PDA

View Full Version : Proradio je PayPal

dvuckovic
10-04-2013, 01:24 AM
Za stanovnike Srbije,

Proradio je PayPal, napravio sam nalog i povezao ga na kreditnu karticu.

Dexxy
10-04-2013, 02:15 AM
e NE MOGU DA VERUJEM :D

branoy
10-04-2013, 02:24 AM
kad smo to mi u bosni imali aahahha, drzava :D

Heavy Jerk
10-04-2013, 02:37 AM
Super, evo registrovao sam se, ali vidim u limits delu da samo mozemo da placamo a ne i da primamo novac preko PP za sad (sto sam i cuo negde da ce u pocetku biti tako), a meni je to dosta bitnije. Valjda ce da bude toga uskoro.

MarkoM
10-04-2013, 03:38 AM
nikada nisam pokusavao da otvorim nalog pre, znam da su mnogi uspevali nezvanicno da koriste ...

kako otvoriti sada nalog ?
kada je napokon zvanicno ...

OFF
10-04-2013, 06:17 AM
nikada nisam pokusavao da otvorim nalog pre, znam da su mnogi uspevali nezvanicno da koriste ...

kako otvoriti sada nalog ?
kada je napokon zvanicno ...

samo da pozdravim gore potpisanog...je***S paypal :)

VladaNS
10-04-2013, 08:41 AM
kad smo to mi u bosni imali aahahha, drzava :D

Srbija je paypal imala pre mnogih zemalja u okruzenju, pa su je zbog nekih malverzacija izbacili sa liste.

STUDIOTON
10-04-2013, 08:41 AM
Dozivesmo i ovaj dan a ne 'umresmo , jos da naplacujemo pre nego sto mix bude savrsen..

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/541139_4823318666520_970040809_n.jpg

disco violence
10-04-2013, 09:07 AM
Ima ona fora kad je ciga taman naučio konja da ne jede, on crk'o.
P.S.Robo do 50 eura here we come.

MHz
10-04-2013, 09:33 AM
Da li mo?e bilo koja kreditna kartica da se koristi?

VladaNS
10-04-2013, 09:37 AM
Moze. A moze i debitna ako ima oznaku visa (visa electron, visa inspire...)

DzoniPFC
10-04-2013, 09:53 AM
Kad sam video jutros ovaj thread pomislio sam da je neka zalutala prvoaprilska sala...

vasko
10-04-2013, 11:39 AM
...

U BiH je sve do 2010. bilo moguće samo slanje, ako se ne varam 2 ili 3 godine je tako bilo. Nadam se da tako neće biti i Srbiji...

soundformer
10-04-2013, 01:19 PM
Uspe?no sam registrovao nalog i verifikovao karticu (VISA) kako bih povećao limit za transakcije. Dok se ne verifikuje kartica postoji limit do 500e.

Za sad postoji problem za ljude koji su nekada napravili naloge na okolne dr?ave da prebace na Srbiju, ali će se, nadam se, i to ubrzo re?iti...

Samo jo? ostaje da vidimo koliko će carinici da trljaju ruke od svega ovog i po kojim kriterijumima i "katalozima" će da procenjuju robu... :banghead:

Everbeatz
10-04-2013, 06:45 PM
I dalje nema primanja para tako da....dovidjenja do daljnjeg

Nemania
10-04-2013, 06:52 PM
A sta je sa robom od 50e, pa navise?
Primer: nadjem na ebay stvar koja kosta 150e, a dole gde je postarine, izaberem "srbija" i izbaci mi 50e.Znaci li to da placam 150+50=200e? Ili se placa carina?i kako se ona izracunava ili kako te rebnu?

alek019
10-04-2013, 08:57 PM
Vodite računa, na stvari koje nemaju prateći račun a vrede do 100e bar ja do sada nisam platio nikakav dodatni namet. U slučajevima kada je vrednost veća ima plaćanja, do sada ja plaćao u odnosu na račun. Mada ne bih smeo da se kladim da će ako recimo kupite na ebuy ne?to ?to ko?ta $3000 za male pare carina na njih i ići. Imaju i oni internet i lako mogu da provere ?ta i koliko ko?ta, dakle nije mnogo bitno koliko ste ne?to platili, već koliko vredi. Ovo ipak zavisi od slučaja do slučaja, kod koga va?a po?iljka zapadne, neko će je kao sitnu i propustiti ali neko i neće. Mogu uva?iti račun ali i ne moraju.Pesnička sloboda. Ali ovo je normalna star i od nje ne treba be?ati. Druga stvar je ?to bi mi sve da bude ba? jeftino, ali ne mo?e se uvek (a i ne treba).

