PDA

View Full Version : Ex Revolveri - Sanjaj neki drugi svet

awacs
12-04-2013, 05:01 PM
Miksano u jednoj sobi u Zemunu, snimano u Velikoj Plani, Ljubljani, Beogradu... Po šupama i gorama naše zemlje ponosne. Odavno se nisam tako dobro osećao kao dok sam se bavio ovim. Čak nisam previše negodovao zbog fleksibilno tumačenog pojma "štim" (samo sam se malo vajkao :wink:).

http://exrevolveri.bandcamp.com

Iz meni nejasnih razloga preview na Bandcampu je katastrofalan, mada je zvanično MP3 128kbps. Gomila artefakata u donjem delu spektra, koji su u tišim delovima nepodnošljivi, a downloadovan (šatro isti) MP3 128kbps zvuči kako treba. :confused: Kao da već postojeći MP3 rekonvertuju za strim :banghead:

Pozdrav,

Vasa

spartakus
12-04-2013, 05:23 PM
Vaso svaka cast,meni ovo zvuci bash svecki.znao sam ja da si ti zajeban lik..pozz..
Sanjaj neki drugi svet bash dobro..

Everbeatz
12-04-2013, 06:03 PM
Super!

Znak
12-04-2013, 06:48 PM
Skinuo FLAC, u nestrpljenju preslu?avam na preskok, pa evo prvih utisaka.

?anrovski - my cup of tea 100%.

?to se tiče miksa, ?ta reći... Meni je već du?e vreme "prst na obaraču" da krenem sa gnjava?om tipa "Vaso bolan, daj uradi ne?to!" (kao ?to to i D?oni reče). Čuli smo kako zvuče tvoje verzije raznih test mikseva ovde na forumu i meni je uvek bilo krivo ?to se takvo znanje ne poka?e na nekom konkretnom projektu. Eto, sad mi je drago ?to nisam gnjavio, shvatio si i sam.

Meni će sad ovo biti referentne pesme za ono ?to radim sa svojim bendom.

dadson
12-04-2013, 06:58 PM
Odlično odrađeno. Zvuči iskreno, nije izvje?tačeno ni najmanje. Nije gay :D
Super.

awacs
12-04-2013, 07:12 PM
U ime benda hvala svima na svemu :) Ima nečeg dobrog u tome da te podrže oni u čiji ukus imaš poverenja :D

@dadson: Tačno tako! Da budemo politički korektni - labavo je, ali ne hipsterski :wink:

Pozdrav,

Vasa

spartakus
12-04-2013, 08:44 PM
Eh vidish sta su ukusi meni ovo uopste ne zvuci labavo,naprotiv ceo mix mi zvuci vaso ko da si radio djuletu iz vangoga produkciju,takodje i ono arturovo.sve pohvale..

Bockie
13-04-2013, 01:42 AM
Dobar!

:thumbsup:

OFF
13-04-2013, 08:06 AM
Super je ovo....... za moj ukus je bubanj mozda za mrvu tishi, ali bukvalno malo..... sad, posto slusan kuci, na hifi-ju, ne mogu da provalim da li cinele ili OH mikrofoni, nesto mi od to dvoje malo kvari dojam.......

Generalno, super

vakatt
13-04-2013, 03:51 PM
Poslusah poslednju pjesmu (prelijep El.Piano zvuk) i spontano mi mis podje kao "Download" dugmetu, zvuci u najmanju ruku obecavajuce :wink:.

Znak
13-04-2013, 04:21 PM
Poslusah poslednju pjesmu (prelijep El.Piano zvuk)

Kao u "Riders On The Storm", - najbolji Rhodes zvuk. U toj pesmi se čuju i gitare u rikverc, diskretno, taman da začine stvar.
Inače, ceo album odlikuje izuzetna jasnoća svakog instrumenta. Savr?eno razdvajanje, a opet sve zajedno. Vokal je dosta u prednjem planu, ?to daje pomalo kamerni osećaj, a onda se pređe skoro u wall of sound u nekim delovima pesama, sola?ama, itd. Dinamika, vrlo prijatno za slu?anje.

A Vasa nam daje i dobar razlog za?to čak i u dana?nje vreme ima smisla baviti se rock muzikom:
Odavno se nisam tako dobro osećao kao dok sam se bavio ovim.

MUzzY
14-04-2013, 04:21 PM
Ma tehnicki nisam ni sumnjao da ce biti super al' ovu muziku ne mogu da slusam sa uzivanjem... uz svu dobru volju, ne mogu da svarim ovakve vokale.

U Andjeli mi se dopada kako instrumenti rade zajedno i ne prave haos. Jel' klavir mono?

awacs
14-04-2013, 05:09 PM
Ma tehnicki nisam ni sumnjao da ce biti super al' ovu muziku ne mogu da slusam sa uzivanjem... uz svu dobru volju, ne mogu da svarim ovakve vokale.

Sumnjao si, sumnjao, kad si na Facebooku video da se sluša preko Line6 UX2 :wink: :wink:

Jedna od dve stvari na koje nisam mogao da utičem je bio izbor tonaliteta (druga je naravno štim), pošto sam u ceo proces ušao tek kad je sve već bilo snimljeno. Moj "producentski" udeo se svodi na to da sam imao odrešene ruke da selim fraze na pojedinim kanalima po ličnom nahođenju, da menjam formalni plan pesama itd.

To što ti verovatno smeta kod vokala je posledica tonaliteta koji su dozlaboga niski, što po pravilu biva kad ne određuješ tonalitet pevajući sa bendom, nego sam u sobi... Sa druge strane, kolateralna dobit je ono što Znak zove "kamernom atmosferom", pošto su vokali diktirali ceo pristup miksu.

Ako bude sreće i para pa se uđe u sledeće snimanje u kom bih učestvovao od početka, plan mi je da spojim najbolje od oba sveta - tonalitete prilagođene pevaču, a da atmosfera opet ostane kamerna. Trenutno sam skoro pa siguran da znam kako to da postignem.

U Andjeli mi se dopada kako instrumenti rade zajedno i ne prave haos. Jel' klavir mono?

Ne samo da je mono nego je i potpuno "suv" od momenta kad uđe ceo bend :ups: Tad sam smatrao da tako treba, sad bih možda drugačije...

Pozdrav,

Vasa

OFF
14-04-2013, 05:32 PM
A znas li sta je bilo na overima?

awacs
14-04-2013, 07:45 PM
A znas li sta je bilo na overima?

Nemam pojma. ?ta god da je bilo, imam utisak da je ceo bubanj sniman kvalitetnim mikrofonima koji nisu postavljeni ba? optimalno. Znam samo da su svi kanali bubnjeva snimljeni u jednom danu tokom kog se snimatelj najvi?e bavio time da li kablovi provode struju ili ne. S obzirom na to, odlično je snimljeno. Svaka čast snimatelju na ?ivcima, znam kako izgledaju takva snimanja i nijednog trenutka mu nisam zamerio ?to nije vi?e pa?nje posvetio postavci mikrofona.

Pozdrav,

Vasa

MUzzY
14-04-2013, 10:15 PM
Meni se mnogo dopada sto je mono :) Ja to ne bi dir'o! (mozda m/s? poludeo sam sa ovom tehnikom poslednjih meseci :D )

Sto se muzike tice, ne, nije problem tonaliteta (iako on jeste los) vec stil pevanja... pa i boja. Mislim, nema razloga za duzi dialog posto je ovo cisto stvar licnog ukusa. Il' nesto volis ili ne volis :)