da napravis mnoooogo dobre kitove. Sa dobosima su ubili ovaj put, ima brutalnih semplova, samo obavezno skini ambience jer sta god da su uradili taj ambience je neupotrebljiv, ako nista drugo ta sprava ce drzati cenu i za 10 god ces je prodati kad god to resis.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.