MarkoM
10-04-2013, 10:25 PM
samo da pozdravim gore potpisanog...je***S paypal :)

OoO Kolega :grin:

takodje Veliki pozdrav :wink:

p.s. izvinjavam se za off topic

soundformer
11-04-2013, 07:29 AM
A sta je sa robom od 50e, pa navise?
Primer: nadjem na ebay stvar koja kosta 150e, a dole gde je postarine, izaberem "srbija" i izbaci mi 50e.Znaci li to da placam 150+50=200e? Ili se placa carina?i kako se ona izracunava ili kako te rebnu?

Naravno da placash 150+50 i na ceo taj iznos ti ide josh carina, pa kada sve saberu sa carinom onda ti na to jos naplate porez... Za bilo sta do 50e ne bi trebalo nista da se plati, ali 50e u zbiru, prim. 30e neki gadget + 20e postarina... Ne racunaju odvojeno, nego vrednost celog paketa... Trebao bi da postoji neki kriterijum po kome se izracunava carina (tipa katalog), ali mislim da u vecini slucajeva guglaju...

Prenosim vam iskustva sa jednog drugog foruma:
"Jedan lik na forumu je narucivao tablet iz kine, i na carini su ga umesto 60 dolara, vrednovali kao uredjaj od 100 dolara i u skladu sa tim mu naplatili carinu i porez.
Otisao je da se zali (sa sve dokazaom u vidu izvoda iz banke) i posle nekog vremena je dobio sledeci odgovor:

Dobio sam danas re?enje od carinarnice Beograd za onaj tablet i naravno ne pada im na pamet da vrate pare, zar je i?ta drugo očekivano u srbistanu najvećoj ?ithole na svetu...Ukratko ka?u da nisam trebao da primim paket već da ga zajedno sa prigovorom na carinsku proceduru vratim nazad!!!"

Dakle, pazvljivo, ovi nasi su utrenirani da sto vise naplate! :D

Era
11-04-2013, 08:49 AM
Samo da napomenem ,da to nije nova procedura,ona vazi od pre 30 godina.Carinska osnovica se racuna ,cena robe (po racunu ili internoj proceni carinika) +transport!:banghead:

Nemania
11-04-2013, 10:56 AM
Naravno da placash 150+50 i na ceo taj iznos ti ide josh carina, pa kada sve saberu sa carinom onda ti na to jos naplate porez... Za bilo sta do 50e ne bi trebalo nista da se plati, ali 50e u zbiru, prim. 30e neki gadget + 20e postarina... Ne racunaju odvojeno, nego vrednost celog paketa... Trebao bi da postoji neki kriterijum po kome se izracunava carina (tipa katalog), ali mislim da u vecini slucajeva guglaju...

Prenosim vam iskustva sa jednog drugog foruma:
"Jedan lik na forumu je narucivao tablet iz kine, i na carini su ga umesto 60 dolara, vrednovali kao uredjaj od 100 dolara i u skladu sa tim mu naplatili carinu i porez.
Otisao je da se zali (sa sve dokazaom u vidu izvoda iz banke) i posle nekog vremena je dobio sledeci odgovor:

Dobio sam danas re?enje od carinarnice Beograd za onaj tablet i naravno ne pada im na pamet da vrate pare, zar je i?ta drugo očekivano u srbistanu najvećoj ?ithole na svetu...Ukratko ka?u da nisam trebao da primim paket već da ga zajedno sa prigovorom na carinsku proceduru vratim nazad!!!"

Dakle, pazvljivo, ovi nasi su utrenirani da sto vise naplate! :D

A sta jr sa robom iz EU? Zar nije ukinuta carina na nju?

soundformer
11-04-2013, 11:02 AM
Pošto nisam nikakav carinski mag, ovo nadjoh:

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> "Carinska stopa na uvoz velikog broja industrijskih proizvoda proizvedenih u EU od danas je potpuna ukinuta, a snižena je i na važne poljoprivredne proizvode, rekla je koordinatorka Biroa za saradnju sa EU Privredne komore Srbije Kristina Djurić.Nulta carina važiće za nove i polovne automobile, obojene metale, aluminijum, bakar, mašine, elektroproizvode, delove za traktore, krzno, proizvode od betona, gipsa i cementa, gume, kaučuk i keramičke proizvode. "Carina na uvoz polovnih i novih automobila iz EU se snižava sa 2,5 odsto u 2012. na nulu u 2013. godini", precizirala je Kristina Djurić.
Ona je podsetila da je prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbija sa EU ispregovarala tranzicioni period za liberalizaciju trgovine od šest godina što znači da Srbija u 2013. godini ulazi u petu godinu liberalizacije, odnosno postepenog snižavanja carina.
Od 2014. godine industrijski proizvodi biće potpuno liberalizovani, što znači da će carinska stopa na uvoz tih proizvoda biti nula. Kad je reč o poljoprivrednim proizvodima, za oko 96 odsto poljoprivrednih proizvoda carina će 2014. godine biti nula..."

