View Full Version : Digitalna Vs analogna atenuacija
do skoro sam koristio tc level pilot za kontrolu nivoa (atenuaciju u principu)....
Da li tako nesto smem, i da li je bolje (manje elektronike u lancu), da radim na soft mixeru zvucne karte? Fakticki mi je d/a odmah povezan na pojacalo....... i nivo regulisem na RME total mixu.......... nema kablova, konektora, pota......
Trebalo bi da je moguće kontrolisanje total mixa i preko midija.
Trebalo bi da je moguće kontrolisanje total mixa i preko midija.
da i to cu da probam.... moze sigurno... nego me zanima, sam kvalitet te digitalne atenuacije, da nema nekakvih nuspojava......
Tranzit
15-04-2013, 07:22 PM
Nema nuzpojava. Moras sam da vidis sta ti odgovara za slusanje, da li sterilna digitala ili da to malo "ugrijes" nekom analognom sabirnicom. Osloni se na uho. Sto se tice kontrole total mixa putem midija, na konvencionalni nacin, jednim midi kontrolerom, ne bih to bas savjetovao. Tu je Midi jadan i bijedan sa svojim maksimalnim rasterom od 128 stupnjeva da bi precizno kontrolisao Level mixa. Postoji nacin i za tu midi kontrolu ali bi to onda islo sa 14 bit midijem, sto se u sustini obavlja sa dva midi kontrolera u uzajamnom radu cime bi dobio neuporedivo vecu senzibilnost od 16.384 stupnja. To bi vec bilo dovoljno. Primjer za taj 14 Bit midi je pitchbend, koji je po defaultu midi standarda 14 Bit, pa kod njega zato i ne cujes bilo kakve "skokove" u kontroli.
slusanje u studiju je poslednje mesto gde zelim analognu toplinu. tc level pilot je ok, ali se pot brzo zaprlja i krene da krcka. pravi, analogni monitor kontroler kosta 2000 l vlse...
tako da mi je izbacivanje tog dela iz studija sve blize
Tranzit
26-04-2013, 10:04 AM
slusanje u studiju je poslednje mesto gde zelim analognu toplinuSto li to ? Sta govori uopste protiv "analogne topline", kako je ti nazva ? Zar slusanje u studiju nije presudno za miks ?
Sto li to ? Sta govori uopste protiv "analogne topline", kako je ti nazva ? Zar slusanje u studiju nije presudno za miks ?
Slusanje jeste veoma vazno, ali pojam 'toplina' najcesce se vezuje za neke koloracije i prijatna izoblicenja..... a to u slusanju ne zelim
fix3r
26-04-2013, 02:33 PM
Ja sam nesto slicno radio, samo na MOTU interfejsu.
Na kraju sam batalio i presao na cistu digitaliju: http://www.tcelectronic.com/bmc-2/
S/pdif iz interfejsa u ovo, TOS iz kompa za referentno slusanje, ima odlican DA za slusanje u sebi i zgodan interfejs (plus ima dobar sistem za ujednacenje glasnoce). Cijena prava sitnica (narocito za polovnjaka).
ja sam ga merkao, dok nisam uzeo lynx kao d/a, sad mi je to bas ok i ne bih voleo nikakvu primesu.... Mada mi je tc level pilot veoma dobro resenje, probacu i bez njega
Cijena prava sitnica (narocito za polovnjaka).
Pa vise nije, digli su je na 600 E
fix3r
05-05-2013, 01:10 PM
Pa vise nije, digli su je na 600 E
Polovnjaci ovde idu od 200 do nekih 300 evra. Ja svoj uzeo iz Miloco studija za ?160. Bagatela za takav kontroler.
Polovnjaci ovde idu od 200 do nekih 300 evra. Ja svoj uzeo iz Miloco studija za ?160. Bagatela za takav kontroler.
Pa nov je ovde do pre dva meseca bio 300 E. I odjednom bum 600...
nikolaivanic
26-05-2013, 10:36 PM
sabirnica na karti je dovoljno dobra za monitorizaciju, narocito na 24b. Posledice mogu biti samo da mix napravljen na DAW zvuci jos bolje. Po meni, dodavati nesto spolja je bacanje para...
Druga stvar je da se mix obicno slusa sa mastera DAW... dakle original
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.