View Full Version : Nord Lead 4
Synclavier
08-04-2013, 07:02 PM
http://www.nordlead4.com/
Za nadolazeci Musikmesse u Framkfurtu, pored jos nekih zanimljivih spravica, Clavia planira i premijeru novog Nord Lead 4.
I, dok mi Nord Wave nije bio dovoljno interesantan (najvise zvucno) uz sve svoje novotarije, da bih se odrekao NL2X ili NL3, prema demoima i pratecem opisu, cini mi se da sada dobijamo nesto zanimljiviju spravu i za starije "poklonike" NL serije.
Naravno da ovo nije dovoljno za neku relevantnu ocenu, tim pre sto dugo postoji trend pravljenja demoa koji su (muzicki) cesto neslusljivi i iritirajuci. Ipak, bar zasad cujem nesto sto mi (zvucno) prija i obecava.
Pretpostavljam da bi cena trebalo da bude na nivou Nord Wave-a.
Uskoro cemo znati vise, pretpostavljam da ce Artist biti brz. 8-)
HrastProgrammer
10-04-2013, 06:50 AM
Meh ... 1800 i nesto EUR za, u osnovi, prepakirani NL2 s dodatkom par efekata, dva nova tipa filtera i wavetables ...
Synclavier
10-04-2013, 05:07 PM
Meh ... 1800 i nesto EUR za, u osnovi, prepakirani NL2 s dodatkom par efekata, dva nova tipa filtera i wavetables ...
U sustini - tako je, ali vise nisam ni ocekivao. :da:
Ali, dok mi, kada je Wave bio u pitanju, nije padalo na pamet da se zbog njega odrekanem NL2X ili NL3, sada bih mozda neki od njih i "upgradeovao" na NL4 :wink:, ovako "na prvu loptu"... Cetiri Norda "u kuci" mi je trenutno dosta i ne bih vise sirio "porodicu". Ipak je ovo vreme kada treba cuvati lovu i "pametno" ulagati... :rolleyes:
Svakako ga treba detaljnije istestirati, bice prilika.
darkstar
13-04-2013, 11:31 AM
nord lead 4 :trchi:
cekajte ljudi dajmo mu sansu ...
Kolko rekoste da spremim? 1800?
Jeste,gledas ga, kao, nista novo specijalno, al opet bi puko te novce. :D
nord lead 4 :trchi:
cekajte ljudi dajmo mu sansu ...
Kolko rekoste da spremim? 1800?
The GAS is strong with this one. :)
Za te novce bih uvek radije uzeo KingKorg-a i neki od novijih monofonika.
Performance sint od 1800e bez displeja i favorite buttons-a? 'ajte molim vas..
Moritz
13-04-2013, 11:12 PM
Probao na sajmu...nista specijalno, nisam cuo neku specijalnu razliku izmedju NL2 i njega. Da me ne shvatite pogresno odlicna sprava al cisto prepakivanje
Mada i sad je zagolicao Bass Station 2 lepo... :(
darkstar
16-04-2013, 11:33 PM
Ma jasno mi je da je prepakivanje al me biju gde sam tanak.
darkstar
19-04-2013, 01:09 PM
http://youtu.be/mkuT7TTFpbs
kako bese postavljanje linka da odmah ovde vidite video ... zaboravio ? Nema aftertoucha ... samo se nadam da su dirke bolje nego na 2.
silicon science
20-04-2013, 08:30 AM
Fascinantna je poslovna politika Clavie, a i Korga (a i ostalih), da postave prezentere na sajmu koji:
-Ne znaju da sviraju
-Nemaju pojma koliko kosta to sto prezentuju (iako se zna cena)
-Gotovo po pravilu su neke "matore prdonje" prezenteri, umesto da dovedu neke lepe devojke i momchad :wink:
Drugar koji je sad bio na Musikmesse, pricha kako je bio na Korgovom shtandu na kome je bio chak 1 komad Kronosa (doneli samo 1 komad) :banghead::banghead::banghead::banghead:
Ovaj NL4 je presmeshno skup
darkstar
21-04-2013, 02:29 AM
Ne mracite mi novi Nord Lead inace cete da platite pivo ! :)
Elem, ja zaista ne znam koji je to k... sa prezenterima ... em preseti dosadni, em ovi ne sviraju, em se svi ponasaju kao da kosta 5 evra a ne skoro 2 soma .....
Synclavier
21-04-2013, 01:00 PM
Elem, ja zaista ne znam koji je to k... sa prezenterima ... em preseti dosadni, em ovi ne sviraju, em se svi ponasaju kao da kosta 5 evra a ne skoro 2 soma .....
Istina...:confused:
darkstar
26-08-2013, 10:06 PM
Jel se neko izlajavao u vezi sa projektom nord lead 4? Nisam pratio ...
darkstar
19-12-2013, 11:04 PM
...i u januarskom sound on soundu (tek treba da izadje, ovo je online broj) imate review nord leada 4.... ja sam procitao jednu recenicu, pa cu sad da kuliram do sledeceg napada...
....Finally, we come to the Nord Lead 4, which is again based upon the Nord Lead 2X. It expands upon the selection of single-cycle waves, offers new filter models and a revised effects section, but has a smaller memory. It also lacks the aftertouch of the Nord Lead 3 (which is a shocking omission, in my view) and has lost the VA drum kits from earlier models (which is not)....
A jebati ga vise, volim nl2 al kao ono....2014 je ...
wladymeer
20-12-2013, 01:44 AM
Mah... Nord je prosto Gibson Les Paul u svetu klavijatura - iako dobra stvar, ipak je više stvar prestiža.
darkstar
20-12-2013, 01:56 AM
Pa ne bi se bas slozio sa tobom, ne vidim sta je u nordu prestiz
wladymeer
21-12-2013, 06:38 PM
Ne vidim ni ja, ali, vrlo često čujem "on ima Norda, znaš kako svira... vrh!"
Verovatno iz razloga što je alternativa Nordu kod nas X5D i XP-30, ali svejedno, u srpskim muzičarskim krugovima ima Nord jako visoko zacrtano mesto - odmah iznad Triton Le a malo ispod Triton Extrema ;)
darkstar
21-12-2013, 07:51 PM
Vis to nisam znao...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.