8-)

Nemania
11-04-2013, 12:58 PM
Ok to sa carinom, ali bilo bi lepo pre nego sto narucimo robu npr sa ebay da znamo koliko ce biti carina (nekako da se proveri-izracuna), a ne posle da nas rebnu po usima..

soundformer
11-04-2013, 01:33 PM
Sla?em se, ali za to pitanje je prava adresa neki ?pediter... U suprotnom mislim da carina ozbiljno "klepa" po u?ima... :mad:

HeatMan
12-04-2013, 12:06 AM
drugar nabavio sms 50cent sluške iz amerike. 150e su. carina i porez mu izašle 8500 din. pitam se da li će nas ubiti sad carinici.. pošto su mu danas stigle, a malo mi je neverovatno da lupe takvu cifru

spartakus
12-04-2013, 12:35 AM
Meni to mnogo ipak su slusalice u pitanju..

Ngino
12-04-2013, 01:34 AM
Kad je BiH u pitanju, a ne vidim razloga da bude drugacije za SRB, na cijenu sa E-Bay-a dodaje se jos od 33-35% max. od placenog iznosa!

Cijena + shipping + carina + nekakve carinske takse cuvanja paketa(zamisli) + postarina domace poste!

Svaki put (5-6 nesto skupljih narudzbi u rasponu 100-300 evra) je bila takva racunica.
No diggedy doubt!

Btw, roba bi trebalo da se carini prema postojecim kateogrijama i iznosima te ne bi trebalo da bude hir nadrkanih carinika. Ne bi trebalo, ali razumijemo se.

Na kraju krajeva, nazovite poresku/carinsku upravu gdje pripadate i provjerite koje sve tarife ulaze u konacnu cijenu, trazite da vam kazu u postocima pa poslije sracunajte.
Licno sam zvao i provjerio te kasnije uporedio, skoro u evro usicao svaki put!

alek019
12-04-2013, 08:34 AM
Pro?le godine sam kupio jedan satić preko bare, licitirao na ebuy-u i pro?ao. Cifra bila 287 dolara, 39 sam platio po?tarinu ali kad je stigao bez obzira na račun carinska osnovica je uzeta iz kataloga (koji izgleda samo carina ima jer ja sličnu cifru i pored moje dobre volje da jurcam po internetu nigde nisam mogao da nadjem).
To je jedna stvar a druga da pro?log meseca kupih opet ne?to na ebuy.co.uk platio sve i po?tarinu ali nisu mogli da paketić iz USA po?alju jer postoji sada trenutno za nas blokada u njihovoj po?ti. Ni?ta zvanično nema ali bar meni je mailom tako rečeno. Pa proverite pre nego ne?to platite da li mo?e da se ovamo dopremi. Novac sam dobio nazad, tu nema problema ali jednostavno od trgovine nije bilo ni?ta. Ovo se desilo sredinom pro?log meseca.

Poruka koju sam dobio je bila:

We tried to ship this item out but are not being able to do so. The USPS is stating that all mail to Serbia is currently blocked.

It seems that there are some problems with the Serbia Postal Services or maybe this is an embargo issue with the United States.

We asked if there was any other service that could be used to ship this item and were told that no mail is being accepted to Serbia at this time.

We're not sure how you would like to proceed with this issue. Please get back to us at your earliest convenience. We are more than willing to issue you a full refund and cancel this transaction.

Please advise

soundformer
12-04-2013, 01:28 PM
Najnoviji info:

"Uprava carina Srbije saop?tila je danas da se zbog dolaska Pejpala (PayPal) na tr?i?te Srbije očekuje povećanje broja po?tanskih po?iljaka i da je carinska slu?ba spremna za dolazak tog servisa za slanje novca i plaćanje preko interneta.
http://www.blic.rs/data/images/2013-04-10/330877_paypal-serbia_f.jpg?ver=1365754031 Kako se navodi u saop?tenju, građani su oslobođeni plaćanja uvoznih da?bina za po?iljku vrednosti do 50 evra, ukoliko po?iljku ?alje pravno lice, ?to je uglavnom slučaj u kupovini preko interneta.

Ukoliko po?iljke dolaze od fizičkih lica, ne plaćaju se da?bine za vrednosti do 70 evre. Po?iljke veće tih vrednosti podle?u naplati da?bina.
Uvozne da?bine na po?iljke koje gradjani primaju iz inostranstva u po?tanskom saobraćaju, obračunavaju se primenom jedinstvene carinske stope u visini od 10 odsto, a na ocarinjenu vrednost obračunava se odredjenja stopa PDV-a (osam ili 20 odsto).

Uprava carina nagla?ava da se za po?tanske po?iljke koje podle?u
naplati uvoznih da?bina, carinska osnovica uvećava za tro?kove transporta i po?tarine.
Roba koja se uvozi, odnosno naručuje mo?e da stigne običnom po?iljkom - preko PTT slu?be ili brzom po?tom preko firmi kakve su "DHL", ,Fedeks", UPS".

Ukoliko, međutim, po?iljka stigne brzom po?tom ona se carini po stopi koja je propisana Zakonom o carinskoj tarifi, a ne primenom jedinstvene carinske stope u visini od 10 odsto. Način dostave robe izbor je naručioca, a kako se dodaje, on se o tome verovatno izja?njava u momentu porud?bine.
"Za građane Srbije i dalje je povoljnije da robu primaju putem obične po?te, s obzirom na to da su PTT usluge jeftinije od usluga brze po?te, pa su samim tim ukupni izdaci ni?i", navode u Upravi carine.

Carinski slu?benici osim navedene vrednosti, odnosno računa kao metode za utvrdjivanje carinske vrednosti, koriste i druge metode poput upoređivanja vrednosti slične ili iste robe za ?ta konsultuju kataloge i internet stranice.

Carinjenje po?iljki za fizička lica čija vrednost ne prelazi 3.000 evra vr?i u takozvanom skraćenom postupku, odnosno primenjuje se jedinstvena carinska stopa od 10 odsto.

U slučaju da su po?iljke vrednije od tog iznosa ili kada ih naručuju pravna lica tada je obavezno podneti deklaraciju u pisanom obliku (JCI) i započeti postupak redovnog carinjenja, ?to podrazumeva da će se roba cariniti po stopi utvrđenoj Zakonom o carinskoj tarifi.

Uprava carina navodi i da za sada nije poznato da li će se limit za carinjenje po?tanskih po?iljaka menjati u korist kupaca zbog počcetka rada Pejpala i dodaje da je ta institucija izvr?ni ogran koji sprovodi va?eće propise i da će ako limit bude povećan to odmah biti primenjeno u praksi."

Nadam se da će biti od pomoći :wink:

OFF
18-04-2013, 11:31 PM
samo da pitam, posto sam veoma nov u ovome.....

odradio registraciju, vezao nalog sa vise internet karticom i stigao do tacke kad me obavestvaju da su mi probe radi skinuli 1,5e..... i da proverim 4cifreni kod..... gde da proverim? Na mailu nije stiglo nista...... ili negde moram da se logujem i na VISA online?

mekonin
19-04-2013, 05:01 PM
Idi u banku u kojoj imas racun i trazi da ti izdaju listing transakcija sa tog racuna. U tom listingu imaces stavku gde ti je PayPal skinuo tih 1.5 eur, koja ce glasiti PAYPAL#### (umesto #### bice taj cetvorocifreni kod).

OFF
19-04-2013, 06:18 PM
ja danas bio u banci, oni nemaju pojma o tome..... cak mi sluzbenica citala i dopis gde se to ne pominje.....

sad mi je jasno sto je paypal toliko cekao sa nama:banghead:

Mika Technika
19-04-2013, 07:32 PM
Sacekaj par dana, pa trazi lepo od banke da ti izbaci listing te kartice koju si registrovao na PayPal sajtu. I onda taj code ukucaj tamo i cica mica gotova prica, mekonin ti sve ovo rekao, ali evo i ja da ti potvrdim. Nema ti sta da pricas sa bankarskim sluzbenicima, vec trazi listing i cao djaci.

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

OFF
19-04-2013, 07:37 PM
hvala, momci. Zvao sam call centar, i dali su mi verifikacioni kod.....

Mika Technika
19-04-2013, 09:13 PM
Eto, nema na cemu

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2